Pozdrav ekipa, Imam neku rbinicu, 478 socket, a procesor intel R 2.26Ghz i 2GB rama ddr1 u dual rezimu, e sada vec racunar stuca sa javom i flesom pa mi je palo na pamet da instaliram win7.Sta mislite dal ce da fercera na ovako starom socketu????
Malo je rama za 7-cu, drži se XP-a. Koja je grafika (AGP ili ?). Ako bi mogao da nabodeš neku noviju PCIe grafiku, to bi znatno ubrzalo ytube klipove. Edit: zaboravih, možda i neka lakša linux varijanta umesto XPa (mint i sl.)
Ako ćeš sa sedmicom, nemoj instalirati ultimate, i sl., nego recimo tiny, ima i drugih verzija optimizovanih za slabiji PC i to će da radi fino, biraj browser, recimo FF 19.0.2 je ok.
Ja bih takođe probao kako radi mini XP, zapravo možda se i ne zove tako, imam kod kuće, ali ima oko 300mb. Radi super i još optimizovanije od standardnog XP-a. Ne instaliraj poslednju javu koja je izašla, doduše ne može na XP.
Na oba sistema ćeš pratiti gde ti je usko grlo, dovoljan je task manager, ja tipujem na procesor, secka ti verovatno i HD, nove jave, flash i ostalo zahtevaju bar dualcore i to malo jači. Pretpostavljam da gledaš filmove online, za to još uvek ne treba nova java.
:: Pozdrav ekipa :: Imam neku rbinicu, 478 socket, a procesor intel R 2.26Ghz i 2GB rama ddr1 u dual rezimu, e sada vec racunar stuca sa javom i flesom pa mi je palo na pamet da instaliram win7.Sta mislite dal ce da fercera na ovako starom socketu??? ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.