Pozdrav drugari,doslo vreme da moj stari komp ode u zasluzenu penziju. Posto nisam nesto pri parama drugar mi ponudio ovaj komp za 140e pa me interesuje vase misljenje da li vredi te pare i da li da uzmem? evo podataka:
Racunar Dual Core: Maticna Ploca: Gigabyte GA-M61PME-S2 Procesor AMD Athlon X2 4200+ 2.20 GHZ Ram Memorija 2GB na 800 MHZ Graficka Kartica Ge Force 9500 na 512Mb Hard Disk Sata Segate 500GB Napajanje NOVO Sharkoon WPM 400W Modularno Gejmersko Kuciste AeroCool Devil Tac Kontroler Kulera AeroCool Touch 2000
Samo da napomenem...ne treba mi komp za neke igrice zahtevne itd. nego net,i poneki program tipa photoshop itd.
Zaista kad vidis sta ima za 30-40 evra preko,novo,bolje,brze, nema poente da dajes pare na tako nesto....
ovo sam nasao na bum,inace ovo je radnja na Dorcolu,tu sam vec kupovao ranije...
Msi Z87 G45 Gaming + 4770k ES /Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.
:: Pozdrav drugari,doslo vreme da moj stari komp ode u zasluzenu penziju :: Posto nisam nesto pri parama drugar mi ponudio ovaj komp za 140e :: pa me interesuje vase misljenje da li vredi te pare i da li da uzmem :: evo podataka :: :: Racunar Dual Core: :: Maticna Ploca: Gigabyte GA-M61PME-S :: Procesor AMD Athlon X2 4200+ 2.20 GH :: Ram Memorija 2GB na 800 MH :: Graficka Kartica Ge Force 9500 na 512M :: Hard Disk Sata Segate 500G :: Napajanje NOVO Sharkoon WPM 400W Modularn :: Gejmersko Kuciste AeroCool Devi :: Tac Kontroler Kulera AeroCool Touch 200 :: :: Samo da napomenem...ne treba mi komp za neke igrice zahtevne itd. nego net,i poneki program tipa photoshop itd :: :: Pozdrav : :: ::
:: Pozdrav drugari,doslo vreme da moj stari komp ode u zasluzenu penziju :: Posto nisam nesto pri parama drugar mi ponudio ovaj komp za 140e :: pa me interesuje vase misljenje da li vredi te pare i da li da uzmem :: evo podataka :: :: Racunar Dual Core: :: Maticna Ploca: Gigabyte GA-M61PME-S :: Procesor AMD Athlon X2 4200+ 2.20 GH :: Ram Memorija 2GB na 800 MH :: Graficka Kartica Ge Force 9500 na 512M :: Hard Disk Sata Segate 500G :: Napajanje NOVO Sharkoon WPM 400W Modularn :: Gejmersko Kuciste AeroCool Devi :: Tac Kontroler Kulera AeroCool Touch 200 :: :: Samo da napomenem...ne treba mi komp za neke igrice zahtevne itd. nego net,i poneki program tipa photoshop itd :: :: Pozdrav : :: ::
Ako uzmemo da prvih 6 komponenti kosta u proseku po 20e sto mislim da jeste realno, a poslednje dve po 10e onda je taman ta cena koju ti je rekao, e sad postoji rizik jer je to jako staro, pogotovo taj hdd mislim da je bio problematican ali ako je jos ziv bice i dalje...
Da prodajes u delovima, mogo bi izmedju 100-120e da nakupis za to sve al tu opet treba i vremena i cimanja a lik ti daje vise od toga i to kes na ruke! Ne da je prilika nego ti lepo coveku kupi i gajbu piva pored i organizuj mu neki striptiz i taman :) Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
:: Taj komp je star jos malo pa 10 godina... Tako da ne da ne vredi,nego ni u ludilu. :: :: http://www.kupujemprodajem.com/DzABE-Nov-AMD-A4-4000-2core-4Gb-HD-7480D-22977460-oglas.htm?filter_id=3958 ovo ti je nov komp za 172 evr :: ili ovaj malko bolji :: http://www.kupujemprodajem.com/-DzABE-Nov-AMD-5150-4core-4G-500G-HD8400-23015015-oglas.htm?filter_id=3958 za 189 evra.. :: :: ima i intel za te pare 189 evra :: http://www.kupujemprodajem.com/-DzABE-NOV-INTEL-G3220-2core-4Gb-320Gb-22977489-oglas.htm?filter_id=395 :: mozda bi ovo bila i najbolja varijanta dok ne nabavis neku grafu tipa za 30-50 evra ako hoces da igras neke igre .. :: :: Zaista kad vidis sta ima za 30-40 evra preko,novo,bolje,brze, nema poente da dajes pare na tako nesto... :: :: ovo sam nasao na bum,inace ovo je radnja na Dorcolu,tu sam vec kupovao ranije.. :: :: :: Msi Z87 G45 Gaming + 4770k ES /Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380 :: :: :: Pozdrav drugari,doslo vreme da moj stari komp ode u zasluzenu penziju :: :: Posto nisam nesto pri parama drugar mi ponudio ovaj komp za 140e :: :: pa me interesuje vase misljenje da li vredi te pare i da li da uzmem :: :: evo podataka :: :: :: :: Racunar Dual Core: :: :: Maticna Ploca: Gigabyte GA-M61PME-S :: :: Procesor AMD Athlon X2 4200+ 2.20 GH :: :: Ram Memorija 2GB na 800 MH :: :: Graficka Kartica Ge Force 9500 na 512M :: :: Hard Disk Sata Segate 500G :: :: Napajanje NOVO Sharkoon WPM 400W Modularn :: :: Gejmersko Kuciste AeroCool Devi :: :: Tac Kontroler Kulera AeroCool Touch 200 :: :: :: :: Samo da napomenem...ne treba mi komp za neke igrice zahtevne itd. nego net,i poneki program tipa photoshop itd :: :: :: :: Pozdrav : :: :: :: ::
Isprsi se ovde jos 2500din za neko kuciste sa napajanje i imas sve sto ti treba.
A ovaj komp je po jacini daleko ispred tog sto ti drug nudi, mada sve zavisi za sta koristi racunar. Uzmi u obziro da imas i 2god garancije na nove komponente. Kasnije dodaj jos 2GB rama i pici.
A evo sad tek vidim, preporucili su ti i drugi clanovi novo kuciste za 170-180e, isto dobar izbor, pogledaj ovaj sa intel G3220.
:: Ta masina ti ne treba u zivotu :: :: Na oglasima imas za oko 100e nesto tipa (E7300/E8300 + 2GB + 9600GT / ati 3780 + 320GB + kuciste) koja ja bolja mahina od te :: :: Ja ti predlazem da kupis nesto novo tipa :: :: Intel G1820 - 4000di :: Asus H81M-D - 5600di :: Memorija DIMM DDR3 2GB 1600MHz Kingston CL11 - 2100di :: HDD SATA3 7200 500GB Toshiba DT01ACA050, 32MB - 5500di :: :: = 17.000din ili ti 140e :: :: Isprsi se ovde jos 2500din za neko kuciste sa napajanje i imas sve sto ti treba :: :: A ovaj komp je po jacini daleko ispred tog sto ti drug nudi, mada sve zavisi za sta koristi racunar. Uzmi u obziro da imas i 2god garancije na nove komponente. Kasnije dodaj jos 2GB rama i pici :: :: A evo sad tek vidim, preporucili su ti i drugi clanovi novo kuciste za 170-180e, isto dobar izbor, pogledaj ovaj sa intel G3220.
+1 za Plamen-ov predlog! Taj procesor sa svojom integrisanom grafikom i sta nudi je definitivno best buy. Idi na novo naravno, ne kosta uopste puno skuplje kao sto vidis a mnogo dobijas recimo garanciju koja ipak koliko toliko uvek znaci..
Usput moze umesto tog HDD-a da turi SSD ima u e**i neki Silicon Power na akciji za 5900din. Ima da poleti u drugu dimenziju covek :P
ja sam prodao pre 3 godine Q9550 masinu za 140evra bez HDD kucista i napajanja, samo CPU Plojka p5 i RAM :-D pa uporedi razliku izmedju Q9xxx cpu i toga :-D
Hvala vam na dobrim savetima Poslusacu vas,ipak je bolje da sacekam i koji dan i skupiti jos koje novce i kupiti nov sa garancijom nego polovan. Drugar ko drugar svako gleda da izvuce sto vise moze... nazalost takva vremena dosla,ali ne krivim ga...njegovo je da ponudi moje je da uzmem ili ne,nema ljutnje. .)
Moj ti je savet da se manes takvih drugara kao drugara, trebas da ih oslovljavas kao poznanika. Drugar nikad ne bi izvlacio vise nego sto moze vec bi ti dao ispod cene(naravno kad je rec o polovnim licnim stvarima a ne poslovnim, jer posao i prijateljstvo ne treba mesati).
:: Hvala vam na dobrim savetim :: Poslusacu vas,ipak je bolje da sacekam i koji dan i skupiti jos koje novce i kupiti nov sa garancijom nego polovan :: Drugar ko drugar svako gleda da izvuce sto vise moze.. :: nazalost takva vremena dosla,ali ne krivim ga...njegovo je da ponudi moje je da uzmem ili ne,nema ljutnje. . ::
Samo zbog kucista 80e.Ploca ti je 2000,cpu 1500,mem 1500,hd 2500,,grafika 1800kuciste nemam pojma koliko so kome digne na njega ali ne preko 2500,napajanje 1200 tac phe koji moj ti to treba . http://valid.canardpc.com/7wegij
I da veze ruke sebi na 5 godina, razmisli malo sta stvarno predlazes.. Licno ne podrzavam to, neka sam sebi bira komponente kako god oce covek na njemu je. Ko zna sta ce biti za dve a kamoli za toliko godina xD
Jeftinije nisi mogao, unapred si shvatio kakva je situacija.
Zamisli ovo, ja 24god, imao druga 15god sve ok u nekim granicama i zatreba nekome sa posla nesto i ja se setim njega i da bude lakse za obracun on kaze 500 komad a kutija 10 komada 3000 ja kazem ok daj 3 i nista. Posle nekog vremena ja dobijem nekoliko kutija na poklon ali ipak castim momke otprilike 1000 po kutiji.
Prodje 10ak dana i tom bivsem prijatelju zatreba to, ja mu kazem kako i sta, 100din komad i on meni mrtav ladan kaze kakva si ti debilcina ja tebe klepao po usima ja placao 200 i tebi uvaljivao, i ja to iskuliram.
Posle 2 dana zove lik i kaze ee treba mi dve kutije i ja skapiram da ce nekog naseg da zajebe i ja kazem 100eura komad, kutija 5000eura i on tu meni kaze ako hoces 50din komad ok ako neces ne moras. Tu ja popizdim odem do njega izlomim 3 kutije i njemu kazem da mi se napusi kurca, od tad se nismo culi. Jbg propadne 15god tako.
Veze sebi ruke na 5 godina? Neko ga tera da koristi taj racunar 5 godina?...znaci lol... Naravno bolje da bira sam komponente ali OP nerazume se bas u hardver i stime da sam sklapa racunar,ovo sto sam predlozio je najbolje sto se moze dobiti za tu cenu (ako odbije poklon onda i 1k dinara manje),inace konfa je sasvim dovoljna za njegove potrebe.
To sto ima 5 godina garancije je samo plus,pri koriscenju kao i eventualne prodaje kasnije.
:: I da veze ruke sebi na 5 godina, razmisli malo sta stvarno predlazes.. Licno ne podrzavam to, neka sam sebi bira komponente kako god oce covek na njemu je. Ko zna sta ce biti za dve a kamoli za toliko godina x :: :: Intel Pentium G3258 Box|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233http://valid.x86.fr/aacy1 :: https://www.techpowerup.com/gpuz/3sxf3 :: ::
Hvala vam na savetima i predlozima, sacekacu do 25 tog da legne plata pa cu razmisliti da li uzeti nov gotov sklopljen racunar ili posebno sklopiti..napisacu ovde koliki mi je budzet pa da cujem neki predlog sta je najbolje za te novce.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.