Dobar dan svima! Molim vas da mi pomognete u pronalazenju konfiguracije od oko 300 (mozda malcice vise) evra, za interent, koji moze raditi dugo i neprekidno, na kome cu na razlicitim particijama imati Vistu, ofice 2007 i mnogo sitnih programa (volim da isprobavam, uglavnom p2p i sistemski i oni standardni), a na drugoj particiji cu instalirati DVD desktop verziju Mandrive, Ubuntua ili PC linuxa sa svim raspolozivim programima na tom DVD-u). Ne igram igrice, ali mozda upotrebim Photoshop CS3 za neku standardnu obradu skenova. Za ostalo cu koristiti samo interet i office, bez igranja. Trebam hard oko 250 Gb ali da je siguran i DVD rezac dobar jer cu mnogo rezati. Zelim stabilan (mozda vise Intel nego AMD, ali nije nuzno) i VEOMA TIH RACUNAR! Sada imam stari Athlon XP sa Termaltake Voolcano 9 coolerom i vec sedam godina sanjam o tihom kompu pored koga mogu da spavam! Umoran sam vise od pretraga po forumima, sajtovima i pitanja prodavaca, jer svako ima svoj protivodgovor, taman kad odaberem nesto, oni me ubede u suprotno. Citam da je dobar LiteOn u Listu mi kazu ne valja. Cujem, cas je dobar Seagate i WD, cas nevalja, dizem ruke i dolazim ovde, ako hocete, vi mi pomozite, poslusacu vas. Ovo mi je dao jedan drugar, ali mi slabo ide da to nadjem: MB Biostar TA690G (sa integrisanom grafikom) AMD Athlon64 X2 3600+ (Dual Core, Socket AM2) Brisbane jezgro, ne Windsor kuler cooler master RR-KCT-T9E1 Susurro za procesor 1 GB DDR2 667 Kingston, Geil ili Corsair kuciste codegen 6097 Briza (crno) sa vlastitim napajanjem 400 w i prednjim kulerom 12 cm pozadi kuler za kuciste zadnji kuler na kucistu: Cooler Master Ultra Silent Fan Series (SAF-S12-E1) DVD rezac Lite-On LH-20A1S Seagate Maxtor DiamondMax 320GB (SATA2/8MB/7200) - STM3320820AS
Imam i Intel varijantu, pa mi vi predlozite sta je bolje ili neku sasvim drugaciju konfiguraciju: Biostar TF7150U-M7 Core 2 Duo E2160 1.8GHz 1MB 800MHz S775
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.