Pozdrav svima, Naime, pošto uskoro izlazi igra NBA2K 2016, a meni secka malo i 2015 verzija( na normalnim podešavanjima) potrebna mi je vaša pomoć oko izbora procesora i graficke, koji najverovarnije trebaju da se zamene. Mislim da mi je matična malo stara, ali se nadam da ce se naći neki procesor da je ne moram menjati. Budžet je nekih 300 evra. Ovo je moja konfiguracija: Procesor - AMD Phenom II X4 965 Grafička - Radeon HD 4650 Matična - Gigabyte GA-MA770-ES3 Ram - 4GB Napajanje ne znam stvarno kako da proverim, ali mislm da je 500W.
Uzmi ti lepo PS4 bajo moj, i uzivaj u max kvalitetu NBA-ja. To karabudzenje kompa koji je vec na izdisaju ne doprinosi nicemu, samo pravis sebi dodatan trosak. Nov racunar za 300e postoji, ali nije ni G od gamerskog.
Ima samo dva slota i to samo za DDR2. Inace slazem se da treba pod prioritetom da promeni graficku, mozda to i jedino. Moguce i napajanje ali treba to proveriti prvo.
Ram je uvek lepo promeniti ali za to bi trebao da kupi novu maticnu i 8gb DDR3 memorije, ovu staru maticnu i DDR2 moze prodati naravno.
Matori to je odlicna cena, nov je 350e, znaci mora da bude oko 300 polovno i zavisno od stanja i manje. Sa razlogom sam rekao da mu je to mozda najbolji izbor, jer upgrade mu se svakako ne isplati. Moze on tu da karabudzi je l`, ali na kraju cemu izaci skuplje i opet nece da bude to to za neko vreme.
Inace igrao sam NBA 2k15 na PS4-ci i tv-u od 42, brate zlo! Kao prava tekma..
Ma za PS4 ima sta hoces, ja nisam pri kesu trenutno, tj. jesam ali ne mogu da se trosim da uzmem sebi jedan, inace bi pao jedan beli i lagano na jesen sa novim igrama.
Drugar ima PS4, ali hoce i XboX one, pa mu mozda uzmem sony da pikam Last Of Us npr, jer igra razbija a nisam imao prilike da je odigram do sada.
kako bi dobio PS8 i možda konačno uživao u igrama kao čovek, jer porediti trenutne, kao i sve ostale, isprtke od konzola, sa igranjem na kompu je više nego smešno. Jedini problem je što igranje na kompu zahteva duplo više para, ali je zato i užitak duplo bolji.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Igraj se ti na kompu, ja nakon ove kupovine mi ne pada na pamet da dajem 1.5k evra da bi se igrao kada to mogu za 350e. Ali dobro, ti imas komponente polovne i stare po par godina pa i mozes da izdrzis finansijski. Ja vise volim kada uzmem novo i veoma kvalitetno i da mi traje, jer ne volim da menjam stvari svake godine, a kamoli nakon tri.
A igrice koliko vidimo na Pc-u ne beze bas nesto previse u odnosu na PS4, tako da nisam bas nesto odusevljen time, i dalje mislim da sam se izglupirao sto sam uzeo GTX 970, bolje da sam uzeo PS4, a da sam ostatak pretvorio u HTPC i cao zdravo. Ali dobro, toga ce biti svakako kada karta pocne da posustaje, do tada sam miran.
Decku sam predlozio kako najbolje da potrosi 300e i da dobije ono sto zeli, za taj novac nemas pc da sastavis nov, a i polovni su njesra, cak i za duplu cifru od te opet dobijes prosecan komp koji ne ispunjava to sto ti kazes, uzitak u gamingu, tako da.. Cak i ako uzima na KP, a ne od pilicara, opet ne moze da izvuce ono sto bi dobio kupovinom sonija. Ne kapiram sto ti toliko smeta, ok ne gotivis konzole, ali ovde govorimo o ulozenom dobijenom, i njegovim parama, ti raspolazi kako znas, on takodje, ja sam samo dao sugestiju, on da li ce da je uvazi, to je njegova stvar.
Sta se podrazumeva pod gaming-om,i mislim da mnogi ovde peozbiljno shvataju taj pojam:)) verovatno misle na masinu od 1.5k-2k koja ce da gruva sve igre na max settings,ali to nije imperativ,nebi trebalo da bude... Так как никто не виноват, то накажем по жребию. Anthony Pettis p4p king
Ako decko voli da igra sportske simulacije tipa nba 2kXX, fifa, pes i driving simove onda konzola, ako pak voli da igra FPS igre i to online, moba i mmorpg naslove onda PC.
Sa druge strane, sportske simulacije mogu da se igraju i na PC-u, dok MMO, moba pa i FPS igre na konzolama ostavljaju gorak ukus u ustima(FPS pogotovo, kad cujem nekog da mi kaze da je ok igrati FPS na kontroleru i da je to fenomenalno najezim se)...
AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Pa barem u današnje vrijeme možete staviti na PS4-ku mišonju i tastaturu, tako da nema problema, Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Majke ti, kako dođe do cifre od 1500-2000 evra. Da imam te pare, kupio bih sebi auto, a ne usrani komp za igre. Može da se igra sasvim lepo, za mnogo manje para - otprilike za cenu dva PS4, tj. jedan PS8 (osim ako nisi kvazi-entuzijasta pa moraš da ima 6-ojezgarnog Intela, 32GB RAM-a i Zajebanog Titana + monitor na 288Hz ). Ono što sam hteo da kažem je da konzole ne mogu da pruže taj nivo užitka u igranju kao što može PC.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
JOš se nisam ni zagrijao za pristojnu mašinu i fale 2 monitora u konfiguraciji ili jedan od bar 27 ili 30 inča.
TAko da da, prosječna dobra mašina za aktivno igranje je oko 2000 evra. MOže se igrati i na mašini od 850 do 900 eura, ali kad su kod nas svi siromašni da priušte normalne mašine, pa se mašta, a ovdje na PC Berzi ima tek 5-6 ljudi koji su osjetili normalni gaming, a ne nešto drugo. Postoji zabava za široke narodne mase i postoji PC. @vladots Znam, ali nisam htio da ulazim dublje u tematiku. https://www.youtube.com/watch?v=Mj72yz0Ss2I Prilično dobro objašnjeno za totalnog početnika.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
A onda spremaj 50e za svaku igru za ps4, isplati se na duze staze...
@Zoolo
Pazi ovo recimo, withcer 3 a i sve ostale nove igre.
duplo mani detalji nego na pc-ju hd rezulocija na konzolama VS full hd ili vise na PC-ju pc 60 fps-a ili vise VS krompir konzola pored svega cak smanjenog, 30 fps-a (pada i na 20/25)
Yugo / Fica sve su to kola, kao i bmw/mercedes takodje, svi nabrojani te prevezu od tacke A do B razlike onda nema? :)
Igre sto su po 50e, sitnica.. Uletis prvi put, posle kada predjes igru prodas za 40-45 i who cares.. A i ako decko ne igra puno, uzme samo par sto bi igrao, ima i polovnih za 2k dinara da se nadju i lagano. Ali argument da su skupe stoji, ali i za PC je isto, sad sto ti i ja npr. ne uzimamo igre, a Dejzi uzima, opet i on placa.
Ja koliko sam video sad na E3, sve sto stize je 1080p, 60 fpsa, i sami smo videli trailere i gameplay, igre izgledaju fantasticno. Witcher 3 sony vs pc je razlika u 5% ostrini textura, i za taj nivo detallja ti treba gtx 970/980, aha..
Ortak stize iz Au za koji dan i uzece ove nove igre ako vec nije tamo, pa cu bas da testiram. Ovo sto sam igrao na obe platforme, za nekog ko zahteva samo max detalje, veruj mi, i sam sam se zacudio kako igra izgleda dobro na soniju. Pc ce uvek biti pc, ali 2k evra vs 350 ili recimo 500e za jos po koju igru, su meni dovoljan razlog da vise ne ulazem u pc gaming, osim naravno ako imam brdo para pa mi se moze je l`, ili prestanem odjednom da racionalno razmisljam..
Sumnjam da ce i sa DX 12 nesto da zablista, osim sto ce AMD da procveta po pitanju perfomansi, i da ih malo digne iz blata, ostalo ce ostati isto. Igre zahtevnije, cene Nvidie naravno visoke. O Intelu necu ni da pricam.
Pa ako cemo tako onda si mogao ovde da napucas i sve najskuplje komponente na trzistu i da napises kaoko to mora da se kupi da bi bio `normalan` gaming...ajde nemojte da se glupirate. Nije ovo Nemacka,Danska,Svedska, pa d ljudi tek tako mogu da izvrnu iz dzepa 2k evra za igranje
1.zbog cega mora napajanje od1 kw kad je za ovo vise nego dovoljno i neko krsteno od 600-650w 2.zbog cega ovo kuciste 3.zbog cega mora ips monitor, a i uglavnom ljudi vec imaju monitore i retko ko ih menja ko gace 4.cemu dvd 5.cemu ta memorija kad je bilo koja na 1600mhz vise nego dovoljna 6.kakve razlike u performansama ima 3tb hdd u odnosu na 1 tb izbog cega bi neko bacao pare na 3tb hdd ako mu je samo do igre 7.zbog cega ova ploca kad za mnogo manje para ima sasvim pristojih ploca za igranje 8. ovde bi jos i dodao zasto ovaj prenaduvani procesor i zasto uopste intel kad za duplo manje para moze da uzme sasvim ok amd koji ce da gura sve na max ?
normalno i ja bi da imam para na bacanje kupio ovako nesto mozda jos i jace ali da mora da se da 2k evra da bi se igralo bez razmisljanja - ne mora za 700-800 evra moze da se uzme zver .
E sad onaj ko boluje od ne izlecive bolesti zvane `fanovi brenda` onda je to druga prica
:: CPU LGA1150 Intel® Core™ i7-4770K, 3.50GHz BOX 22nm 1 45,490.0 :: `MB LGA1150 Z97 MSI Z97 GAMING 3, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/USB3.0/HDMI/7.1 1 15,790.0 :: HDD SATA3 3TB WD Red WD30EFRX, 64MB, 3 godine 3 15,190.0 :: Memorija DIMM DDR3 2x8GB 1866MHz Patriot Viper 3 CL10, PVL316G186C0K 1 12,599.0 :: `DVD+/-RW Samsung SH-224DB/BEBE/SATA/ black, 24XDVD/16xDVD-RAM 1 1,790.0 :: AMD Radeon R9 280 Sapphire Dual-X Boost 3GB DDR5,DVI-I/DVID/HDMI/DP/11230-00-20G 1 26,599.0 :: Kuciste Cooler Master HAF 912 plus, RC-912P-KKN1 1 9,140.0 :: Napajanje 1000W Raidmax RX-1000AE MODULAR 80PLUS GOLD (89%), PFC/13.5cm/black 1 12,990.0 :: Monitor 23` Dell P2314H IPS LED, 1920x1080(FullHD) 8ms DC2M:1 DVI-D 4xUSB DP 1 23,950.0 :: Ukupno: 193,918.0 :: :: JOš se nisam ni zagrijao za pristojnu mašinu i fale 2 monitora u konfiguraciji ili jedan od bar 27 ili 30 inča :: :: TAko da da, prosječna dobra mašina za aktivno igranje je oko 2000 evra :: MOže se igrati i na mašini od 850 do 900 eura, ali kad su kod nas svi siromašni da priušte normalne mašine, pa se mašta, a ovdje na PC Berzi ima tek 5-6 ljudi koji su osjetili normalni gaming, a ne nešto drugo :: Postoji zabava za široke narodne mase i postoji PC :: @vladot :: Znam, ali nisam htio da ulazim dublje u tematiku :: https://www.youtube.com/watch?v=Mj72yz0Ss2 :: Prilično dobro objašnjeno za totalnog početnika :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Pretplatom na PS + za 50$ a moze se naci na amazonu kad je akcija i za 30 $ dobijas godisnje minimum 36 igri sada su cujem povecali do 50.
Kombinacija ponudjenih igri je minimum mesecno 1 AAA naslov PS4 + 2 PS3 i PSN.
Ne mozes birati ali mozes razmenjivati igre sa prijateljima,mozes i igru deliti na 3 dela preko master-slave-ghost kombinacije.Piraterija skoro pa vise nema smisla sa ovim.
Ovo sto je vladats napisao, ako je zaista tako, to je super stvar, prosto da se covek zapita a zasto ne kupiti jedan ps4.
Inace price za 2K eura da bi de ljudski igralo je presmesno! Evo moj primer, imam HTPC masinu na velikom tv-u u dnevnoj, u kojoj su sledece komponente: M5A97 + FX8320e + 8GB ddr3(1600) + 1tb hdd + 120gb ssd + GTX670(2gb) + 750w psu, i to sve sljaka ko podmazano, ama koju god igru da sam na toj masini pokrenuo, a zaista sam ih igrao do sada na tom kompu, pokrenulo je i uz minimalne korekcije detalja tu i tamo, savrseno tecno-fluidno rade i izgledaju a nije nesto preterano skupa masina.
Da ne pricam o multifunkciji jednog PC-a, surf, filmovi, serije, muzika, itd....
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
Nemam apsolutno razloga da lazem.Mozete proveriti na internetu gde god hocete.Ja posle godisnjeg odmora kupujem PS4 i kazem konacno zdravo PC gejmingu.
Sacekam bozicna snizenja na amazonu za PS+ uzmem ga za 3k dinara i meni vise nista ne treba. Bez ijednog diska u igri sam godinu dana.
Jos nesto,kada vam istekne PS+ gubite igre ali ako produzite sve su tu u cloudu i dalje :)
Evo ga ovaj japanski baron i micovan opet prosipa mudrosti...
4770k 45 soma? Za 45 soma kupim fx 8350 nabodem na plocu sa dobrom naponskom, gde cu da ga przim na 5ghz sa sve dobrim vazdusnim kulerom i 8gb rama...
Dolazi win10, dx12 i svaki osmojezgarni FX na 5ghz je pozeljniji od bilo kog cetvojezgarnog Intela, sto zbog finansijske prirode, sto zbog nekog rendera ako neko odluci da se igra sa tim. Uboge igrice sto iskoriscavaju jedno ili dva jezgra necu ni da komentarisem. Nadam se da je prosla era prodavanja magle i da ce ljudi sa pojavom novog wina i dx12 videti kolko su bili u zabludi sto se tice samih procesora, i kolko je tu Intel zgromio silnu lovu jer se grafike nisu przile na 90 i kusur procenata, kao sto ce u buducnosti nadam se biti slucaj.
Poredjenje konzole, ps4 i tih fazona sa kompom takodje bez komentara...
Ev o i ja radim u kancelariji na Phenom II955, 2x8 GB 1600, MSI 2xMSI N760 i 3 monitora 22 ke LG. Ali to nije gaming mašina, ni po kojem standardu više. Prije 2 godine još i nekako , ali danas ne. PS3 i 4 samo za sportske simulacije i platformske igre, a za sve ostalo PC.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.