Vidim da na forumu prevladaju igracka opredeljenja ali postoji i dosta ljudi koji koriste racunar za posao,filmove,muziku,posao...Potreban mi je komplet za internet sa velikim hardom, 500gb, za skladistenje muzike sa p2p, gledanje filmova, tv out, doduse i da se potera neki Colin McRe al ne mora sa punim detaljima.U obzir dolazi i integrisana grafika i bitno je da bude sto tisi.I dilema je da li kupiti polovne komponente.Monitor, 19` da ne stradaju oci.Takodje, ko od prodavaca daje duge rokove kredita.Limit, sto nizi, znaci ono, the best buy.
Za koju lovu ? Pa best buy ti je da sam sklopis svi ce da ti se ugrade u cenu ako ides na firmu. Ako posao nije zahtevan i radi se nesto o vezi sa netom a ne grafikom i tim cudima za nekih 500-600e max moze odlican komp za tvoje potrebe monitor ne racunam. ili da nesto jeftinije ?
Ma ne za posao, to je cisto figurativno.Za obicno i dugotrajno surfovanje.Mislim da je gornja preporuka odlicna ali da moze da se prodje dosta jeftinije.Naravno, sklopice ga neko od drugara.
Pa recimo da bi mogao najbolje da izvuces 80e da te izadje manje. Ali bi `performanse` kompa opale mnogo mnogo vise nego sto 80e vredi. S obzirom mozes i sa Pentium 3 da surfujes,ali znas i sam kako je. + S ovim kompom bi mogao da upalis i neku novu igru i lepo da se zabavis.
Athlon 4200 X2 - oko 60 evarava Asus M2N - oko 60 2GB Geil 800 mhz- oko 55 Seagate Barracuda 500 GB - oko 110 (jbt,HDD je skuplji od CPU i MB zajedno:) 2600 XT Gigabyte - oko 95 kuciste + napajanje - oko 60 Monitor od 19` se moze naci za 150 evra ali ja bih isao na ACER 22` wide TFT - oko 205
Kao sto vidis,cena nije nimalo naivna, ali s obzirom da rece da ces kupovati na kredit,onda se osmeh vraca na lice :) S ovom konfom ces moci da zaigras i ozbiljnije naslove,a muzika,filmovi,office...idu glatko.
Ako je ovo skupo,onda mozes da kupis jeftiniji procesor,plocu (sa int.g.),1 GB memorije i ustedis 60 - 70 evra, ali onda zaboravi na igranje.
Ma ne za posao, to je cisto figurativno.Za obicno i dugotrajno surfovanje.Mislim da je gornja preporuka odlicna ali da moze da se prodje dosta jeftinije.Naravno, sklopice ga neko od drugara.
Nije los predlog i dosta je jeftiniji od mog. Izaslo bi nekih 440e bez monitora sto ti je 70-tak evra jeftinije. Ali je baziran na AMD Intel 4400 ti je bolji al opet AMD izadje jeftinije. Sto se tice HDD idi na ovaj od 500GB jeftiniji je. Monitor ima verovatno Belinea za 150e 19` da se nadje. ako bi iso na 19` Sto se tice monitora stvarno ne znam.
Hvala vam.Kupovina na kredit je ono nuzno.Skockao sam neku konfiguraciju za 700e na valjda 72 rate po 12e, kamata je 320, a kad budu poslednje isplate, to nece vredeti nicemu.Kapiram i ja da je to donja granica top masine.Imam sad masinu iz proslog veka.Mozda bi ipak isao na plocu sa integrisanom grafikom i PCIE slotom i nizim procesorom.Wide ekran nije bas za surf,tako procitah, a igrice ne koristim jer mozda i masina stara ne da, ali bih samo voznje upraznjavao.(ja sam matorac od 5 banki i nekad drajvovao reli).Uf, i preporuka za volan ali ne za onaj pravi od 300e.
Heh a ja ti imam 16. Pa eto imas neku predstavu sada o da kazemo kvalitetnom kompu koji bi dobro koristio. Moze se tu mozda jos malo ustedeti ali bi i morao da malo zrtvujes performanse. Pozdrav.
Ovako, mozes da kupis 7300GT u alti racunarima za 55 evra i uzmes 1GB Patriot za 35 evra,tako da bi mogao da ustedis 60 evra (i cak da se pristojno igras).Sada je to 380 evra + monitor. Poz.
P.S. Imas plocu Gigabyte GA-M61SME-S2 koja ima integrisanu graficku ali i PCX slot,tako da bi te konfiguracija kostala 310 evra + monitor.
Bolje onda da uzme neku slabiju 8-mu seriju nvidie nego 7300GT to mu je DX9 Ipak sad sklapa komp pa ko zna kad opet bolje da uzme 8500GT il tako nesto. Pa sad ako bas oce da ustedi cak i 8400GS. Nista onda batali 8600GT ako ti performanse nisu nimalo bitne i idi na 8500/8400
Uf,pa sad. Nije da visim po netu ceo dan,sad sam bolestan pa ne izlazim iz kuce ceo dan i imam vremena. Inace ima zenskih!! :: :: :: :: :: Heh a ja ti imam 16 :: :: 16?! i sedis ovde danima nabijajuci broj postova :: dok se mlade zenke shepure napolju same... stidi se :: :: .) & :) :: ::
ma ja mislim da je najbolje kupiti komp za 100eur a ostale pare potrositi na pametnije stvari jer je to samo glupava mashinchina (u ovom slucaju) za multimediju i surf.
ja glasam za onu krzljavu intelovu ponudu koja nudi plocu sa integrisanom grafikom i cak nekim celeronom i to za samo 55eur! I to novo. A najlepse od svega je sto ima i s-video izlaz, bas kao sto je lemic i trazio. Sto se mene tice - definitivno bestbuy zato sto: uzmes kingstona (jedan modul od 1GB jer vise ne prima) za grafiku ne moras da brines jer nemas gde da je utaknes osim u onaj jedan pci obican slot, procesor isto, ma milina! A garantujem da ce odlicno da sljaka. Ako meni AMD K62 sljaka sa 320MB i 550MHz internet zajebanciju na XPu, desnu ruku dajem da je ovo ono sto coveku treba.
zasto ovo pisem? znam da je to poprilicno slab komp, ali nekako kupovao covek gvozdjuriju za rad, igrice ili internet uvek se prica svede na c2d, 2GB OBAVEZNO geil memorije (koje je usput dobra), neka nVidia pa se lomimo oko toga da li da bude 320 ili 256MB rama, GT ili GTS, TDI ili SDI, sa ili bez turbine. hajde malo da se spustimo na zemlju i vidimo kome sta i zasta treba pa da budemo korisniji znamo da moze da se prodje dosta jeftinije ali se uvek svede na `pa mogao bih i da zaigram neku igricu`.
ne treba zaboraviti koja je osnovna uloga kompa (hm, dobra tema, sad cu da je postavim :))
Re: malo kasnim ali ne mogu da odolim kad sam stipsa
24.10.2007. 08:12
status: user broj poruka: 42
:: ja glasam za onu krzljavu intelovu ponudu koja nudi plocu sa integrisanom grafikom i cak nekim celeronom i to za samo 55eur! I to novo.
Gde ima za taj novac.
A igracki volan, sta valja.
Uvek se svede prica na jos po desetak evra po komponenti i eto vrha, negde treba stati.Mislim da opcija sa integrisanom nije losa jer daje mogucnost nadogradnje po potrebi.
Re: Re: Re: malo kasnim ali ne mogu da odolim kad sam stipsa
24.10.2007. 12:19
status: user broj poruka: 1574
:: ::Mislim da opcija sa integrisanom nije losa jer daje mogucnost nadogradnje po potrebi :: :: GA-M61SME-S2 - 45 (int. g. sa PCX slotom :: Athlon 4200 X2 - 6 :: Seagate Barracuda 500 GB - 11 :: kuciste + napajanje Cooler Master Centurion 541 - 6 :: Patriot 1GB 800 mhz - 3 :: DVD/RW - 2 :: :: 335 evr :: :: Poz
Ma neka uzme codegen kuciste za nekih 40 eura ili manje..i neka uzme neku memoriju za 25-30 eura..neki Kingston ili Geil..isto ce mu odraditi posao ko Patriot..A i hard od 500gb ima da se nadje za 100 eura..Tako da ce da ga sve izadje manje od 300 eura...Mada bi i mogao da kupi Biostar plocu sa integrusom..Biostar ploce su odcline,stabilne i odlicno klokuju...pozz
@lemic: ponudu maticnih ploca imas na berzi pa ces naci intel D201GLY da ja ne reklamiram firme ali nisam siguran kako ce to da potera igrice (ima sis mirage integrisanu grafu). ako bi ipak da zaigras, onda ono sto Dyca i SrAtlas kazu, ali ako je tanak novcanik... ne znam bo`me... za volan pojma nemam
Pa za ovaj iznos mi konfiguracija izgledfa primamljiva a i daje opciju nadogradnje grafickom kartom i sa jos memorije ako se prohtevi povecaju.Nisam odavno pratio testove pa ne znam kako se ponasaju integrisane grafike i da li je dosta u toj opciji 1gb memorije.Moguce je ici i na Semprona koji je duplo jeftiniji od DC.Mene ce to verovatno vise nego zadovoljiti jos ako radi Colin.Nego, sta se valja od monitora, nesto sam utripovao da je Samsung 931BF neka ljuta masina, cisto zbog ociju.
Bolji ti je CD..batali Barton-a....Uzmi 2GB memare..to barem nije skupo sada..Sto se tice integrus,sa njima mozes pokrenuti neke starije igre,ali nemoj ocekivati neku magiju i cuda od njih...Sto se tice monitora,931bf je ok,ali za tu lovu ima i bolje...Aj mi retzi koliko love imas na raspolaganju,znaci sve sa monitorom i jos necim ako ti treba..pozz
To bi bio optimum sa monitorom.Ako prodam staru masinu, recimo do 600 i mislim da je to i previse za surf i skladistenje, ne slusanje, p2p muzike.Hvala na savetima i pomoci.
To ti je 550 eura..Znaci ne moze bolje za surf netom..Veliki har,odlicna ploca sa integrusom i odlican procesor..2GB memorije i 22` tft monitor..sta bi hto vise od toga...E sada,ako bi ti hteo nesto drugo ili ti se ovo ne svidja rei pa cemo prepraviti tako da ti odgovara....pozz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.