Treba da sastavim komp za firmu, radice se na njemu 3ds Max renderovanje, Revit i po malo AutoCad-a. Znaci klasika za arhitekturu. Nedoumica mi je da li je grafika 260X sa 1gb ddr5 dovoljna ili treba ici na nesto skuplje. Procesor ce biti i7 4970 i 8 gb rama. Ili treba ipak ici na 16 gb?
Ako ces profi da rendas onda uzmi neku nvidia Quadro graficku. Vise rama je bolje naravno ali danas je za bilo koji software dovoljno 8gb, naravno ako ne radis multitasking vise programa odjednom. Ako planiras da pokrenes 3-4+ programa da rade istovremeno onda idi na 16gb.
`Never argue with idiots. They`ll drag you down to their level and beat you with experience.`
16 uzmi sigurno, popališ par programa i lako se predje 8GB. Za grafiku ti preporučujem Nvidiu pre, i to GTX650 sa 4GB, idealna grafika za posao i jeftina.
:: Treba da sastavim komp za firmu, radice se na njemu 3ds Max renderovanje, Revit i po malo AutoCad-a. Znaci klasika za arhitekturu. Nedoumica mi je da li je grafika 260X sa 1gb ddr5 dovoljna ili treba ici na nesto skuplje. 260X je dovoljno jaka, ali i ja bih ti preporučio 128 bitnu Nvidiu sa što više memorije. Idealno bi bilo ako bi iskopao negde tu 650icu sa 4GB memorije... Ako ne 650, 740, 750 sa 2GB su ti dobre opcije. Rendering će ti svakako raditi procesor tako da je besmisleno bacati pare na skupu grafičku kartu.
::Procesor ce biti i7 4970 i 8 gb rama. Ili treba ipak ici na 16 gb Definitivno 16GB.
Hvala na predlozima, ja sam gledao samo brzinu grafickog cipa, 260X je brzi od svih ovih nvidia koje ste preporucili. Sve komponente ce se uzetu u dobro poznatoj firmi na E..., oni nemaju u ponudi GTX 650. Sad gledam sta je slicno u cenovnom rangu sa ovom 260X. Da li je bitno da li je DDR3 ili DDR5 pored kolicine memorije? Evo poredjano po ceni: GeForce GT730 Asus 2GB DDR3 GeForce GT730 Asus 4GB DDR3 GeForce GTX750 MSI OC 1GB DDR5 (mozda je ovo najbolja kupovina) GeForce GT740 Asus 2GB DDR3
Ne kupuj tamo, deru s cenama sada. Uzmi u firmi po nazivu objekta u koji gledas .-)
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Hvala na predlozima, ja sam gledao samo brzinu grafickog cipa, 260X je brzi od svih ovih nvidia koje ste preporucili. Sve komponente ce se uzetu u dobro poznatoj firmi na E..., oni nemaju u ponudi GTX 650. Sad gledam sta je slicno u cenovnom rangu sa ovom 260X. Da li je bitno da li je DDR3 ili DDR5 pored kolicine memorije? Evo poredjano po ceni :: GeForce GT730 Asus 2GB DDR :: GeForce GT730 Asus 4GB DDR :: GeForce GTX750 MSI OC 1GB DDR5 (mozda je ovo najbolja kupovina :: GeForce GT740 Asus 2GB DDR :: :: I sta sad da odaberem :: :: :: ::
Nadam se da si sarkastičan pošto iMac da uzme imao bi najmanje problema oko bilo čega...
Kapiram da nisi ikad seo da radiš za jednim...
:: ako je za firmu .. cemu jajarenja . :: :: radna stanica sa 2 soketa , 64 gb margarina, ssd,radni diskovi, bekap diskov :: :: graficke na kilo i pun zid monitor :: :: :: ili uzmi aplle .. pa se muci i pati
Takodje radim sa pomenutim programima i ono sto ti mogu reci za sigurno je da u procesor ulozis sto je vise moguce, uzmi i7 intel ali najbrzi moguci koji postoji ili ne postoji :D Evo zasto: AutoCAD zabole paja da li imas jedno, dva, 10 ili 100 jezgara, Revit ima 95% opcija koje su singlethread dok Max takodje ne daje ni 5 para na vise jezgara sve dok ne dodje do samog rendera. i7 ce zavrsiti posao laganice ako renderujes u vray. RAM: 16GB minimala. HDD: ne, SSD i samo SSD jer kad se projekat dobije na kompleksnosti onda ces videti muke u Revitu. GPU: GTX 750 Ti je dovoljna. GPU vRAM je bitan samo ako hoces realistican viewport. Ako imas kompleksnu scenu onda ti ni najskuplja WS karta nece pomoci. To vazi za Max, u revitu svu grafiku osim senki odradjuje procesor. AutoCAD radi odlicno i sa TNT2.
:: Nadam se da si sarkastičan pošto iMac da uzme imao bi najmanje problema oko bilo čega.. :: :: Kapiram da nisi ikad seo da radiš za jednim.. :: :: :: ako je za firmu .. cemu jajarenja . :: :: :: :: radna stanica sa 2 soketa , 64 gb margarina, ssd,radni diskovi, bekap diskov :: :: :: :: graficke na kilo i pun zid monitor :: :: :: :: :: :: ili uzmi aplle .. pa se muci i pati
Znaci tri stvari su najbitnije ovde: 1.Procesor 2.Ram 3.SSD
Sto se ticee procesora ne gine INTELi7-5960X 3.0GHz LGA2011-3 (ako se ima para)
E sada sto se rama tice ja ti savetujem da uzmes dva stapa od po 8GB znaci 2x8GB jer ako ti zahvali u nekom trenutku rama mozes da uzmes jos dva stapa to je poenta. E sada da li da uzimas 1600 Mhz ili ram od 2133 Mhz ne znam ali ako se ima para onda bolje je 2133 Mhz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.