...ali da imam 2300 jura, ja bih kupio mašinu za 1300 (ima da drlja sve u naredne dve godine), a za 1000 bih se na leto brčkao u Grčkoj, sve odgurujući Uzo + Heineken dalje od mene. A ako već imaš para za letovanje, onda bih tih 1000 potrošio na avionsku kartu za Bahame i sve odguravao Ãivas + Budweiser dalje od mene.
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Ma lik je vec ima jednu temu o ovome...on je Americi,pa je tamo zaraio lovu i nema na sta pametnije da je potrosi..pa zato pita sta je najbolje za te pare...pozz
:: Ma lik je vec ima jednu temu o ovome...on je Americi,pa je tamo zaraio lovu i nema na sta pametnije da je potrosi..pa zato pita sta je najbolje za te pare...poz ::
E, ovo nisam znao. Inače, imam i ja ortaka u USA i nedavno mi je slao mail-om neke ponude desktop konfiguracija (Dell, HP, Fujitsu...) i tamo za neke normalne pare ne možeš da nađeš pametno sklopljenu mašinu. Ako su procesor, ploča i memorija odlični, grafička je njesra, ako su ploča, procesor i grafička odlični, onda je 512 RAM...itd, uvek je jedan od četiri osnovna dela potpuno promašen, a ne smeš da zameniš, jer čim otvoriš kućište - so long, warranty (zbogom garancija ). Nisam siguran, ali mi se čini da kad tamo sam sklapaš mašinu, propada garancija na delove koje si kupio. A i kakve su cene tamo, a kakve ovde? Evo ti, otprilike, trenutna ULTIMATE mašina za gejming: Procesor: Core2Duo E6850 (Core2 QX6850 je preskup) Ploča: ASUS Striker Extreme Memorija: 4Gb Corsair Dominator (ne znam tačnu oznaku) HD: 2X WD Raptor 150 Gb (nema potrebe za više) Grafička karta: 2X GForce 8800 Ultra u SLI modu Napajanje: Nešto od 1 kilovata, ne znam tačno koji model... Kućište: Coolermaster Aqua...bla, bla, mrzi me da tražim tačan naziv, ali ima vodeno hlađenje i košta oko 300⬠Monitor: Uf, sve ispod nekog Dell-a od 24` bilo bi sramota za ovo...
A i tih 2300⬠je oko 3 soma dolara, a za te pare tamo lako možeš da nabaviš sve ovo...
:: :: Ma lik je vec ima jednu temu o ovome...on je Americi,pa je tamo zaraio lovu i nema na sta pametnije da je potrosi..pa zato pita sta je najbolje za te pare...poz :: :: :: :: E, ovo nisam znao. Inače, imam i ja ortaka u USA i nedavno mi je slao mail-om neke ponude desktop konfiguracija (Dell, HP, Fujitsu...) i tamo za neke normalne pare ne možeš da nađeš pametno sklopljenu mašinu. Ako su procesor, ploča i memorija odlični, grafička je njesra, ako su ploča, procesor i grafička odlični, onda je 512 RAM...itd, uvek je jedan od četiri osnovna dela potpuno promašen, a ne smeš da zameniš, jer čim otvoriš kućište - so long, warranty (zbogom garancija ). :: Nisam siguran, ali mi se čini da kad tamo sam sklapaš mašinu, propada garancija na delove koje si kupio :: A i kakve su cene tamo, a kakve ovde? Evo ti, otprilike, trenutna ULTIMATE mašina za gejming :: Procesor: Core2Duo E6850 (Core2 QX6850 je preskup :: Ploča: ASUS Striker Extrem :: Memorija: 4Gb Corsair Dominator (ne znam tačnu oznaku :: HD: 2X WD Raptor 150 Gb (nema potrebe za više :: Grafička karta: 2X GForce 8800 Ultra u SLI mod :: Napajanje: Nešto od 1 kilovata, ne znam tačno koji model.. :: Kućište: Coolermaster Aqua...bla, bla, mrzi me da tražim tačan naziv, ali ima vodeno hlađenje i košta oko 300â :: Monitor: Uf, sve ispod nekog Dell-a od 24` bilo bi sramota za ovo.. :: :: A i tih 2300⬠je oko 3 soma dolara, a za te pare tamo lako možeš da nabaviš sve ovo..
Umesto c2d uzme q6600..incesticija za buducnost..I umesto 2xUltra,uzme 2xGTX jer mu dodje na isto...Ostalo je savrsenstvo..pozz
Maticna : Gigabyte GA-N680SLI-DQ6 oko 213E Procesor : Intel Q6600 oko 230E Grafika : nVIDIA 8800GTX oko 475E Hard Disk : Western DIgital Raptor 150GB oko 200E Hard Disk 2 : Seagate Barracuda 320GB oko 70E Kuciste : Antec 900 ili Thermaltake Armor oko 90E a mozes i Armor full tower oko 185E Napajanje : Corsair 620W ili 520W oko 100/130E (520 ili 620)
CPU kuler Zalman 9700LED kod nas nema ali ako imas mogucnost nabavi ga. Antec TriCool LED kuleri za kuciste takodje nema kod nas ako imas mogucnost nabavi.
Total:1378E Nije racunat full tower vec mid-tower kuciste. Nema potrebe da dajes 2000E za komp jer za te pare neces sklopiti komp koji ce da nosi za 1000 veci score u bencmarku.....
Mozes uzeti i 8800Ultra za nekih 650E ali razlika izmedju GTX i nje je mala za te pare.
A SLI 8800 Ultra na Core 2 Duo je besmislen jer je razlika jako mala u performansi izmedju jedne i dve kartice u SLI,jer taj Core 2 Duo nece iskoristi dve kartice do maskimuma za SLI GTX-a samo Quad Core. Pozz
:: Uvek sam mislio da ovo znaci :: `Tako duga,garancija`
He, he, znam da se šališ, ali uvek se setim onih glupih komedija ili crtaća u kojima neko ko hoće da pobegne kaže `So long, suckers` (Zbogom, glupani) pa onda ispadne da se nešto pokvari i ništa od bega...
::Umesto c2d uzme q6600..incesticija za buducnost..I umesto 2xUltra,uzme 2xGTX jer mu dodje na isto...Ostalo je savrsenstvo..poz
Pa, istina je, ali mislim da je E6850 trenutno bolji za igre, a kad bude trebalo za budućnost, bolje uštekati lovu za nove Intelove Quad procesore sa 16 Mb keša, za jedno godinu ipo oni neće biti naročito skupi, kao sad Q6600...ne znam, to je samo moje mišljenje. A Ultra ili GTX, `bem li ga gotovo je isto, ali je 8800 Ultra trenutno ULTIMATE.
Ne znam tacno,al recimo da je Ultra 15% jaca of GTX,vise od 20% nije sigurno. Overklokovana GTX je znaci stock Ultra,a ultra mu dodje 150+ E skuplje. 6850 je sada trenutno bolji za igre od Q6600 jer prakticno nema igara koje podrzavaju 4 jezgra. A i ovako ih nema toliko mnogo koje podrzavaju 2,mada nove podrzavaju. Ali za godinu dana ce Quad da rastura bilo koj Core 2 Duo. A Q6600 je jaci od Penryn-a sa 2 jezgra 1600MHz i 12MB kesa. Znaci Q6600 je dobar deal sada,+ overklokovan na 3GHz nosi 4200/4300 u 3dmark06. Dobro hladjenje i neki klok od 3.2 - 3.6GHz i ovo leti ko ni jedan drugi,a milsim da ce Q6600 dugo da bude vise nego dovoljan za igre. A ako bi uzimao C2D sada posle ga ne bi prodao ni za 90E. Moje preporuka je Q6600 sada i 8800GTX. Overklokovani daju fascinantne rezultate. 8800GTX nemam ali imam Q6600 i sa njim mozes da pokreces 2 igre od jednom,photo shop da obradjuje fotografije,winamp,da se nalazis na mozzili i gledas po netu dok si u igrama,i da komp radi jos sto sta. I jako vazna stvar ako uzimate Q6600 uzmite samo G0 stepping. G0 se manje greje od B3 stepping i overklokuje se mnogo vise. I takodje pazarite i neko dobro hladjenje za njega. Idle temp mu je 47-53C na jezgrima a u load 67-70C Ako si trenutno u Americi ni slucajno ne kupuj ovde komp jer ti je ovde sve za 30% veca cena Q6600 tamo kosta 270$ = 190E Q6600 ovde kosta 230E+ 8800GTX tamo kosta 540$ = 380E 8800GTX ovde kosta 470E+
Ama ljudi šta ste zapeli sa tim starim grafičkim kartama kad za neku nedelju izlaze nove 8800GT i 2950pro (bolja varijanta) po ceni od oko 250eur i koje će u SLI i CF modu raditi odlično i bez problema će furati sve igre. Ako se pak ne odluči za neki od novih modela starim će opasno pasti cena jer će ovi novi nuditi malko slabije performanse od trenutno aktuelnih 8800GTX i 2900XT modela. Za 2950pro ATI je najavio da će biti jača od 2900XT. Preostali novac će uložiti u kupovinu hard diskova ukupne veličine 2TB, rekao je čovek da mu treba dosta mesta.
Vodeno hlađenje se podrazumeva, ionako dolazi uz Kandalf kućište za koje se već odlučio...
A što se tiče Brand konfiguracija koje gotove mogu da se kupe u USA, nemojte da pričate svašta i gledate Office mašine koje nudi Dell... Ј.edan pravi Gamer sigurno neće kupiti HP, Dell ili Fujitsu već A L I E N W A R E što bih i našem drugu toplo preporučio da uradi, da se ne muči, a zaista će imati Kick Ass Brand Name Gaming PC...
:: A što se tiče Brand konfiguracija koje gotove mogu da se kupe u USA, nemojte da pričate svašta i gledate Office mašine koje nudi Dell... Ј...edan pravi Gamer sigurno neće kupiti HP, Dell ili Fujitsu već A L I E N W A R E što bih i našem drugu toplo preporučio da uradi, da se ne muči, a zaista će imati Kick Ass Brand Name Gaming PC..
Ma, ima i Dell onu strava seriju, čini mi se da ima oznaku H2O (otprilike, koliko se sećam: QX6800, 4 GB RAM, 1,5 terabajta diskova, 2X 8800 ultra, 24` plazma ekran, 1,2 KW napajanja u strava Dell kućištu) ili nešto slično i, kao i Alienware, najmanja cena je 5.600 $. Ovde je ipak reč o nešto manjim parama... BTW, odakle vam, ljudi, informacije da će 8800GT i 2950 pro (sa 1GB GDDR4) koštati samo 250 evra???!! Pa, samo 1Gb GDDR4 je, verovatno, oko 200 evra...
NastyB, slazem se da je malo verovatno, cak i cudno, ali to su najavljene cene...
2900pro kosta 190eur za 512MB DDR3 model i 230eur za 1GB DDR4 model... ali ona je tek negde kao 8800gts, medjutim ova 2950pro ce biti zverka, ali se nadam da ce se cena kretati oko 260-270eur... Mora ATI da vodi takvu politiku i da daje kartice jeftino, kad su se zeznuli sa 2900xt... I tako odose cene dole, sto je svakako super za nas...
A sto se overklokovanja tice, kvalitetne komponente su bas zato i namenjene, za overclock.... A i sto Dyca rece, nothing lasts 4ever... Slazem se... Ne znam sta je tu cudno.... To ljudi rade svaki dan....
edhunter1,u pravu si. Najaci 8800GT kosta oko 250 $. Foxconn je vec ponudio ovu karticu.Cudno je to da sam juce gledao na njihovom sajtu ful spec kartice (sa fotosima) a sad vidim da su makli?!?!
::Now NVIDIA GeForce 8800 GT for the price, in accordance with different memory capacity is divided into $ 199 and 249 dollar ovo je sa drugog sajta.
:: NastyB, slazem se da je malo verovatno, cak i cudno, ali to su najavljene cene.. :: :: 2900pro kosta 190eur za 512MB DDR3 model i 230eur za 1GB DDR4 model... ali ona je tek negde kao 8800gts, medjutim ova 2950pro ce biti zverka, ali se nadam da ce se cena kretati oko 260-270eur... Mora ATI da vodi takvu politiku i da daje kartice jeftino, kad su se zeznuli sa 2900xt... I tako odose cene dole, sto je svakako super za nas.. : Što se 8800GT tiče, čitao sam da će ona zameniti 8800GTS sa 320 MB (nova arhitektura, manje zagrevanje, bla, bla...). A evo i gde... http://www.vr-zone.com/articles/Nvidia_G92_is_GeForce_8800_GT/5299.html
Nvidia has decided to change the marketing name of G92 (D8P) from GeForce 8700 GTS to GeForce 8800 GT instead. The 8800 GT card is 9-inch long, has 8-10 layer PCB and equipped with 1ns GDDR3 memories. There will be 2 SKUs. GeForce 8800 GT 256MB and GeForce 8800 GT 512MB priced at US9 and US9 respectively. The performance lies between GeForce 8600 GTS and 8800 GTS 640MB. However, knowing that RV670 is doing better than expected, Nvidia is now trying to bump up clock speed of G92 and may push forward its launch schedule to early November to be ahead of RV670. There will be 2 SKUs. GeForce 8800 GT 256MB and GeForce 8800 GT 512MB priced at US9 and US9 respectively.
A za 2950...
Note the single-slot cooling system and just one additional power connector. This indicates relatively low power consumption and possible issues with overclocking - obviously it will have just a minimal power reserves, like Radeon X1950 GT/Pro.
The RV670 that features 320 stream processors will be a foundation of two cards: Radeon HD 2950 Pro (Revival) and Radeon HD 2950 GT (Gladiator). The Revival will have 750 MHz GPU / 900 MHz memory clock rates. The senior Gladiator will have clock rates of 825 MHz / 1.2 GHz, respectively. Radeon HD 2950 Pro cards will feature 256/512 MB of GDDR3/GDDR4, while HD 2950 GT will have 512MB of GDDR4 memory.
Nemojte misliti da se nisam raspitivao o cenama ovde, lap topovi su jeftiniji, dok su kompijuterske komponente tu negde,mozda malo jeftinije a tu su carina, transport i gomila problema o kojima ne mogu da razmisljam. Evo npr Corsair dominator najjaci ddr2 2gb kit kosta oko 650 dolara od cega oko 60 evra kosta samo kuler na njemu, nije bitno sve to jer svaki proizvodjac memorije u svoje vrhunske proizvode stavlja cipove od istog proizvodjaca odnosno micron-a. samo je pitanje sminke i nasviravanja, npr imas i ocz memoriju sa vodenim hladjenjem, samo gurnes crevo u nju i sevajjj, ali cip je isti, ova moja (kingston hyper X 9600 1200mhz) je najbolja cena za dobijene performanse koje nisu ni malo lose cak sta vise..a kostale su me180$ kit cak imaju i zlatne pinove, sto ne mozete da kazete da ne poboljsava protok struje. samo memoriju sam uzeo ovde jer kod nas nema da se kupi uber ram bilo kog proizvodjaca za normalne pare. a sto se tice kucista odlucio sam se za kandalf 25cm fan a ne za vodeno hladjenje, prvo sto nekako....sta ja znam...to je....razlika u ceni i nije neka 30e, ali ja hladjenjem na tecnost ranije nikad nisam sreo, instalacija je verovatno komplikovana, a ja nisam bas vican tome, a to je tecnost, ako nesto zajebem ode 2K evra, Znam da hladi mnogo bolje i izgleda lepse ali nekako sam skeptik (Uverite me molim vas da ne budem). A za grafiku sam odlucio uzimam 1 gtx on je dosta jak cak i preko toga, da sa njim mogu da djuskam sve igre bar jos 2god a posle cu jednostavno da uzmem jos jedan gtx i da uparim dva gtx-a to je bolje valjda od 2xgt.A ploca...paa blitz formula jer se pokazala kao najbolja ploca za ddr2(neverovatne mogucnosti za overclock, npr e6750 je postigao 4,3 ghz na njoj naravno sa azotnim hladjenjem itd.. plus uz nju se dobiju adapteri za vodeno hladjenje, i za sve to 230e) vliki hard kapacitet paa... medju nama..imam at least 1ter..`kulturnoumetnickih filmova`, a mrzi me da svaki cas ubacujem drugi cd zbog druge scene cerupanja pilica (nisam psihoaktivni gamer cvikeras koji breskvu nikad nije okusio cak sta vise....), ali imam nameru da postanem jer sam Mesec dana pre USA raskinuo sa curom zbog USA, i sad patim, a igrice volim. Da sam hteo da putujem itd sad bi bio na havajima vegasu, i grand canyonu sve za 1,5K$ . Jedino se jos dvoumim izmedju c@q i C2d.
P. S. Oprostite na jevandjelju od teksta i hvala vam svima na velikom odzivu na moj post raspravama, i zbog malo ismevanja mog kretenskog hira od 2,5K, a nisam burzoj kakvog nema.
NastyB tacni su ti podaci, ali ovo su stari podaci, jos kad se saznalo kako ce se kartica u stvari zvati. Ja sam gledao neki test na VR zone forumu i kartica po performansama uopste nije izmedju dve gts, vec je jaca od obe... Postovao sam vec link u predhodnoj temi gde Licay pita koji proc da kupi... A sto se 2950 kartica tice, one ce da pokriju veliki segment trzista, tj. ovi modeli mogu da zadovolje siroki krug korisnika, i bice dosta pristupacne za kupovinu... Ja sam negde citao, ne znam tacno gde da cena za najjaci model nece preci 300eur, sto uopste nije visoka cena za onakvu karticu (1GB DDR4 2.4GHz). Do skora smo toliko placali za jednu malu gts... Pa sad vi vidite kakvu ce pometnju ove kartice da naprave kad izadju, ima da padnu cene polovnih 8800gts modela samo tako....
Odosmo malo u offtopic, mada mislim da ce sve ovo koristiti Licay-u oko qpovine novog kompa.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.