Pozdrav svima :) Da Vam objasnim moj problem,pre godinu dana Pc je poceo da mi se gasi sam od sebe dok igram igrice. Jedno desetak dana pre nego je to pocelo da se desava bio je u servisu kod kucnog prijatelja koji mi je stavio neku graficku koja je bila bolja od moje . Kada je komp stigao bilo je sve ekstra,ali posle je poceo da se gasi. Kada sam mu odneo opet pc da pogleda rekao je da se njemu nije ugasio tokom testiranja i da moram da uradim nov sistem. Uradio sam ali naravno nije pomoglo,nastavio je da se gasi. Kupio sam novo napajanje jer mi je rekao da je do toga onda,ali nije pomoglo. Odneo sam kod mog drugara koji se razume i kada je video graficku hteo je da me ubije.. Rekao mi je da je ovaj ubacio neku budzenu graficku koja mi je i sjebala komp najverovatnije. Onda mi je dao njegovu da probam i kod njega smo probali igrali igrice nije se ugasio. I ja sav srecan odlazim kuci ali kad sam dosao i upalio pc i igricu,ugasio se posle 30 min . Onda smo mislili da mi je struja losa u stanu jer se kod njega u kuci nije ugasio,probao sam sve zive uticnice u stanu i na svakoj se isto desavalo samo na nekoj posle 30 min a na nekoj posle sat vremena. I odustao sam od toga jer nisam imao ni vremena ni novca bas za nove delove. Ali evo sada imam,pa ako mozete da me posavetujete sta da radim.
Konfiguracija koju imam sada : Ram: 2gb DDR2 UNB PC2-6400
Drugar mi je rekao da je verovatno problem u pregrevanju procesora i onda se ugasi. Jer evo vec 15tak dana igram igrice i tipa jedan dan se ugasi 3 puta,sutradan nijednom, prekosuta 7 puta,i evo juce se ugasio oko 30 puta :D Termalna pasta je menjana dosta puta,sada je vise nemam pa se verovatno zato ugasio juce toliko puta jer kada sam skinuo cooler pasta je kao presom zalepljenja. Sa OCCT programom sam testirao i posle bukvalno 30-40 sec mi izadje da je procesor presao max temperaturu koja je 85 a on je otisao na 95.
E sada jel ima neko resenje bez menjanja delova ili?
Igrice koje igram su Dota 2 i WoW. Igram sve na low a rezolucija je 1920x1080
Posto pretpostavljam da treba da se menja maticna i procesor nasao sam nesto to bi mogao da nabavim,ali prvo mi Vi kazite sta mislite . Hvala unapred :)
To govance ti verovatno stvara toplotu u kucistu pa se pregreva CPU. Ako nemas ventilator na kucistu da izvlaci vazduh iz zone oko procesora namontiraj. Za pocetak otvori kuciste da bi ta temperatura mogla da izadje sa strane. Ovako ti i napajanje povlaci taj topli vazduh kroz sebe...
Ne bi bilo zgorega da i na to silent govance dodas neki vent. To je za bacanje slike za office poslove, nije bas za gaming...
Ali problem je nastao mnogo pre stavljanja ove graficke .. Tako da ne verujem da je to. A zaboravio sam da napisem da imam ventilatore koji izvlace vazduh i kuciste je otvoreno uvek. I odmah ispod graficke imam ventilator
Od budzeta zavisi da li ces da ides na AMD ili intel. Posto po konfi vidim da ti je kinta veliki problem i po tvom tekstu onda mi nista drugo ne preostaje nego da ti savetujem AMD platformu koje ces igrice da igras na kompu ?
Nije mi jasno zasto nisu eliminisali probleme jedan po jedan? Deluje mi kao da su priuceni a to je gore nego kada neko uzme da cacka,a uopste se ne razume..
Bilo koja konponenta je mogla da pravi problem a na kraju dolazi struja.
Ako ti se gasenja budu desavala na novom kompu onda ti ne gine elktricara da pozoves da sve ispita detaljno nadam se da nisi u nekoj zabiti pa da je mreza niakakva..
Matoro starto izakano dusa izvadjena, od starosti nema leka. Pokloni to nekome i uzmi nesto iz ovog veka resices sve probleme + radice 5x brze i bolje nego tu kantu da budzis.
Igrao bih pre svega World of Warcraft,ne ne zivim na karaburmi :)
:: Od budzeta zavisi da li ces da ides na AMD ili intel :: Posto po konfi vidim da ti je kinta veliki problem i po tvom tekstu onda mi nista drugo ne preostaje nego da ti savetujem AMD platformu koje ces igrice da igras na kompu ? :: :: Nije mi jasno zasto nisu eliminisali probleme jedan po jedan? Deluje mi kao da su priuceni a to je gore nego kada neko uzme da cacka,a uopste se ne razume. :: :: Bilo koja konponenta je mogla da pravi problem a na kraju dolazi struja. :: :: Ako ti se gasenja budu desavala na novom kompu onda ti ne gine elktricara da pozoves da sve ispita detaljno nadam se da nisi u nekoj zabiti pa da je mreza niakakva. :: :: :: :: ::
Smanjio sam cpu na 1800 isto se desava,ako na to mislis. Cooler je nekada vreo nekada nije.`
@Dexter013
Pa kada bih imao kintu da kupim ceo nov komp sigurno ne bih kupovao delove :D
Da wow ti zahteva bas jacu graficku mnimum 2GB da bi mogao da igras na ultra na 1080P :)
Znam jer ja igram wow imam 280x i mogu reci da se u nekim trenucima cuje ventil od graficke :)
:: Igrao bih pre svega World of Warcraft,ne ne zivim na karaburmi : :: :: :: Od budzeta zavisi da li ces da ides na AMD ili intel :: :: Posto po konfi vidim da ti je kinta veliki problem i po tvom tekstu onda mi nista drugo ne preostaje nego da ti savetujem AMD platformu koje ces igrice da igras na kompu ? :: :: :: :: Nije mi jasno zasto nisu eliminisali probleme jedan po jedan? Deluje mi kao da su priuceni a to je gore nego kada neko uzme da cacka,a uopste se ne razume. :: :: :: :: Bilo koja konponenta je mogla da pravi problem a na kraju dolazi struja. :: :: :: :: Ako ti se gasenja budu desavala na novom kompu onda ti ne gine elktricara da pozoves da sve ispita detaljno nadam se da nisi u nekoj zabiti pa da je mreza niakakva. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Smanjio sam cpu na 1800 isto se desava,ako na to mislis. Cooler je nekada vreo nekada nije. :: :: :: @Dexter01 :: :: :: Pa kada bih imao kintu da kupim ceo nov komp sigurno ne bih kupovao delove :D
Pa iskreno meni i na low da radi ili bar na fair ja sam zadovoljan samo da ne secka i ne gasi se. Nisam sada kuci, kada dodjem napisacu ti koji sam procesor i matičnu hteo da uzmem pa ces mi reci jel moze wow na tu konf, ali najvaznija stvar je kako da otkrijem sta je kvar? Jer ako kupim procesor i msticnu i on se opet ugasi mogu da se ubijem :-D hvala puno na odgovorima :-)
:: Da wow ti zahteva bas jacu graficku mnimum 2GB da bi mogao da igras na ultra na 1080P :) :: :: Znam jer ja igram wow imam 280x i mogu reci da se u nekim trenucima cuje ventil od graficke : :: :: :: Igrao bih pre svega World of Warcraft,ne ne zivim na karaburmi : :: :: :: :: :: Od budzeta zavisi da li ces da ides na AMD ili intel :: :: :: Posto po konfi vidim da ti je kinta veliki problem i po tvom tekstu onda mi nista drugo ne preostaje nego da ti savetujem AMD platformu koje ces igrice da igras na kompu ? :: :: :: :: :: :: Nije mi jasno zasto nisu eliminisali probleme jedan po jedan? Deluje mi kao da su priuceni a to je gore nego kada neko uzme da cacka,a uopste se ne razume. :: :: :: :: :: :: Bilo koja konponenta je mogla da pravi problem a na kraju dolazi struja. :: :: :: :: :: :: Ako ti se gasenja budu desavala na novom kompu onda ti ne gine elktricara da pozoves da sve ispita detaljno nadam se da nisi u nekoj zabiti pa da je mreza niakakva. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Smanjio sam cpu na 1800 isto se desava,ako na to mislis. Cooler je nekada vreo nekada nije. :: :: :: :: :: :: @Dexter01 :: :: :: :: :: :: Pa kada bih imao kintu da kupim ceo nov komp sigurno ne bih kupovao delove :
@Predrag55 i ja sam mislio da je to ali kazem ti sve uticnice u kuci sam probao isto se desi
Znaci tebi treba nova cela konfa osim kucista i HDD-a,samo ne znam ako ti je kinta preoblem kako ces da placas wow na mesecnom nivou ako mozes onda super.
I lose ocitava temperaturu, pa ploca konstatuje pregrevanje i ugasi komp. Ako imas u BIOSu opciju da iskljucis Shutdown temperature, uradi to i radice ti sve normalno.
:: Slozio bi se sa dexterom sto je napisao, :: :: Znaci tebi treba nova cela konfa osim kucista i HDD-a,samo ne znam ako ti je kinta preoblem kako ces da placas wow na mesecnom nivou ako mozes onda super. :: :: Ali bez jedno 400-450 eura ne pocinji nista.
Zasto bih menjao sve ako mogu dva dela da promenim i da igram. Necu nista ultra i high jer znam da nemam para za to. Nisam jos dosao kuci, napisacu ti sta sam mislio da uzmem pa ces mi reci dal cu moci da igram sa tom konf:-)
@VMARC Mozes li mi objasniti gde se u Bios-u nalazi ta opcija?
Veoma tesko da ti je ta graficka sjebala ceo PC, ocigledno i tvoj drugar i svi ovi ostali, treba da prodaju pljeskavice, a ne hw.
Ono sto se tebi najverovatnije desava je, bas ono sto je Dexter rekao.
Matora je to maticna, verovatno naponska sekcija riknjava, fetovi se greju, pa CPU prvo trotluje pa se ugasi ceo sistem, da prevetuje dalju stetu.
Ovo sve naravno moze a i ne mora da bude tacno, jer postoji mogucnost da ti je taj tvoj procesor neispravan, ili da je riknuo u procesu.. vremenom, nije bas ni najmladji, slozices se, pa se zbog toga pregreva i gasi.
Probas prvo sa drugim procesorom, pa ako daje iste rezultate - onda je ono sto sam rekao.
Umire ti naponska sekcija na maticnoj ploci.
Ako nije - onda ti umro CPU, samo sto jos daje znake zivota.. Paradoksno, znam. :p
Posto nisi zahtevan korisnik, potrazi na KP neki Intel G1610/G1620 i neku najjeftiniju neservisiranu H61 maticnu plocu.
Vec sam pricao i ostali, a i ja, koliko je taj CPU zapravo dobar, to jest, koliko malo kosta, a koliko mnogo daje.
Nemoj da se zavaras sto radi na samo 2,6GHz, CPU je poprilicno brz/bolji od svih AMD dual-core resenja za gaming, a tamo gde ne moze da se uplosli vise od 2 jezgra, bolji je cak i od quad-core resenja iz LGA775 Intel branse(q6600, q8300, na primer), to jest, AMD Athlon II X3 i Athlon II X4 serije procesora.
To ti je u principu trosak od oko 5500-6000 RSD za CPU+MB, a dobijas odlicnu masinu za ovo sto tebi treba.
Ja sam Dota 2 igrac, na G1620 sa nekom pristojnom grafikom, Dota radi vrh!
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Pozdrav svima :) :: Da Vam objasnim moj problem,pre godinu dana Pc je poceo da mi se gasi sam od sebe dok igram igrice. Jedno desetak dana pre nego je to pocelo da se desava bio je u servisu kod kucnog prijatelja koji mi je stavio neku graficku koja je bila bolja od moje . Kada je komp stigao bilo je sve ekstra,ali posle je poceo da se gasi :: Kada sam mu odneo opet pc da pogleda rekao je da se njemu nije ugasio tokom testiranja i da moram da uradim nov sistem. Uradio sam ali naravno nije pomoglo,nastavio je da se gasi :: Kupio sam novo napajanje jer mi je rekao da je do toga onda,ali nije pomoglo :: Odneo sam kod mog drugara koji se razume i kada je video graficku hteo je da me ubije. :: Rekao mi je da je ovaj ubacio neku budzenu graficku koja mi je i sjebala komp najverovatnije. Onda mi je dao njegovu da probam i kod njega smo probali igrali igrice nije se ugasio. I ja sav srecan odlazim kuci ali kad sam dosao i upalio pc i igricu,ugasio se posle 30 min . Onda smo mislili da mi je struja losa u stanu jer se kod njega u kuci nije ugasio,probao sam sve zive uticnice u stanu i na svakoj se isto desavalo samo na nekoj posle 30 min a na nekoj posle sat vremena. I odustao sam od toga jer nisam imao ni vremena ni novca bas za nove delove :: Ali evo sada imam,pa ako mozete da me posavetujete sta da radim :: :: Konfiguracija koju imam sada :: Ram :: 2gb DDR2 UNB PC2-640 :: :: Maticna :: GIGABYT :: GA-M61PME-S :: :: Graficka :: Radeon EAH3650 SILENT HTDI 512 M :: :: Procesor :: AMD Athlon 64 X2 Dual core Processor 4200 :: :: Napajanje :: Intex Accopia IT-25f :: 530watt. 20+4pin. 2SATA. 3HDD. 1FDD. 2FA :: :: :: :: Drugar mi je rekao da je verovatno problem u pregrevanju procesora i onda se ugasi :: Jer evo vec 15tak dana igram igrice i tipa jedan dan se ugasi 3 puta,sutradan nijednom, prekosuta 7 puta,i evo juce se ugasio oko 30 puta : :: Termalna pasta je menjana dosta puta,sada je vise nemam pa se verovatno zato ugasio juce toliko puta jer kada sam skinuo cooler pasta je kao presom zalepljenja :: Sa OCCT programom sam testirao i posle bukvalno 30-40 sec mi izadje da je procesor presao max temperaturu koja je 85 a on je otisao na 95. :: :: E sada jel ima neko resenje bez menjanja delova ili? :: :: Igrice koje igram su Dota 2 i WoW. :: Igram sve na low a rezolucija je 1920x1080 :: :: Posto pretpostavljam da treba da se menja maticna i procesor nasao sam nesto to bi mogao da nabavim,ali prvo mi Vi kazite sta mislite . Hvala unapred :)
Ti naravno mozes kuipi pojedinacno komponente nov procesor novu graficku,ali ti to nista ne vredi jer su ti komponente stare i falicne,tako se dovodis u rizik da ti pregori nov procesor ,graficka,hdd,memorija .... Ako bas oces da to radis moras komp odneti kod nekoga ko ce svaku komponentu pojedinacno da ti pogleda i reci ti sta ne valja pa onda ostranis te komponente pa onda da vidis na cemu si...
Da li si uopste pokusao da iigras wow na toj konfi ? Mozda i uspes na niskim podesavanjima mada sumnjam ali vredi pokusati... :: :: :: :: :: Slozio bi se sa dexterom sto je napisao, :: :: :: :: Znaci tebi treba nova cela konfa osim kucista i HDD-a,samo ne znam ako ti je kinta preoblem kako ces da placas wow na mesecnom nivou ako mozes onda super. :: :: :: :: Ali bez jedno 400-450 eura ne pocinji nista. :: :: :: :: :: Zasto bih menjao sve ako mogu dva dela da promenim i da igram. Necu nista ultra i high jer znam da nemam para za to. :: Nisam jos dosao kuci, napisacu ti sta sam mislio da uzmem pa ces mi reci dal cu moci da igram sa tom konf:- :: :: @VMAR :: Mozes li mi objasniti gde se u Bios-u nalazi ta opcija?
:: Slozio bi se sa dexterom sto je napisao, :: :: Znaci tebi treba nova cela konfa osim kucista i HDD-a,samo ne znam ako ti je kinta preoblem kako ces da placas wow na mesecnom nivou ako mozes onda super. :: :: Ali bez jedno 400-450 eura ne pocinji nista.
Zasto bih menjao sve ako mogu dva dela da promenim i da igram. Necu nista ultra i high jer znam da nemam para za to. Nisam jos dosao kuci, napisacu ti sta sam mislio da uzmem pa ces mi reci dal cu moci da igram sa tom konf:-)
@VMARC Mozes li mi objasniti gde se u Bios-u nalazi ta opcija?
Ok,ja sam i nameravao da zamenim maticnu i procesor posto je ovo ostalo sve menjano i nije bilo resenja :)
E bas taj Intel celeron G1620 sam planirao da uzmem,a za maticnu sam nasao neku Asrock ali ako kazes da je svejedno koja je samo da je H61 onda cu pogledati :) Jel cu moci da igram na nekoj fair,medium Wow sa tim procesorom i ovom mojom grafickom i ramom?
I pre svega mene najvise plasi da ja uzmem sada kupim procesor i maticnu i on se opet ugasi :D Ali opet mi nemoguce da je problem u grafickoj ili napajanju jer sam to dvoje prvo zamenio kada je poceo da se gasi
:: Veoma tesko da ti je ta graficka sjebala ceo PC, ocigledno i tvoj drugar i svi ovi ostali, treba da prodaju pljeskavice, a ne hw :: :: Ono sto se tebi najverovatnije desava je, bas ono sto je Dexter rekao :: :: Matora je to maticna, verovatno naponska sekcija riknjava, fetovi se greju, pa CPU prvo trotluje pa se ugasi ceo sistem, da prevetuje dalju stetu :: :: Ovo sve naravno moze a i ne mora da bude tacno, jer postoji mogucnost da ti je taj tvoj procesor neispravan, ili da je riknuo u procesu.. vremenom, nije bas ni najmladji, slozices se, pa se zbog toga pregreva i gasi :: :: Probas prvo sa drugim procesorom, pa ako daje iste rezultate - onda je ono sto sam rekao :: :: Umire ti naponska sekcija na maticnoj ploci :: :: Ako nije - onda ti umro CPU, samo sto jos daje znake zivota.. Paradoksno, znam. : :: :: Posto nisi zahtevan korisnik, potrazi na KP neki Intel G1610/G1620 i neku najjeftiniju neservisiranu H61 maticnu plocu :: :: Vec sam pricao i ostali, a i ja, koliko je taj CPU zapravo dobar, to jest, koliko malo kosta, a koliko mnogo daje :: :: Nemoj da se zavaras sto radi na samo 2,6GHz, CPU je poprilicno brz/bolji od svih AMD dual-core resenja za gaming, a tamo gde ne moze da se uplosli vise od 2 jezgra, bolji je cak i od quad-core resenja iz LGA775 Intel branse(q6600, q8300, na primer), to jest, AMD Athlon II X3 i Athlon II X4 serije procesora :: :: To ti je u principu trosak od oko 5500-6000 RSD za CPU+MB, a dobijas odlicnu masinu za ovo sto tebi treba :: :: Ja sam Dota 2 igrac, na G1620 sa nekom pristojnom grafikom, Dota radi vrh :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Pozdrav svima :) :: :: Da Vam objasnim moj problem,pre godinu dana Pc je poceo da mi se gasi sam od sebe dok igram igrice. Jedno desetak dana pre nego je to pocelo da se desava bio je u servisu kod kucnog prijatelja koji mi je stavio neku graficku koja je bila bolja od moje . Kada je komp stigao bilo je sve ekstra,ali posle je poceo da se gasi :: :: Kada sam mu odneo opet pc da pogleda rekao je da se njemu nije ugasio tokom testiranja i da moram da uradim nov sistem. Uradio sam ali naravno nije pomoglo,nastavio je da se gasi :: :: Kupio sam novo napajanje jer mi je rekao da je do toga onda,ali nije pomoglo :: :: Odneo sam kod mog drugara koji se razume i kada je video graficku hteo je da me ubije. :: :: Rekao mi je da je ovaj ubacio neku budzenu graficku koja mi je i sjebala komp najverovatnije. Onda mi je dao njegovu da probam i kod njega smo probali igrali igrice nije se ugasio. I ja sav srecan odlazim kuci ali kad sam dosao i upalio pc i igricu,ugasio se posle 30 min . Onda smo mislili da mi je struja losa u stanu jer se kod njega u kuci nije ugasio,probao sam sve zive uticnice u stanu i na svakoj se isto desavalo samo na nekoj posle 30 min a na nekoj posle sat vremena. I odustao sam od toga jer nisam imao ni vremena ni novca bas za nove delove :: :: Ali evo sada imam,pa ako mozete da me posavetujete sta da radim :: :: :: :: Konfiguracija koju imam sada :: :: Ram :: :: 2gb DDR2 UNB PC2-640 :: :: :: :: Maticna :: :: GIGABYT :: :: GA-M61PME-S :: :: :: :: Graficka :: :: Radeon EAH3650 SILENT HTDI 512 M :: :: :: :: Procesor :: :: AMD Athlon 64 X2 Dual core Processor 4200 :: :: :: :: Napajanje :: :: Intex Accopia IT-25f :: :: 530watt. 20+4pin. 2SATA. 3HDD. 1FDD. 2FA :: :: :: :: :: :: :: :: Drugar mi je rekao da je verovatno problem u pregrevanju procesora i onda se ugasi :: :: Jer evo vec 15tak dana igram igrice i tipa jedan dan se ugasi 3 puta,sutradan nijednom, prekosuta 7 puta,i evo juce se ugasio oko 30 puta : :: :: Termalna pasta je menjana dosta puta,sada je vise nemam pa se verovatno zato ugasio juce toliko puta jer kada sam skinuo cooler pasta je kao presom zalepljenja :: :: Sa OCCT programom sam testirao i posle bukvalno 30-40 sec mi izadje da je procesor presao max temperaturu koja je 85 a on je otisao na 95. :: :: :: :: E sada jel ima neko resenje bez menjanja delova ili? :: :: :: :: Igrice koje igram su Dota 2 i WoW. :: :: Igram sve na low a rezolucija je 1920x1080 :: :: :: :: Posto pretpostavljam da treba da se menja maticna i procesor nasao sam nesto to bi mogao da nabavim,ali prvo mi Vi kazite sta mislite . Hvala unapred :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647019. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.