Mislim da je to bacanje para sa tvojim budzetom. Sasvim ti je dovoljna gtx 650 ili karta u tom rangu, a i to mozes da nadjes polovno. Bolje gledaj dobar monitor da uzmes, ako vec nemas. Za to stekaj pare.
FX-8350 4.0GHz CM Hyper - 212 EVO Asus M5A97 R2.0 Gigabyte GTX 650 Ti 2GB (rev. 2.0) 2x8GB 1866MHz DDR3 Black Mamba SSD 120GB Velox V60 & HDD 2TB WD Green & HDD 320GB WD Blue LC Power Pro 925B & LC600H-12
:: :: A sta da uzmem za graficku? HP NVIDIA Quadro K620 2GB za 25.000 ::
Oko godinu dana sam radio u PS na i7 i integrisanoj HD4600, mogu ti reci da nikakva kocenja/stucanja niti bilo kakav drugi problem nisam imao. Uglavnom su bili u pitanju fajlovi do 16Mpx, arhitektonska vizualizacija pa mozes da pretpostavis broj lejera. Sve u svemu iznenadio me je intel koliko dobre performanse od samo 20 jezgara. Mozda da razmislis i o takvom resenju ako ne igras neke zahtevne igrice mada GTX 750 i nije nesto narocito jaka graficka pa se stoga i ne bi nesto naigrao. I da, jos jedna stvar, ako radis iskljucivo sa Adobe programima onda znaj da su presli na OpenCL, kudu ne koriste vise pa ako ocekujes neko ubrzanje od graficke onda bolje idi na AMD. U Sony Vegasu 260x je brza koliko i gtx 980.
::I da, jos jedna stvar, ako radis iskljucivo sa Adobe programima onda znaj da su presli na OpenCL, kudu ne koriste vise pa ako ocekujes neko ubrzanje od graficke onda bolje idi na AMD. U Sony Vegasu 260x je brza koliko i gtx 980
Bas ovakve informacije sam hteo da cujem, tj koje karte da forsiram. Nego, koji si ti i7 koristio tacno?
Ahahahaha :) Uzmi bre neku od 30-40€ ako si vec gadljiv na integrusu. Umesto da spucas pare na graficku, gledaj da ih ulozis u procesor, RAM i SSD. i5 4690, B85, 16Gb, SSD i LC Power 420W. To ti je oko 50000.
:: :: A sta da uzmem za graficku? HP NVIDIA Quadro K620 2GB za 25.000 ::
Dobro to hahaha za podrugavanje nije potrebno, znam i ja da se slabije razumem sastaviti PC za PS. :) Inace hvala, ali da nije taj LC malo slab za ovu situaciju?
Tj, da li ti treba komp da modelujes, izrenderujes, pa uradis postprodukciju u PS, ili dobijas gotov render sa izrenderovanim pass-ovima, pa ih slazes u PS i dodajes pozadine, nebo, ljude... ?
Ja recimo bez problema radim na kompu iz potpisa sve, pocev od modelovanja, a zavrsno sa postprodukciijom. PS fajlovi nekada budu teski i po 700-800mb, a komp i ne oseti.
FX-8350 4.0GHz CM Hyper - 212 EVO Asus M5A97 R2.0 Gigabyte GTX 650 Ti 2GB (rev. 2.0) 2x8GB 1866MHz DDR3 Black Mamba SSD 120GB Velox V60 & HDD 2TB WD Green & HDD 320GB WD Blue LC Power Pro 925B & LC600H-12
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.