Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Konfiguracija za 3d 70k
STRANA 1 OD 1
boztoga Konfiguracija za 3d 70k 09.07.2015. 15:46 T61659

status: user
broj poruka: 516

Imam i3-530, 4Gb rama i hd7750 koji ulaze u petu godinu i vreme je da ih menjam. Radim video obradu, 3d modelovanje i render i ne zna se vise ko koga vise muci, ja njega ili on mene. Nisam pratio trziste neko duze vreme pa bi mi dobrodosla pomoc oko izbora ploce, procesora, rama i grafike. Nesto sam sklapao u konfiguratoru pa me zanima da li nesto menjati i sta.

CPU i5-4670K ili i5-4690K prvi je skuplji nekih 300 rsd pa me zanima razlika
MB MSI z97s Sli Krait edition ili MSI z97 PC Mate ili neka treca
RAM 2x8Gb Kingston HyperX black fury 1866 cl10
GPU Asus r7 370 Strix 2Gb ddr5 ili Asus gtx660 2Gb ddr5 ili nesto trece opet

ovo je oko 75k. najvise bi mi trebao savet oko grafike i da li mi je 500w napajanje dosta za ovo

Hvala unapred
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imbaqq Zavisi 09.07.2015. 17:21 #598697

broj poruka: 84
U kojim programima radis. Za Max je bolja nVidia, za Maju opet AMD - bar sto se tice viewporta, za C4D, Rhino i ostale ne znam ali verujem da ce sve iznad 200e terati i 10ak miliona poligona. Procesor je ok ako planiras jos malo da ga klokujes jer za iste pare neces naci nista bolje, bar kod nas. Gtx 660 nemoj da gledas ni pod tackom razno, ili idi na 750Ti (mozda da sacekas 950Ti) ili idi na nesto jace iz 900 serije ako ti novac dozvoljava. Ako ne planiras da ubacujes jos jednu grafiku onda uzmi najjeftiniju Z97 plocu da bi mogao da OC procesor na nesto razumno. RAM je ok ako te 16GB ne koci u radu.
IvanNo1 Da dodam 09.07.2015. 18:03 #598699

broj poruka: 466
Samo da dodam da je to što si 4670K našao skupljeg nego 4690K slučajna tržišna anomalija. U pitanju je isti silicijum, 4690K je kasniji model i trebalo je da se bolje klokuje (zbog navodno boljeg kontakta pločice sa IHS-om), ali u praksi dođe na vrlo slično.

Kutalion ... 09.07.2015. 19:36 #598700

broj poruka: 2480
Uzmi 4690k. To je refresh i ima bolji thermal interface izmedju cipa i IHS-a. Takodje generalno rade na manjoj voltazi.

Ploca, ta krait ako uzimas u radnji na E, jako dobra ponuda. Ta ploca nije ne znam kakva ali je za te pare super izbor. Ako hoces nesto znacajno kvalitetnije, sledeci korak ti je sabertooth mark 2.

Ne bavim se sa 3d-om pa ne mogu da ti savetujem koju kartu.

SAMDSUNG!!!

Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA

boztoga re 10.07.2015. 17:58 #598766

broj poruka: 516

e, hvala na odgovorima. u sustini onda to je i5-4690k, ova krait ploca i taj ram. jedino sad nisam pametan oko izbora graficke...
radim u maxu, mada sam nesto nacuo da ce autodesk u nekoj buducnosti da se preusmerava na jedan umesto da rasipa pare na dva vrlo slicna programa i da ce to verovatno biti maya. kazu mi ljudi koji rade u njoj da su u poslednjim verzijama dodati neki alati sa kojima je max do sada bio u prednosti sto se tice samog modelovanja, a da je maya i dalje ostala znacajno jaca kod animacije, pa se razmisljam da ako mi vreme dozvoli tamo negde do nove godine da pocnem da se prebacujem polako...

hvala
pozdrav

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs