Moze to solidno jeftinije sve da izadje, osim ako nisi gadljiv na robu iz Madjarske(naravno imas i garanciju).
Ja mogu dobro da te posavetujem sto se tice gejming masine, ali ovo drugo je za mene spansko selo, pa stvarno ne znam sta tebi zapravo treba u toj prici i kakav balans da se napravi u odnosu na ``igracku`` masinu.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Obzirom da se bavis audio produkcijom, zanima me gde je u kalkulaciji zvucna karta za DAW (ako je vec ne posedujes) ? Ne znam u kom software-u radis, ali ozbiljni programi za audio produkciju bukvalno `zderu` RAM. Stoga predlog - slabija grafa, a vise RAM-a, kao i vise storage-a za skladistenje projekata.
Takodje preporuka da uzmes neko malo tise napajanje od ove TT serije.
Pod uslovom da imaš dobre studijske zvučnike i audio interfejs (kartu), treba ti jak procesor pre svega, 8 do 16 GB RAM, najmanje 2x1TB RAID 0 za čitanje i pisanje audio fajlova. Brzina jednog hard diska vrlo brzo postaje usko grlo ako se čita, piše i procesira na desetine audio kanala (fajlova, traka). Ostalo kako hoćeš, ali savetovao bih te da ideš na komponente sa tihim ventilatorima.
Edit: i7 nije neophodan, može i i5 da prođe (zavisi od broja i vrste efekata po projektu). Ovo što sam napisao za HDD i RAM važi ako radiš snimanje i mix, i/ili ako koristiš semplove i semplere. Ako radiš neki podcast, mastering ili slično onda ti je dovoljan jedan običan HDD.
16gb ram minimalno, sto se tice HDD-ova mozda WD Red.
Ta graficka je preskupa po mom misljenju, za ono sto nudi ali ajde to ti i nije bitno za posao toliko. Gledaj cene u radnji sinonimnoj ekranu, daleko povoljnije trenutno.
Wild idea: Mozda ici na FX-83xx. Ako se ne varam on bi za audio produkciju podjednako dobro radio, a ostalo bi dosta vise para za ram, hdd-ove, grafiku.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.