Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Server-HDD storage
STRANA 1 OD 1
starwriter Server-HDD storage 03.07.2015. 07:49 T61612

status: user
broj poruka: 73

Pozdrav!
Ne znam da li je ovo prava rubrika.:) Elem, radim u jednoj maloj ustanovi kulture i kako je kultura uvek na poslednjem mestu vecito kuburimo sa finasijama. Dobili smo 290.000 dinara za nabavku HDD storage-servera na kojem cemo skladistiti digitalizovane-fotografisane stare dokumente i knjige. Sada su mi ti podaci razbacani na nekoliko eksternih hard diskova a ideja je da u jednom serveru/storage budu ubaceni svi ti hard diskovi, i da se preko lokalne mreze iz njega vuku podaci po potrebi...kako zaposleni u ustanovi, tako i istrazivaci koji dolaze kod nas...sa racunara kojima su njima namenjeni. Negde oko 8 racunara pristupalo bi tom storage/serveru.
Gledao sam neke cene servera..izuzetno su skupi....da li imate neki predlog...sta bi se moglo uzeti za te pare a da vrsi funkciju?
Ili da se mozda sklopi jedan racunar koji bi imao ulogu storage-servera...u kojem bi bilo zakaceno oko 4 (eventualno 5) hard diskova..od 1 do 3TB_U toj varijanti, kako sklopiti konfiguraciju...na sta treba obratiti paznju? A da se uklopi u gore navedeni iznos? Hvala.:) Milan
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict NAS 03.07.2015. 08:44 #598079

broj poruka: 4515
RAID 5 konfiguracija.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Server-HDD storage 03.07.2015. 09:06 #598080

broj poruka: 18997
Raspitaj se ovde za cene storage servera Supermicro: http://goo.gl/3h1nUU

::
:: Pozdrav
:: Ne znam da li je ovo prava rubrika.:) Elem, radim u jednoj maloj ustanovi kulture i kako je kultura uvek na poslednjem mestu vecito kuburimo sa finasijama. Dobili smo 290.000 dinara za nabavku HDD storage-servera na kojem cemo skladistiti digitalizovane-fotografisane stare dokumente i knjige. Sada su mi ti podaci razbacani na nekoliko eksternih hard diskova a ideja je da u jednom serveru/storage budu ubaceni svi ti hard diskovi, i da se preko lokalne mreze iz njega vuku podaci po potrebi...kako zaposleni u ustanovi, tako i istrazivaci koji dolaze kod nas...sa racunara kojima su njima namenjeni. Negde oko 8 racunara pristupalo bi tom storage/serveru
:: Gledao sam neke cene servera..izuzetno su skupi....da li imate neki predlog...sta bi se moglo uzeti za te pare a da vrsi funkciju
:: Ili da se mozda sklopi jedan racunar koji bi imao ulogu storage-servera...u kojem bi bilo zakaceno oko 4 (eventualno 5) hard diskova..od 1 do 3TB_U toj varijanti, kako sklopiti konfiguraciju...na sta treba obratiti paznju? A da se uklopi u gore navedeni iznos? Hvala.:) Milan
starwriter Re: NAS 03.07.2015. 11:51 #598100

Hvala...evo upravo čitam sve o RAID 5.:)
Milan

:: RAID 5 konfiguracija
starwriter Re: Re: Server-HDD storage 03.07.2015. 11:52 #598101

Pogledao..nazvaću ih. Hvala na linku .:)
Milan

:: Raspitaj se ovde za cene storage servera Supermicro: http://goo.gl/3h1nU
:: ::
:: :: Pozdrav
:: :: Ne znam da li je ovo prava rubrika.:) Elem, radim u jednoj maloj ustanovi kulture i kako je kultura uvek na poslednjem mestu vecito kuburimo sa finasijama. Dobili smo 290.000 dinara za nabavku HDD storage-servera na kojem cemo skladistiti digitalizovane-fotografisane stare dokumente i knjige. Sada su mi ti podaci razbacani na nekoliko eksternih hard diskova a ideja je da u jednom serveru/storage budu ubaceni svi ti hard diskovi, i da se preko lokalne mreze iz njega vuku podaci po potrebi...kako zaposleni u ustanovi, tako i istrazivaci koji dolaze kod nas...sa racunara kojima su njima namenjeni. Negde oko 8 racunara pristupalo bi tom storage/serveru
:: :: Gledao sam neke cene servera..izuzetno su skupi....da li imate neki predlog...sta bi se moglo uzeti za te pare a da vrsi funkciju
:: :: Ili da se mozda sklopi jedan racunar koji bi imao ulogu storage-servera...u kojem bi bilo zakaceno oko 4 (eventualno 5) hard diskova..od 1 do 3TB_U toj varijanti, kako sklopiti konfiguraciju...na sta treba obratiti paznju? A da se uklopi u gore navedeni iznos? Hvala.:) Milan
cveleks NAS varijanta 03.07.2015. 12:35 #598103

broj poruka: 129
NAS varijanta u kojoj i RAID 6 modu immas 20 TB prostora

http://s2.postimg.org/l1g7rumpl/nas.jpg

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647019.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs