puno citam o kojekakvim grafikama od po vise stotina eura,procesorima koji dosezu cene koje su veoma visoke,i pitam se,zasto??? da li ce se igre toliko promeniti da ce minimum konfa za igre biti 1000eura ili vise??? evo gledam drugara,ima amd phenom 955,ati 6790,8gb ddr3 hyper x,i on mi se jos nikada nije zalio da nesto ne moze da igra....ok,ne moze u fulu,ali njemu treba sve na medium,19 inca monitor,i sve mu radi tecno tako vec godinama...da li ce biti ova konfa dovoljna jos barem godinu dana da odigra i najnovije naslove koji izadju na medium podsavanjima,on ne juri vise od 30-ak fps-ova....
Meni je 30fps ne igrivio.Single player igre sve ispod 45fps mi je koma,primetim usporenja i na tom fps-u,ali ok nije problem.Sa druge strane Multiplayer ispod 60fps ne mogu da gledam,osim u igrama u kojima to nije neophone i u kojima razlika izmedju 40-tak i 60-tak i nije nesto,a takvih MP naslova je malo(Wot-a se uvek prvo setim). Sa druge strane dok sam igrao Dotu konstatno sam igrao na 120fps zakucano,odem kod ortaka njemu 60-70fps u team fajtovima pada i ispod,meni prosto neigrivo.Ali eto je prosto neka navika,valjda.
Eto meni drugar igra na G860, 4 gb pc 800, ati 4850 1 gb i na 40-48 fps. Svi detalji su na minimumu, ali fps ispod 40 vrlo rijetko pada. Koristi stare 10.9 drajvere u WoT-u.
P.S juče je zaradio 8-mu 10-ku, a to je stvarno za poštovanje sa tako matorim kompjuterom.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Minimum neće biti nikad 1000 evra jer se ne isplati, ali svako ima drugačije mogućnosti. Svi bismo kupovali procesore po 1000 evra i grafike po 1500 da možemo da ih priuštimo a da ne osetimo...
Ja i dalje držim i7 860 i GTX660 jer nemam potrebu za boljim, ali u neko skorije vreme ću GTX970 da stavim...
Odgovor na tvoje pitanje je da ce mu ta masina sigurno raditi bez problema jos godinu pa i vise, naravno ako se on zadovoljava sa minimum/medium podesavanjima, u zavisnosti od igre. Ali mora da zna da nece moci bas sve da pokrene, jer opste je poznato da ce mu limit praviti svakako vga memorija. Ako hoce da mu ta masina potraje jos koju godinu vise, nek samo zameni grafiku i nek vozi, recimo R9 270/270X, a najbolje bi bilo R9 280/280X zbog memorije.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
Ja imam amd 6870, i kako gde negde izvuce 100 negde 80. Ima igara gde jedva izvuce 35 fps-a, i ne zalim se. Meni je sve preko 30 fps-a igrivo i ok.
Ta konfiguracija je polako na umiranju, jos 1 god da izdrzi tesko, mislim da ce moci da pokrene nove naslove ali u low ( graficka i procesor ga kolju ).
E sad je tu i pitanje kad izadje DirectX 12 kako ce on da izgleda i kako ce biti optimizovan. Nove konzole su bazirane na amd-u sa 6-8 jezgra i GCN arhitekturi grafickih kartica, tako da ce novije igre traziti to.
Neka on polako skuplja pare da promeni racunar, nemora da juri racunar od 1000 evra, posto ne juri 100 fps-a sa podesavanjima na ultra u full HD rezoluciji. Mozda neku r9 370 ( r9 270x ) graficku ili Nvidia slicne karakteristike, fx 6300 procesor ( 8 jezgra ili neki I5 pa na gore bi bilo supre ), i neki ssd ( samsung npr. mada moze i bilo koji jeftiniji ).
To sigurno nece da mu izadje 1000e, doduse tu mi jos treba i napajanje od min 600w, onako odokativno bez gledanja cena oko 500e mu izadje sve.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.