Pitanje za poznavaoce serverskih masina i OS-a. Nedavno smo u firmi pazarili novi server, u pitanju je HP ProLiant ML310e Gen8 v2, na kome je podignut Win Server 2012 R2 OS, i imam neverovatan problem, vrlo cesto mi se desava da u situaciji kada se racunar preuzme preko nekog remote software-a, kao na primer TeamViewer-a ili Radmin-a, OS zabode i izbaci error: `KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE`.
U tom slucaju jedino sto pomaze je hardware-ski restart.
Do duse sam komp izbaci poruku u tom trenutku kao da sakuplja `some error info` i da ce se sam resetovati, krece odbrojavanje procenata ali uzaludno cekanje. Jednom sam ga pustio i to je trajalo vise od 45min. sto je totalno neprihvatljivo, uostalom nikakve promene nema bilo da ga pustim da to odradi ili da ga resetujem, jer se ista stvar opet pojavi kasnije prilikom nekog sledeceg preuzimanja kompa. :(
Da napomenem, ovo se desava samo kada se komp preuzme preko remota, mimo toga sve radi savrseno, sql baze, razni sofware-i za kojekakve kalkulacije itd..., dakle nikakvih problema dok se komp ne preuzme preko lan-a.
Ako je neko imao slican problem i zeli da podeli resenje, bio bih mu zahvalan, skratio bi mi muke, jer u suprotnom jedino sto mi preostaje je reinstall kompletne masine, mada bojim se da nece resiti problem jer je i onako sve sveze. :(
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Vidis ni jedan od aktuelnih, vec je na njemu onaj windowsov defender, koji dolazi uz server 2012 OS, nije se ni stiglo da se instalira, problemi su prakticno krenuli odmah. Ako je tvoje pitanje bilo upuceno iz razloga da ne pravi mozda AV problem, odgovor je ne.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
:: Koji antivirus se koristi :: :: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffe :: ::
To je onda OK. Da si rekao Symantec, avast ili onaj antivirus koji radi Symantec ali nije symante (zaboravih ime) onda bu to bio problem, ovako ne.
Pa ono sto bih ja uradio je sledece:
proveri ILO4 logove, izbaci memeoriju i ubaci je nazad, stavi novi BIOS, novi FW za sve i najnovije drajvere. Nakon toga mozes da testiras van radnog vremena
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: Vidis ni jedan od aktuelnih, vec je na njemu onaj windowsov defender, koji dolazi uz server 2012 OS, nije se ni stiglo da se instalira, problemi su prakticno krenuli odmah :: Ako je tvoje pitanje bilo upuceno iz razloga da ne pravi mozda AV problem, odgovor je ne :: :: AMD FX-8350 + Noctua NH-D1 :: MSI 990FXA-GD8 :: Kingston 16GB 1600MHz Hyper Gre :: MSI GTX780 Lightnin :: Dell U2412M + LG D2343 3 :: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: Creative X-Fi Titanium + Z-5500 :: :: :: Koji antivirus se koristi :: :: :: :: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffe :: :: :: ::
Iskreno pomislio sam da ce mozda neko da se javi sa istim ili slicnim problemom i resi me muke.
Ovako, to je ono sto i meni pada na pamet kao neko resenje, i vec sam se bacio u pripremu drugog kompa koji ce da bude back up - privremeno resenje jer ne verujem da cu ovo uspeti brzo da resim a vrlo je bitno da ne stopiram proizvodnju i rad masina, koja inace radi non stop osim nedelje. :(
Kako se pristupa serveru, preko čega? VPN, VNC? Remote? Ako je remote, da li postoji varijanta da se omogući neki VPN/ VNC, kao potencijalno zaobilaženje problema..?
Iskreno, kad su takvi problemi u pitanju, uvek se preporučuje poslednji firmware za sve na serveru, poslednji update windows-a.. hp obavezno uz server daje sve moguće alatke da se to sve završi jako brzo preko serverskog utility-a i butabilnih diskova, flash-eva, to nije nikakav problem niti oduzima mnogo vremena, niti postoji rizik da nešto padne itd. Nažalost, previše je takvih bubica između hardware-a i windows-a koji je pun rupa, na svakom serveru se problem manifestuje u raznim formama.
:: Pitanje za poznavaoce serverskih masina i OS-a. Nedavno smo u firmi pazarili novi server, u pitanju je HP ProLiant ML310e Gen8 v2, na kome je podignut Win Server 2012 R2 OS, i imam neverovatan problem, vrlo cesto mi se desava da u situaciji kada se racunar preuzme preko nekog remote software-a, kao na primer TeamViewer-a ili Radmin-a, OS zabode i izbaci error: `KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE` :: :: U tom slucaju jedino sto pomaze je hardware-ski restart. :: :: Do duse sam komp izbaci poruku u tom trenutku kao da sakuplja `some error info` i da ce se sam resetovati, krece odbrojavanje procenata ali uzaludno cekanje. Jednom sam ga pustio i to je trajalo vise od 45min. sto je totalno neprihvatljivo, uostalom nikakve promene nema bilo da ga pustim da to odradi ili da ga resetujem, jer se ista stvar opet pojavi kasnije prilikom nekog sledeceg preuzimanja kompa. : :: :: Evo slike sa mob-a kako izgleda sam error screen :: http://www.dodaj.rs/f/2T/er/MMpsNHb/20150624085035.jp :: :: Da napomenem, ovo se desava samo kada se komp preuzme preko remota, mimo toga sve radi savrseno, sql baze, razni sofware-i za kojekakve kalkulacije itd..., dakle nikakvih problema dok se komp ne preuzme preko lan-a :: :: Ako je neko imao slican problem i zeli da podeli resenje, bio bih mu zahvalan, skratio bi mi muke, jer u suprotnom jedino sto mi preostaje je reinstall kompletne masine, mada bojim se da nece resiti problem jer je i onako sve sveze. : :: :: :: AMD FX-8350 + Noctua NH-D1 :: MSI 990FXA-GD8 :: Kingston 16GB 1600MHz Hyper Gre :: MSI GTX780 Lightnin :: Dell U2412M + LG D2343 3 :: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: Creative X-Fi Titanium + Z-5500
Kompu se pristupa preko Radmin programa, koji je nesto slicno kao VNC. Kada se problem javio probao sam onda preko TeamViewer-a, i opet isto, zatim sam probao preko windows-ovog RemoteDesktop-a, i opet isto. :(
Nema sta, resio sam da vidim na oficijelnom sajtu i da poskidam sve zivo novo sto ima, ukljucujuci i firmware-e, pa da probam time da resim problem. Nasao sam na stranim forumima da su ljudi imali problema sa istim vidom greske ali nasumicno im se to desavalo, ne vezano za remote, i pojedini su problem resili update-om firmware-a raid kontrolera, iz nekog razloga on im je pravio problem, a ja bas u toj masini imam raid.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.