Cao drugari, Zveknu0 mi malo pre Chieftek u kog sam se kleo pa moram hitno da menjam napajanje.
Nemam mnogo vremena za kopanje po netu posto sam trenutno na poslu, a u toku dana cu istrcati da kupim novo pa trazim savet.
Sta mislite o ovom iz naslova? Dajte i neki drugi predlog ako imate, a da je u tom cenovnom rangu (do 11k). Akcenat stavljam na duzinu trajanja garantnog roka pa sam se zato i zaLepio za ovaj CM (ne znam da l` i drugi daju 5g).
Inace, treba da bude u mogucnosti da gura i7-5820K, HD7770 (bez tendencije za jacom), 4 DDR4 modula, 2 SSD-a i 3 HDD-a (WD Black, Blue i Green).
Tebi ta masina moze da vuce oko 350 vati, mislim da je bacanje novca uzimati bilo sta jace od 500-550 vati. Mozda neki Seasonic, samo mislim da na njih imas 3 godine garancije, dok na dosta skuplje modele vise. Vidi onda neki CM sa 5 godina garancije do 600 vati, sta znam...
I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk Asus Maximus VII hero Kingston Fury 2x4gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 250gb CM V700
:: Cao drugari :: Zveknu0 mi malo pre Chieftek u kog sam se kleo pa moram hitno da menjam napajanje :: :: Nemam mnogo vremena za kopanje po netu posto sam trenutno na poslu, a u toku dana cu istrcati da kupim novo pa trazim savet :: :: Sta mislite o ovom iz naslova :: Dajte i neki drugi predlog ako imate, a da je u tom cenovnom rangu (do 11k) :: Akcenat stavljam na duzinu trajanja garantnog roka pa sam se zato i zaLepio za ovaj CM (ne znam da l` i drugi daju 5g) :: :: Inace, treba da bude u mogucnosti da gura i7-5820K, HD7770 (bez tendencije za jacom), 4 DDR4 modula, 2 SSD-a i 3 HDD-a (WD Black, Blue i Green) :: :: Hvala unapred!
Imas 150-200 vati sigurnog lufta i mislim da ne treba nista jace. Mada se ja ne razumem bas najbolje u jeftinija CM napajanja, tako da sacekaj jos neko da se javi i mozda preporuci neki bolji Seasonic ili Silverstone.
I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk Asus Maximus VII hero Kingston Fury 2x4gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 250gb CM V700
Dakle, sve se svodi na taj model... da l` jaci il` slabiji...
550W je sigurno malo za ovu makinu - bar na duze staze zbog slabljenja kroz duzi niz godina (narocito kada se uzme u obzir da se ova masina iskljucuje samo za vreme restarta, nakon apdejta), a cenovna razlika izmedju 650W i 750W je oko 1k RSD pa cu se radije opredeliti za jaci model.
Hvala na pomoci!
Ajd` cekam jos neki komentar kroz narednih par sati...
Opasno mi je primamljiv taj Antec, a model od 650W je samo ~500 RSD skuplji od CM-a iz naslova. Jedino mi je malo glupo da dajem tolike pare za napajanje koje nije modularno.
Svaki savet je dobrodosao do sutra posto sam danas malo okasnio s opste poznatim `narucivanjem` u nasim cenjenim radnjama.
To je jedan od razloga kako je tako jeftino. Generalno je skupa i kvalitetna platforma pa su morali da stede negde. Inace napajanje je bolje od svega sto ima CM osim V serije koja je seasonic platforma i razbija.
Inace taj CM zaobidji jer ima JunFu kondenzatore koji su katastrofalno nekvalitetni. Za najbolji odnos cena i kvalitet, a da je modularno gledaj recimo Seasonic M12 II seriju.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
Pa dobro, svakako bolji izbor od budzetnog CM-a. Nek te sluzi sa srecom.
:: Kupio sam Antec od 650W. Sta drugo da kazem nego... `radi` :: :: Na srecu, sve ostale komponente su prezivele jucerasnju mini-eksploziju =].
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.