Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
konf za Revit i Gaming
STRANA 1 OD 1
bgmali konf za Revit i Gaming 10.07.2015. 11:29 T61662

status: user
broj poruka: 3

Pozdrav,
zanima me da sklopim jak komp koji ce moci da renderuje u Autocad Revit a u slobodno vreme naravno i neki dobar game. I da ta konfiguacija ne bude ``zastarela``, ako je moguce sto duze vreme.

Nesto o cemu sam razmisljao i neki cenovni prag +- je :

Proc: AMD FX-8350
GPU: Nvidia GTX770
I MOBO: Asus SABERTOOTH 990FX R2.0
treba mi i min 16Gb rama, al tu i nema bas sta da se bira... Ili gresim....

Sta mislite o ovoj kombinaciji?
HVALA!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shkomi mozda ovako 10.07.2015. 11:37 #598737

broj poruka: 852
U prosloj firmi (mozda I najveca srpska projektantska firma) za revit smo imali kompove sa i7, 32gb rama I grafa nije bila neka zver 660/760 I to je lepo radilo.

znam da objekat od 60 000m2 gde su svi instalateri izmodelovali svoje instalacije srce memorije kao lood, za neke manje obhjekte 16gb bi trebalo da je dosta

https://www.youtube.com/watch?v=m6kFCNsnQpQ

imbaqq Upravo 10.07.2015. 12:02 #598740

broj poruka: 84
sto ti je kolega naveo. Revit trazi najbrzi moguci cpu i sto vise rama, pozeljno je da imas i SSD kako bi se materijali brze ucitavali, jer kad ih se nagomila editor ume da uspori. Imaj na umu da je samo renderovanje uz jos par procesa kao sto je eksportovanje i sl. multithreadovano a sve ostalo je singlethreaded u revitu sto znaci da ti treba cpu sa najboljim IPC. U prevodu, osim u renderovanju naklokovani i5 ce raditi brze od stock i7. Moja preporuka ti je intel platforma, ako nemas para za i7 sa k sufiksom onda idi na i5 sa k sufiksom i klokuj ga dokle moze. Sto se tice graficke, imao ti integrusu ili TitanX revitu je svejedno. Mozda u nekoj od sledecih verzija grafika dobije na znacaju ali trenutno CPU je kralj. Kolicina RAMa koja je potrebna revitu je ugrubo tezina modela na HDD x20 +200MB. Ako ti je .rvt fajl tezak 50MB onda je revitu potrebno 50x20+200=1200MB RAMa. Izbegavaj previse in-place komponenti jer to jako usporava model kad se nakupe. I ako imas neku drugu opciju za enterijer (npr. Max) prebacuj tamo pa sminkaj a revit koristi za tehnicki deo. To su moja neka iskustva iz prakse.

lakiwot Re: konf za Revit i Gaming 10.07.2015. 12:09 #598741

broj poruka: 1118
Gtx 770?
http://valid.x86.fr/xctzay

::
:: Pozdrav
:: zanima me da sklopim jak komp koji ce moci da renderuje u Autocad Revit a u slobodno vreme naravno i neki dobar game. I da ta konfiguacija ne bude ``zastarela``, ako je moguce sto duze vreme
:: Nesto o cemu sam razmisljao i neki cenovni prag +- je
:: Proc: AMD FX-835
:: GPU: Nvidia GTX77
:: I MOBO: Asus SABERTOOTH 990FX R2.
:: treba mi i min 16Gb rama, al tu i nema bas sta da se bira... Ili gresim...
:: Sta mislite o ovoj kombinaciji
:: HVALA!
Dexter013 @bgmali 10.07.2015. 12:54 #598748

broj poruka: 17093
Ides na i7 druze 3xxx ili 4xxx
Bez oc bilo koja ploca je ok za njega koja ga podrzava

Ako ides na oc, moras bar plocu od 150e kao i kuler za cpu da uzmes.

16 gb ti je ok za tvoj posao

Graficka ti je skoro nebitna za posao ali najbitnija za igre,
uzmi gtx 970 ako vec imas para, ako nisi zahtevan da mora sve na max sa visokim fps-om
uzmi onda neku 270x/280x

Aj ti nama kazi budzet koji je pa ti sastavimo nesto i cao.
I da li imas vec kuciste hdd itd.

Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
GPU:GTX 970 Gigabyte G1
Ram:10 Gb Kingston
SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 gb
MBO:Asus M5A97
Case:Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w
Keyboard: Natec RX22
Mouse:Mx 518+v7 bloody
Screen: ViewSonic 27

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 10.07.2015. 12:59 #598749

broj poruka: 12794
GTX770 je mator GPU sad, i ne proizvodi se više tako da ga preskoči jer čisto sumnjam da možeš u radnji za normalne pare da ga nadješ...

bgmali hvala! 10.07.2015. 13:39 #598753

Pa ne znam ni ja sta je dobro sad, ne pratim vise razvoj pc opreme ko nekad... zato i pitam....

Pa ono od 1000-1500E, imam samo kuciste, i sve periferije. Napajanje bih ipak novo a i hard.

Daum Re: hvala! 10.07.2015. 15:16 #598758

Pa ako imaš tu cifru na umu onda definitivno uzmi i7-4790K, 16GB DDR3, i GTX970...

:: Pa ne znam ni ja sta je dobro sad, ne pratim vise razvoj pc opreme ko nekad... zato i pitam...
:: Pa ono od 1000-1500E, imam samo kuciste, i sve periferije. Napajanje bih ipak novo a i hard
djokosrb Pa dobro 10.07.2015. 15:16 #598759

broj poruka: 6875
Druze ti nama reci dal je 1k evra ili 1.5k,jbg nije isto.Ako neces da se igras i samo Autocad moze lepo za 1k evra.Ali ako oces(a koliko vidim oces) ja bih u ovoj situaciji uzeo GTX 970,ima da se nadje za oko 330e nereferentni model.Prosto karta za taj novac je odlicna,a i bices miran sa njom duze vreme.
I kao sto rece Dexter ako oces da klokas spremi 150-tak evra za plocu i kvalitetan cooler za cpu(recimo za 50e ima Noctua NH-U9B SE2,primera radi).
Takodje SSD kad vec dajes toliki novac,pod obavezno.
Uglavnom reci konacnu cifru pa cemo sastavimo nesto.

Dete Partizana

Guest re 10.07.2015. 17:39 #598762

broj poruka: 583
Te Autodeskove dzidze su optimizovane za singlecore u realnom radu ,bice ti potrebnno sto vise memorije i neki CPU koji ima dobar siglethread ...ja bih isao na neki i5 sa sto vecom megahercazom po jezgru jos ga malo kloknes i i ma da leti...a za rendering se vec `priznaje` multithread ,a sa i7 ces platiti debelo a neces dobiti nesto na vremenu rendera ti vidi...

Grafa ,neka iz srednje klase sa min 2gb memorije... drugo je quadro i fire pro...ali posto ides i na gaming uzmi sto bolju ,a sa i5 ces ustedeti dosta za nju

poz

Daum Re: re 10.07.2015. 17:44 #598763

Koliko gluposti se sad načitah. i7 će platiti debelo a neće dobiti na renderu? Jel ti imaš ideju koliku glupost si sad odvalio? 4790K u proseku ima 50% bolje performanse u renderu od 4590K. Čovek je rekao da mu treba mašina za render a ti mu pričaš da juri singlecore performanse?

Majko mila...

:: Te Autodeskove dzidze su optimizovane za singlecore u realnom radu ,bice ti potrebnno sto vise memorije i neki CPU koji ima dobar siglethread ...ja bih isao na neki i5 sa sto vecom megahercazom po jezgru jos ga malo kloknes i i ma da leti...a za rendering se vec `priznaje` multithread ,a sa i7 ces platiti debelo a neces dobiti nesto na vremenu rendera ti vidi..
:: Grafa ,neka iz srednje klase sa min 2gb memorije... drugo je quadro i fire pro...ali posto ides i na gaming uzmi sto bolju ,a sa i5 ces ustedeti dosta za nju
:: po
Guest Re: Re: re 10.07.2015. 17:45 #598764

Jel imas ti neki Autodeskov software ili sam oona Cinebench za igranje>

:: Koliko gluposti se sad načitah. i7 će platiti debelo a neće dobiti na renderu? Jel ti imaš ideju koliku glupost si sad odvalio? 4790K u proseku ima 50% bolje performanse u renderu od 4590K. Čovek je rekao da mu treba mašina za render a ti mu pričaš da juri singlecore performanse
:: Majko mila..
:: :: Te Autodeskove dzidze su optimizovane za singlecore u realnom radu ,bice ti potrebnno sto vise memorije i neki CPU koji ima dobar siglethread ...ja bih isao na neki i5 sa sto vecom megahercazom po jezgru jos ga malo kloknes i i ma da leti...a za rendering se vec `priznaje` multithread ,a sa i7 ces platiti debelo a neces dobiti nesto na vremenu rendera ti vidi..
:: ::
:: :: Grafa ,neka iz srednje klase sa min 2gb memorije... drugo je quadro i fire pro...ali posto ides i na gaming uzmi sto bolju ,a sa i5 ces ustedeti dosta za nju
:: :: po
Daum ... 10.07.2015. 17:52 #598765

Koristim više Autodesk proizvoda, Motionbuilder, Maya, Mudbox, performanse izmedju quad core-a i i7 procesora sam osetio vrlo dobro na svojoj koži i nikad u životu ne bih za ozbiljan rad preporučio nekome i5 umesto i7.

Cinebench me ne interesuje...

Guest Re: ... 10.07.2015. 18:01 #598767

Da u finalnom renderu su optimizovani , jesi pogldao koliko opterecuje jezgra u realnom radu ,modelingu ...
Ne znam sto se palite toliko na i7 ...cak je i 2011 platforma bottleneck za mnoge Autodesk proizvode...
A ima dosta ` genijalaca` koji skidaju sa neta gotove modele i samo renderuju...to je druga stvar.

:: Koristim više Autodesk proizvoda, Motionbuilder, Maya, Mudbox, performanse izmedju quad core-a i i7 procesora sam osetio vrlo dobro na svojoj koži i nikad u životu ne bih za ozbiljan rad preporučio nekome i5 umesto i7
:: Cinebench me ne interesuje..
Daum Re: Re: ... 10.07.2015. 18:09 #598768

Čovek ne traži primarno za rad već za render, opet... Rade meni odlično svi Autodesk programi na i7, mnogo bolje nego na quadovima, tako da nemaš brige...

:: Da u finalnom renderu su optimizovani , jesi pogldao koliko opterecuje jezgra u realnom radu ,modelingu ..
:: Ne znam sto se palite toliko na i7 ...cak je i 2011 platforma bottleneck za mnoge Autodesk proizvode..
:: A ima dosta ` genijalaca` koji skidaju sa neta gotove modele i samo renderuju...to je druga stvar
:: :: Koristim više Autodesk proizvoda, Motionbuilder, Maya, Mudbox, performanse izmedju quad core-a i i7 procesora sam osetio vrlo dobro na svojoj koži i nikad u životu ne bih za ozbiljan rad preporučio nekome i5 umesto i7
:: :: Cinebench me ne interesuje..
Zdebeli Re: Re: ... 10.07.2015. 18:11 #598769

broj poruka: 1380
LOL, a u prvom postu si rekao da neće dobiti nešto na vremenu rendera.
Gotov model i služi da ne moraš da gubiš vreme na njegovo pravljenje, neće sigurno arhitekta da se cima i pravi model automobila ili nečeg drugog, da bi upotpunio okolinu nekog objekta.

:: Da u finalnom renderu su optimizovani , jesi pogldao koliko opterecuje jezgra u realnom radu ,modelingu ..
:: Ne znam sto se palite toliko na i7 ...cak je i 2011 platforma bottleneck za mnoge Autodesk proizvode..
:: A ima dosta ` genijalaca` koji skidaju sa neta gotove modele i samo renderuju...to je druga stvar
:: :: Koristim više Autodesk proizvoda, Motionbuilder, Maya, Mudbox, performanse izmedju quad core-a i i7 procesora sam osetio vrlo dobro na svojoj koži i nikad u životu ne bih za ozbiljan rad preporučio nekome i5 umesto i7
:: :: Cinebench me ne interesuje..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Guest Re: Re: Re: ... 10.07.2015. 18:33 #598770

Onda po toj logici svako moze da bude arhitekta ...samo da ima render masinu i internet ,pa skidaj idejna resenja objekata ..bez uvrede diplomiranim-a....Lep je dan, idem da pecam :) Budite dobri

:: LOL, a u prvom postu si rekao da neće dobiti nešto na vremenu rendera
:: Gotov model i služi da ne moraš da gubiš vreme na njegovo pravljenje, neće sigurno arhitekta da se cima i pravi model automobila ili nečeg drugog, da bi upotpunio okolinu nekog objekta
:: :: Da u finalnom renderu su optimizovani , jesi pogldao koliko opterecuje jezgra u realnom radu ,modelingu ..
:: :: Ne znam sto se palite toliko na i7 ...cak je i 2011 platforma bottleneck za mnoge Autodesk proizvode..
:: :: A ima dosta ` genijalaca` koji skidaju sa neta gotove modele i samo renderuju...to je druga stvar
:: :: :: Koristim više Autodesk proizvoda, Motionbuilder, Maya, Mudbox, performanse izmedju quad core-a i i7 procesora sam osetio vrlo dobro na svojoj koži i nikad u životu ne bih za ozbiljan rad preporučio nekome i5 umesto i7
:: :: ::
:: :: :: Cinebench me ne interesuje..
Zdebeli Re: Re: Re: Re: ... 10.07.2015. 19:12 #598772

broj poruka: 1380
Ne nego ima već dovoljno da radi oko projektovanja pa se neće cimati da pravi modele drveća, vozila, ljudi itd.

:: Onda po toj logici svako moze da bude arhitekta ...samo da ima render masinu i internet ,pa skidaj idejna resenja objekata ..bez uvrede diplomiranim-a....Lep je dan, idem da pecam :) Budite dobr
:: :: LOL, a u prvom postu si rekao da neće dobiti nešto na vremenu rendera
:: :: Gotov model i služi da ne moraš da gubiš vreme na njegovo pravljenje, neće sigurno arhitekta da se cima i pravi model automobila ili nečeg drugog, da bi upotpunio okolinu nekog objekta
:: :: :: Da u finalnom renderu su optimizovani , jesi pogldao koliko opterecuje jezgra u realnom radu ,modelingu ..
:: :: :: Ne znam sto se palite toliko na i7 ...cak je i 2011 platforma bottleneck za mnoge Autodesk proizvode..
:: :: :: A ima dosta ` genijalaca` koji skidaju sa neta gotove modele i samo renderuju...to je druga stvar
:: :: :: :: Koristim više Autodesk proizvoda, Motionbuilder, Maya, Mudbox, performanse izmedju quad core-a i i7 procesora sam osetio vrlo dobro na svojoj koži i nikad u životu ne bih za ozbiljan rad preporučio nekome i5 umesto i7
:: :: :: ::
:: :: :: :: Cinebench me ne interesuje..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imbaqq Opet ja 10.07.2015. 23:13 #598793

Revit koristi mentalray engine u prilicno bagljavoj implementaciji i jako je spor tako da ako covek planira da renderuje direktno u revitu onda nema govora o i5. Sad kad si naveo budzet, mozda cak i da ides na 5820k ako bi isao sa opcijom GTX 750Ti ili nekom AMD u istom cenovnom rangu. GTX 960 zaobidji jer drajveri prave gadne probleme u revitu. Moja preporuka ti i dalje stoji ovim redosledom:
#1 CPU,
#2 RAM,
#3 SSD+HDD pa onda sve ostalo koliko ostane para. Razjasni sebi kako zelis da se igras i na kom nivou. Ako trazis max fps i ultra brz render onda ces morati da pojacas budzet. I opet ti kazem, izbegavaj render u revitu, eksportuj u max pa u njemu sminkaj, vreme koje ces potrositi na render u revitu na best podesavanjima je jednako sminkanju modela u maksu i renderovanju preko vray-a.

MaliAbner Onako usput... 11.07.2015. 09:56 #598800

broj poruka: 7769
Prosto me fascinira opcinjenost Revitom i C3D...

Oba programa su usko specijalizovana i sakata za tu svoju usku primenu...

Revit je kerin kurac u polju arhitekture i generalno govoreci zgradarstva a C3D je upotrebljiv samo i iskljucivo za puteve...

A kod mene u firmi posto poto zele da ta dva programa koriste u hidrogradnji pa to ti je...

Revit to radi samo kad je sve pod 90°, cim nesto nije horizontalno, vertikalno, i pod navedenim uglom muka ziva... kosa greda, dve grede pod ne 90° uglom majko pomazi... prekidi betoniranja bas tamo gde mi ne treba... resavanje prelaznica sa jednog profila na drugi tuga...
Iskreno secerna vodica ali bogato naplacena...

C3D realno moze da se primeni samo na liniJske objekte poput: puteva, pruga, kanala, nasipa, i vrlo limitirano tunela... najzanimljivija mi je cinjenica da ne moze da radi vertikalni iskop nego moras dno iskopa da pomeris za 1cm da bi mogao da ga sazvace... stepenasti iskopi jos gora stvar to mora rucno... isko sa desetak platformi nikako ne moze da uradi bez pomoci pekara ili poslasticara u mom slucaju velikog ALI tehnicara...

Realno u mojoj struKi je upotrebljiv samo za generisanje terena, za izvlacenje profila terena sto poduznih sto poprecnih...

Moje skromno misljenje o programa je da su (trenutno ovakvi kakvi su danas) zesci smaraci po pitanju brzine i operativnosti gde mozda u tome prednjaci C3D koji ne moze da napravi nista sto meni u hidrogradnji treba sem odvodnog kanala i po nekog nasipa (manje od 5% ukupnog broja projekata koje sam radio)...

ALI kad sam video da ce covek da radi rendering u Revitu umalo sto nisam pao sa kreveta...

No dobro...

Momce ako ces da korsti taj Revit gledaj prvo sledece:

MONITOR JE JEDINA STVAR NA KOJOJ NE SMES DA STEDIS SVE OSTALO JE NEBITNO ZATO STO SU TVOJE OCI BITNIJE OD SVEGA !!!
UPAMTI CENA MONIOTRA OD 400 ILI 500E NIPOSTO NIJE BACANJE PARA VEC ULAGANJE U ZDRAVLJE !!!

-Monitor minimum 24` i to iskljucivo sa prikazom 1920x1200 a moja preproruka je sto vece dijagonale i finije rezolucije... po meni bi neki 30` bio keva ali to bi ti odmah pojelo budzet... tako da je trenutni optimum neki 27` sa prikazom 2560x1440...

-CPU sto novije generacije... redovno prati oglase i pokusaj da zabodes neki 6core za 380E nalete s vremena na vreme na oglase...
-GPU da bude Fire Pro ili Quadro... pri cemu dajem prednost Fire Pro... igranje batali na vreme zato sto ne mozes da zamislis koje je to gubljenje vremena... tj. igranje svedi na ono u krevetu sa zenskom i basket iza zgrade sa drugarima...
-SSD dobra ali ne i neophodna stvar, ubrzava pokretanje programa recimo AutoDESK proizvoda i do 3X i to je to... nakon toga ne utice na brzinu rada...
-Memorija... ne mora da je najbrza na trizstu bitno je da je ima mnooooogo... kupuj iskljucivo module od 8 ili 16GB nikako 2x4 ili 4x4GB...
-Tastatura i misonja... neka budu Logitech ali da budu udobni za rad a ne neki za pokazivanje pred drugarima...

Srecno i da ti raj Revit bude prijatniji nego sto se meni cini...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

imbaqq za c3d 11.07.2015. 13:53 #598822

ne mogu nista da kazem jer ga ne koristim ali znam dva vrhunska geometra koji se u njega kunu. Naravno da postoje ogranicenja u svakom softveru ali mislim da je pre svega ogranicenje u samim ljudima koji s tim programima rade. Mozda kolege s kojima radis nisu dovoljno strucni za pomenute softvere ali ja licno nisam naisao na problem u revitu kritican za uspesno zavrsavanje projekta. Ako mi se od bilo cega dize kosa na glavi to je kad vidim program tipa sketchup sa 20 000 plug-inova da bi u njemu moglo da se `projektuje`. Sto se monitora tice, apsolutno se slazem s tim sto bih ja samo rekao da velicinu i rezoluciju bira po kompleksnosti projekata koje radi ali ispod 24` i 16:10 da ne ide. Vertikalni pikseli nama jednostavno znace jako jako puno.
MaliAbner Re: za c3d 11.07.2015. 16:01 #598827

Eh ti pusti geomtri...

Elem tu struku odnostno taj deo projektne dokumentacije sam i naveo kao jedino pozitivno iskustvo gde C3D prosto briljira ali i to mnogo zavisi od samog operatera...

Citat:

:: ne mogu nista da kazem jer ga ne koristim ali znam dva vrhunska geometra koji se u njega kunu. Naravno da postoje ogranicenja u svakom softveru ali mislim da je pre svega ogranicenje u samim ljudima koji s tim programima rade. Mozda kolege s kojima radis nisu dovoljno strucni za pomenute softvere ali ja licno nisam naisao na problem u revitu kritican za uspesno zavrsavanje projekta. Ako mi se od bilo cega dize kosa na glavi to je kad vidim program tipa sketchup sa 20 000 plug-inova da bi u njemu moglo da se `projektuje`. Sto se monitora tice, apsolutno se slazem s tim sto bih ja samo rekao da velicinu i rezoluciju bira po kompleksnosti projekata koje radi ali ispod 24` i 16:10 da ne ide. Vertikalni pikseli nama jednostavno znace jako jako puno.
MaliAbner Re: za c3d 11.07.2015. 16:15 #598829

Eh ti pusti geomtri...

Elem tu struku odnostno taj deo projektne dokumentacije sam i naveo kao jedino pozitivno iskustvo gde C3D prosto briljira ali i to mnogo zavisi od samog operatera...

Citat:

:: ne mogu nista da kazem jer ga ne koristim ali znam dva vrhunska geometra koji se u njega kunu. Naravno da postoje ogranicenja u svakom softveru ali mislim da je pre svega ogranicenje u samim ljudima koji s tim programima rade. Mozda kolege s kojima radis nisu dovoljno strucni za pomenute softvere ali ja licno nisam naisao na problem u revitu kritican za uspesno zavrsavanje projekta. Ako mi se od bilo cega dize kosa na glavi to je kad vidim program tipa sketchup sa 20 000 plug-inova da bi u njemu moglo da se `projektuje`. Sto se monitora tice, apsolutno se slazem s tim sto bih ja samo rekao da velicinu i rezoluciju bira po kompleksnosti projekata koje radi ali ispod 24` i 16:10 da ne ide. Vertikalni pikseli nama jednostavno znace jako jako puno.
bgmali iskreno 11.07.2015. 17:53 #598835

Inace zivim od auto cada vec duze godina i da skratim pricu, Revit nisam u zivotu pokrenuo al firma u kojoj radim pocinje sa tim a zelim da mogu, za ne daj boze, da mogu i od kuce nesto da uradim ili zavrshim. Znam samo da je moj sadasnji komp daleko od toga...

da li valja i7 4770k? i onda bi oko njega sklopio pricu...

imbaqq odlican je 11.07.2015. 19:52 #598839

s tim sto ti je mozda bolje da ides na 4790k zbog nizih temperatura. Javi pre kupovine za sta si se odlucio.
alumiroi Možda pomogne 12.07.2015. 11:21 #598874

broj poruka: 99
Dragi kolega,
Isto sam i ja postavio uslove svaki put kada sam kupovao komp, da posao ide što brže a da mogu i da se poigram, s tim što mi ne smeta ako u igri nije sve na `Hi`.
Ovo je moja konfiguracija od prošle godine sa kojom sam jako zadovoljan.
- i74770K + Noctua, U14 - radi fantastično, brzo i ne čuje se,
- Asus ploča Z87-A
- Asus GTX760
- Samsung SSD 840 PRO 240GB, progledao sam + 1TB HD (WD Black)
- 16GB Kingston HyperX (1600)
- Seasonic mislim da je 520W i pitao sam se da li će biti dovoljno...
- Neki LG monitor od 27` ali 1920x1080 i nije uopšte loše, čak i prija posle 24`
- oduševljen sam i kućištem BitFenix odlične forice ima za razna hlađenja, `cable management`...
Elem, da je koštalo, koštalo je ali je dobitak mnogo veći nego investicija. Komp je jako tih i hladan i radi jako lepo. I tačno je da je svaki deo investicija u zdravlje i psihičko i fizičko. Sledeća investicija će biti neki veći pen/touch monitor s obzirom da sada imam neku malu wacom tablu. Za PS je zakon.
Srećno s kupovinom!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs