Potrebna mi je gotova konfiguracija za kancelarijske potrebe, matična ploča mora da ima COM port.Vec nekoliko dana tražim po netu ali ne mogu da pronadjem.Cena od 250 do 350 eur.Sa PCI kontrolerima imam loše iskustvo tako da mi ta opcija ne odgovara.
što prodaju Altos računare sopstvene proizvodnje? Sad sam video dva modela, jedan je oko 200€, a drugi nešto preko 300€. Imaju i serijski i paralelni port, ali i licencirani Win.
Skoro sve AMD ploče imaju com port, slobodno odaberi bilo koju amd konfigutaciju i onda proveri na sajtu proozvođača ploče da ga slučajno nena. Mada bi bolje bilo da sam sstaviš confu.
Postoji USB na serijski, gurnes ga u USB, instaliras drajver i imas serijski najnormalnije kao pravi.
:: Potrebna mi je gotova konfiguracija za kancelarijske potrebe, matična ploča mora da ima COM port.Vec nekoliko dana tražim po netu ali ne mogu da pronadjem.Cena od 250 do 350 eur.Sa PCI kontrolerima imam loše iskustvo tako da mi ta opcija ne odgovara ::
:: Postoji USB na serijski, gurnes ga u USB, instaliras drajver i imas serijski najnormalnije kao pravi :: :: :: :: Potrebna mi je gotova konfiguracija za kancelarijske potrebe, matična ploča mora da ima COM port.Vec nekoliko dana tražim po netu ali ne mogu da pronadjem.Cena od 250 do 350 eur.Sa PCI kontrolerima imam loše iskustvo tako da mi ta opcija ne odgovara :: ::
Ne, uopste, koristimo 3 tipa tog adaptera na poslu, nikad ni jedan nije zezao, mislim da je glupo da se covek ogranicava za izbor ploce zarad najobicnijeg serijskog. ATEN, Digitus su adapteri.
:: Najcesce ti USB to serial znaju da ubijaju komp(blue screen) zbog losih drivera :: :: Moja ala: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=176383 :: :: :: Postoji USB na serijski, gurnes ga u USB, instaliras drajver i imas serijski najnormalnije kao pravi :: :: :: :: :: :: :: Potrebna mi je gotova konfiguracija za kancelarijske potrebe, matična ploča mora da ima COM port.Vec nekoliko dana tražim po netu ali ne mogu da pronadjem.Cena od 250 do 350 eur.Sa PCI kontrolerima imam loše iskustvo tako da mi ta opcija ne odgovara :: :: ::
Ok ako je tako, verovatno jer ste kupili kineski neki adapter losijeg kvaltieta, nemam pojma kako se to ponasa, ja opet kazem da koristimo to godinama na poslu sa mnogim uredjajima, stvarno nema ni jedan problem, nemam razloga da lazem.
:: Probali smo jednom sa USb na Com , jako loše iskustvo tako da više ne pokušavamo :: :: ::
Dobro kaze, ne radi taj USB to serial na svim uredjajima kako treba. Naponi znaju da zaebavaju...kompatibilnost...
Mora da ima novijih ploca sa Serial-om. Citaj specifikaciju ploce, jer neretko stave samo header unutra i potreban ti je kablic/ serial bracket da ga izvuces napolje.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Moje iskustvo je da su do XP-a radili USB adapteri bez vecih problema, a od tad svaki put kad krenem na sluzbeni put i ponesem takvo neko govance bar jedan BSOD se desi dnevno.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.