Koliko vredi? Kako si prošao posle procene? Jeli ti procena pomogla? KRITIKE...
STRANA 1 OD 2
mikibataya
Koliko vredi? Kako si prošao posle procene? Jeli ti procena pomogla? KRITIKE...
12.03.2015. 00:00
T60746
status: user broj poruka: 141
Bilo bi lepo da ljudi nisu sebični, pa za uzvrat da napišu ovde jeli im procena pomogla ili odmogla? Jesu li vaše stvari podcenjene na forumu ili precenjene? Koliko smo tačni u proceni? Mnogi traže procenu, a kad im se proceni ispadne da su nezadovoljni. Umišljaju da ih neko nagovara da predmete daju džabe kako bi procenitelj iskoristio šansu da ih se dokopa...
raspitam se na vise mesta, ali bas i nije od neke koristi. Poslednje sto sam prodao bila je tastatura Logitech G19 stara 2 godine, placena oko 17000din u trenutku moje prodaje cena nove otprilike ista od 17000din pa navise, e sad cena polovne ocekivalo se 40 do 50 posto nizu cenu tj nekih 9000 din. Logitech G19 je prodat za 6500din kupac je imao i troskove transporta i prenosa novca.
Inace nemam sta da se zalim , nema se novca i racunam da to sto sam dobio je i realno a i malo ljudi je spremno da kupi skuplju tastaturu , racunam da vise od 90 posto forumasa koristi tastature od 500 din.
Re: Koliko vredi? Kako si prošao posle procene? Jeli ti procena pomogla? KRITIKE...
12.03.2015. 09:55
status: user broj poruka: 18996
Realno, ljudi koji često kupuju i prodaju, znaju odlično realnu vrednost, nego im treba ili potvrda, ili indirektno reklamiranje, često zavisi od stanja, garancije, prodavca, datog momenta ponude i potražnje, i naravno predmeta, može da se proda jako dobro, a može da se proda po znatno nižoj ceni, ili ne može uopšte. Tastature su vrlo nezahvalne za prodaju recimo. Grafičke kao alva, ali opet dosta pada vrednost. Onaj ko traži procenu, dobiće sigurno 5-6 procena i zaključiće, ako uspe da proda po dosta skupljoj ceni, ne znači da ga je neko prevario sa procenom, možda je onda on nekog odrao, ili je imao tu mogućnost da malo podigne cenu zato što tamo nekom baš to treba, pričam o nekom poznaniku, zajedničkom prijatelju, ne znaju ni svi cene svega, opet, ne znači da ako neko zaradi da je orobio nekog, ako je u pitanju poštena prodaja. Uostalom, svako može da pogleda cene novog uređaja sličnog njegovim, spusti cenu na realnu i to je to. Ali neki ljudi su nerealni pa spuste cenu za 10% ako nema ni garanciju, to ne mogu da razumem.
:: Bilo bi lepo da ljudi nisu sebični, pa za uzvrat da napišu ovde jeli im procena pomogla ili odmogla? Jesu li vaše stvari podcenjene na forumu ili precenjene? Koliko smo tačni u proceni :: Mnogi traže procenu, a kad im se proceni ispadne da su nezadovoljni. Umišljaju da ih neko nagovara da predmete daju džabe kako bi procenitelj iskoristio šansu da ih se dokopa.. :: :: CPU: Intel Haswell i5-4670K OC 4.8GHz + Corsair H5 :: MBO: AsRock Z87M-Pro :: DDR: Patriot Intel Extreme Limited Edition 16GB 2133MHz DDR3 OC 2400MHz XMP1. :: GPU: Gigabyte GeForce GTX 660 OC 2G :: SSD: Kingston HyperX 3K 120G :: HDD: WD BLACK 500
uzeo sam bio samo ocz blade od tebe, a trebalo je i proc. uvredjen sam i povredjen sto me se ne secas :) a imas jos i ocenu od mene, i to lepu. osim ako ti nisi `solajam`...
...meni vise lici na `licitacija komponenti`. Valjda je izglednije da se proda nego na `kupujem-prodajem`, sto i nije toliko strasno! Prvo sto pogledam na tim `oglasima` je broj postova oglasivaca! O razlozima `ubijanja` i `filovanja` cena od strane pojedinih procenjivaca, zakljucite sami! :-)
Da znam da je nesto otislo za BG a poznat mi i nick .) ali nisam sacuvao poruke u sanducetu, pretpostavio sam da je tebi otisao ocz blade - samo nisam bio siguran, znam i da si zvao i pitao za cpu i od mene si odmah dobio odgovor da je rezervisan, tako da nema sanse da sam ti ja trazio na bilo koji nacin vise novca...
E sad sam se i setio .) cpu je otisao nekom liku bem ga odakle i on je prvi zvao za cpu a trebao sam ga sacekati koji dan.... jbg imao je prioritet.. ista osoba je kupila i maticnu plocu ...
Inace za isti taj q9550 na benchu javilo se dosta ljudi a dvojica su i dan danas na ignore listi, jedan iz NS drugi neki djetic, slali momci uvredljive poruke itd... Ovaj iz NS i dalje nesto valja po benchu...
:: uzeo sam bio samo ocz blade od tebe, a trebalo je i proc. uvredjen sam i povredjen sto me se ne secas :) a imas jos i ocenu od mene, i to lepu.
:: Da znam da je nesto otislo za BG a poznat mi i nick .) ali nisam sacuvao poruke u sanducetu, pretpostavio sam da je tebi otisao ocz blade - samo nisam bio siguran, znam i da si zvao i pitao za cpu i od mene si odmah dobio odgovor da je rezervisan, tako da nema sanse da sam ti ja trazio na bilo koji nacin vise novca.. :: :: E sad sam se i setio .) cpu je otisao nekom liku bem ga odakle i on je prvi zvao za cpu a trebao sam ga sacekati koji dan.... jbg imao je prioritet.. ista osoba je kupila i maticnu plocu .. :: :: Inace za isti taj q9550 na benchu javilo se dosta ljudi a dvojica su i dan danas na ignore listi, jedan iz NS drugi neki djetic, slali momci uvredljive poruke itd... Ovaj iz NS i dalje nesto valja po benchu.. :: :: :: uzeo sam bio samo ocz blade od tebe, a trebalo je i proc. uvredjen sam i povredjen sto me se ne secas :) a imas jos i ocenu od mene, i to lepu.
Čovek, koliko po tvom mišljenju vredi 1GB prostora na SSD-u od 120GB ako se isti prodaje za 70€, NOV neotpakovan, bez garancije, čovek tvdi da ga je osvojio na takmičenju? Pazi NOV iz radnje sa garancijom + PDV, košta 124€! Kroz to što se prodaje bez PDV i garancije gubi na vrednosti u odnosu na onaj iz radnje.
:: Znam da hoces, ali nemoj molim te. Pokazao si koliko dobro procenjujes. Ja cu coveku da procenim. Daj link! : :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
:: raspitam se na vise mesta, ali bas i nije od neke koristi. :: Poslednje sto sam prodao bila je tastatura Logitech G19 stara 2 godine, placena oko 17000din u trenutku moje prodaje cena nove otprilike ista od 17000din pa navise, e sad cena polovne ocekivalo se 40 do 50 posto nizu cenu tj nekih 9000 din :: Logitech G19 je prodat za 6500din kupac je imao i troskove transporta i prenosa novca :: :: :: Inace nemam sta da se zalim , nema se novca i racunam da to sto sam dobio je i realno a i malo ljudi je spremno da kupi skuplju tastaturu , racunam da vise od 90 posto forumasa koristi tastature od 500 din.
Re: Koliko vredi? Kako si prošao posle procene? Jeli ti procena pomogla? KRITIKE...
12.03.2015. 17:30
status: user broj poruka: 1272
Procene mi nisu pomogle. Nikada.
Eksplicitni primer je bio kad sam pravljen idiotom da je razlika u ceni izmedju gtx 780 i gtx 770 karte 50e, u momentu kada je bila 150 i da nisam normalan, da sam kreten ...(prim. aut.) .Obicno te `kvalitetne` procene prave oni koji bi da kupe za saku pirinca, a prodaju u bescenje.
Mislim da ti ljudi sto tako misle ne umisljaju.
:: Bilo bi lepo da ljudi nisu sebični, pa za uzvrat da napišu ovde jeli im procena pomogla ili odmogla? Jesu li vaše stvari podcenjene na forumu ili precenjene? Koliko smo tačni u proceni :: Mnogi traže procenu, a kad im se proceni ispadne da su nezadovoljni. Umišljaju da ih neko nagovara da predmete daju džabe kako bi procenitelj iskoristio šansu da ih se dokopa.. :: :: CPU: Intel Haswell i5-4670K OC 4.8GHz + Corsair H5 :: MBO: AsRock Z87M-Pro :: DDR: Patriot Intel Extreme Limited Edition 16GB 2133MHz DDR3 OC 2400MHz XMP1. :: GPU: Gigabyte GeForce GTX 660 OC 2G :: SSD: Kingston HyperX 3K 120G :: HDD: WD BLACK 500
Jel logično da neko želi da proda polovno na osnovu cene NOVOG u radni? Rabljeno je rabljeno, 1 dan ili više godina isto ti je! Prodaješ jer te muka naterala, jer imaš želju da nadogradiš PC ili nesto treće! To lešinari koriste za cenkanje. Ja ti dam realnu procenu koliko ćeš dobiti stvarno kad popustiš i izgubiš živce! Mnogi se inate pa na kraju daju ispod onog što sam ja procenio! Meni je svejedno. Ne primam platu, radim ovo dobrovoljno i zato što volim da pratim dešavanja na tržištu polovnih komponenti.
Procena onog TV-a je bila mala zamka za one koji se bune jer im se ne sviđa procena njihovih komponenti! Tako to izgleda kad neko nije realan!
Opet ponavljam, vaš uspeh u prodaji zavisi od samih vas. Koliko dugo možete da izdržite pritisak onih koji bi da vas obrade i uzmu predmet za džabe! Zavisi od toga koliko vam se žuri i šta su vaše namere? Da zaradite ili da obnovite konfu!?
Neki lik mi nudi levo plucno krilo, kaze ono desno je malo naceto od konzumiranja cigareta, ovo levo je skoro kao novo i daje pride svoju zenu. Kune se da je ocuvana, nije mnogo cukana, radjena reglaza i geometrija.
:: Neki lik mi nudi levo plucno krilo, kaze ono desno je malo naceto od konzumiranja cigareta, ovo levo je skoro kao novo i daje pride svoju zenu. Kune se da je ocuvana, nije mnogo cukana, radjena reglaza i geometrija. :: :: Maki8=Milos1975=Gonjavac :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.