Evo ovako,zeleo bih umesto davanja para za nov komp ili za ps4,nabudziti komp koji imam jos od 2010godine.Zanimaju me igre koje izlaze ove godine kao sto su Witcher3 i Batman Arkham Knight pa nek ih igram i na low details bitno mi je da ih pokrenem i neometano igram
Moja masina:
Ploca- MSI MS-7592 (tako pise u info za plocu) Memorija 4GB Procesor Pentium (R) Dual Core CPU E6500 2.93ghz Graficka AMD Radeon HD 5500
Da li je mogu nabudziti do 8GB,koja graficka karta moze a da ``prati predstojece trendove`` isto procesor jel moze do 3.5ghz...?
Inace komp je ALTOS tako sam ga uzeo dal uopste moze da se i menja konfiguracija? Mozda glupo pitanje ali hocu i to da znam
Najbolje bi bilo ako mozete da mi napisete koje komponente da uzmem,a da se slazu posto vidite da nisam bas upucen.Hvala
Intel CPU Core i5-2500K 3.3GHz AMD CPU Phenom II X4 940 Nvidia GPU GeForce GTX 660 AMD GPU Radeon HD 7870 RAM 6GB OS 64-bit Windows 7 or 64-bit Windows 8 (8.1) DirectX 11 HDD Space 40 GB
Nema tu pomoci mnogo za 5 god. staru konfu... Ploca podrzava 8gb ddr2 memorije. Prodas to sto imas i kupis novo ili polovno sa mladjim datumom proizvodnje.
FX-6300 @ 4,4Ghz + TT Contac 29 BP/Asus HD 7950 - DC2T - V2/4x2gb Kingston HyperX/WD 500 gb + 1 TB/Asus M5A97 /LC Power Warmachine X/LC Power LC600H-12/Logitech Cordless Internet PRO/Logitech G3 mouse
U principu mozes da uzmes jos 4gb ram-a i neku polovnu graficku tipa 7790 ili gtx650 za oko 60-80e sto ce ti biti dovoljno za low detalje. Procesor ti je uzas, mozda da pogledas neki C2D polovan da uzmes uz ovo sto sam ti preporucio. U principu mozes da skrpis neki upgrade da igras u nizim rezolucijama sa low detaljima za relativno malo novaca.
`Never argue with idiots. They`ll drag you down to their level and beat you with experience.`
oni stvarno misli da vecina `gamer-a` ima i7 i r9 290 ili slicne komponente!? Bolesna zahtevnost, samo za te 2 komponente treba 75 hiljada, minimum uopste ne treba da se razmatra.
Inace i da hoces da prodjes jeftinije opet ne mozes jer ti treba neki minimum od 200-300e i to za polovno da mozes samo da pokrenes igre!
Mislim da ni sa c2d nece da se usreci ako ce da igra nove igre. Od procesora minimum fx 6300 ili neki i5. Grafika ili da juri polovno ili neki 750ti ili radeon 260 pa navise. Naravno za vise detalja treba i vise para
Ako sada nisi pri parama skupljaj jos malo pa kupi nesto sto ce te sluziti na duze staze. Bolje da sacekas malo duze pa da sklopis postenu konfu nego da bacas pare.
:: Mislim da ni sa c2d nece da se usreci ako ce da igra nove igre. Od procesora minimum fx 6300 ili neki i5. Grafika ili da juri polovno ili neki 750ti ili radeon 260 pa navise. Naravno za vise detalja treba i vise par :: :: Ako sada nisi pri parama skupljaj jos malo pa kupi nesto sto ce te sluziti na duze staze :: Bolje da sacekas malo duze pa da sklopis postenu konfu nego da bacas pare.
:: U principu mozes da uzmes jos 4gb ram-a i neku polovnu graficku tipa 7790 ili gtx650 za oko 60-80e sto ce ti biti dovoljno za low detalje. Procesor ti je uzas, mozda da pogledas neki C2D polovan da uzmes uz ovo sto sam ti preporucio. U principu mozes da skrpis neki upgrade da igras u nizim rezolucijama sa low detaljima za relativno malo novaca :: :: :: `Never argue with idiots. They`ll drag you down to their level and beat you with experience.` :: ovo sam i hteo donekle,pa razmisljao sam ja i o novom kompu i o PS4 ali mislio sam da iskoristim ovo sto imam do kraja...makar te 2 igre posto mi je to velika zelja da ih odigram nisam ni mislio da przim svaku novu igru.Kad padne cena ps4 ili novom kompu za par godina onda neka ozbiljna prica... ::
Pretpostavljam da si svestan da je ovo derivat Wolfdale c2d 45nm arhitekture?
Procesor nije uzasan, vec mator. I isto bi dobio i da umesto njega ubaci c2d E8500, na primer.
CPU ima vise L2 kesa, ali je arhitektura ista, i nema neke velike razlike u igricama.
Sta njemu treba, jeste:
Neki q6600 i neka HD7770, ili 6770, na primer.
Puna kapa.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: U principu mozes da uzmes jos 4gb ram-a i neku polovnu graficku tipa 7790 ili gtx650 za oko 60-80e sto ce ti biti dovoljno za low detalje. Procesor ti je uzas, mozda da pogledas neki C2D polovan da uzmes uz ovo sto sam ti preporucio. U principu mozes da skrpis neki upgrade da igras u nizim rezolucijama sa low detaljima za relativno malo novaca :: :: :: `Never argue with idiots. They`ll drag you down to their level and beat you with experience.` :: ::
`Never argue with idiots. They`ll drag you down to their level and beat you with experience.`
:: Prosvetli me molim te :: :: Kako ce coveku da pomogne neki c2d procesor :: :: I zasto je ovaj procesor uzas :: :: Pretpostavljam da si svestan da je ovo derivat Wolfdale c2d 45nm arhitekture :: :: Procesor nije uzasan, vec mator. I isto bi dobio i da umesto njega ubaci c2d E8500, na primer :: :: CPU ima vise L2 kesa, ali je arhitektura ista, i nema neke velike razlike u igricama :: :: Sta njemu treba, jeste :: :: Neki q6600 i neka HD7770, ili 6770, na primer :: :: Puna kapa :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: U principu mozes da uzmes jos 4gb ram-a i neku polovnu graficku tipa 7790 ili gtx650 za oko 60-80e sto ce ti biti dovoljno za low detalje. Procesor ti je uzas, mozda da pogledas neki C2D polovan da uzmes uz ovo sto sam ti preporucio. U principu mozes da skrpis neki upgrade da igras u nizim rezolucijama sa low detaljima za relativno malo novaca :: :: :: :: :: :: `Never argue with idiots. They`ll drag you down to their level and beat you with experience.` :: :: :: ::
Mozda ipak onda na kraju kupiti PS4?:) Znam da ne bi dugo imao koristi od ovog budzenja kompa ali samo na neko vreme da odigram 2-3 nove igre,tako da ne bi vise dao od sta ja znam 250e max jer znam da nece biti nekog posebnog dozivljaja i ne trazim HIGH grafiku nek grafika bude i LOW ali nek POKRENEM IGRU i DA NE SECKA.Isto tako ne volim ulagati u kompijutere stalno pa ne bih ni uzimao nikakvu buducu masinu sa kojom cu ovako isto zavrsiti jednog dana
i molio bih da pisete ceo naslov graficke i procesora,jer je malo zbunjujuce to c300e nem pojma :) da bi znao sta konkretno da trazim. Koliko najvise procesor na mojoj ploci moze da se poveca??
imam g3220 4gb rama i r7 250 i sve teram na 1080p low/medium, ne treba mu masina od 1000 evra za pokretanje igara ako je spreman na kompromise, kao sto ocigledno jeste
zadrzis svoje kuciste i hdd, ovo sto sam ti kopirao pojuris po netu moze da se nadje za koju crvenu jeftinije ukupno, ovaj intel kloknes na preko 4ghz, prodas svoje stare komponente i od tih para uzmes jos 4gb rama otom-potom i uzivas
Core 2 Quad procesor neki bi mogao da stavis umesto tog sadasnjeg. Umesto te graficke da stavis npr. Radeon 5770, 6850 u zavisnosti kakvo ti je napajanje!? Na ove dve komponente mislim polovne, i proverene . Ako se neodlucis za menjanje celog kompa.
Dopada mi se ovo sto je blender napisao,hvala ti. Ma da,bitno je samo da ih pokrenem i da mogu da se igraju bez seckanja,usporavanja a grafika moze da bude i LOW nema veze... To je u stvari i usteda...jer bi morao davati duplo vise para i za komp ili za ps4 ovako cu za upola para manje imati zadovoljavajucu stvar
ne mozes da uzmes tipa 7770 ili 5770 i da ocekujes da ti ne secka, treba ti kartica tipa gtx 970 980 280x 290 ili ova nova kada izadje, na njima ce raditi bez kocenja, naravno sa nekim boljim quad cpu-om(ili jacim) recimo i5 ili 8350....
mora mnogo da se ulozi da `ne secka` to je i poenta!
pa to ti i kazem, ja sto ne uzimam novu, treba stekam 6meseca da uzmem graficku koja ce naredne godine da bude u low segmentu, IMBECILNOST BEZ GRANICA!
Ako mozes uzmi PS4 ali onda moras da kupujes igre :) koje nisu bas jeftine(jedino na popustima) :) ali si barem miran da narednih godina ne razmisljas o hardveru!
:: 30.000-80.000 samo za graficku kartu...aj pali covece,ko je lud dati te par :: :: nista dizem ruke i kupujem playstation 4 , pa nek posluzi koliko posluz :: :: :: :: :: ::
upucen sam o igricama sa sonija koliko kostaju...ali cu biti izbirljiviji pa se ni taj hard nece nesto pre vremena popuniti ceo nadam se da ce 2-3 godine posluziti,dok ne porastem:) A ti sto kupujes tako,tvoja stvar ali je zaista weird
pa pogledaj requirements, low podesavanja(minimum requirements) ne znace gameplay bez kocenja i ne opadanja fps-a, razmisli, tj pogledaj kakve su ove nove igre za PC, sve govance do govanceta(po optimizovanosti a bogami pojedine i po kvalitetu), ne mogu za sigurno da tvrdim da ce witcher 3 biti lepo optimizovan jer su roknuli requirements nenormalno!
Primera ja i kad stavim sve na minimum u AC Unity i u Watch dogs opet imam kocenje, u Unity je neigrivo ispod 30, a u WD je jedva nekih 30 35 do 40ak eventualno, ali dropuje non stop, Batman Origins igram sasvim korektno na skoro pa maksimalnim podesavanjima sa 40+ fps jer je koliko toliko dobro optimizovana igra, valjda ce tako biti i Dark Knight videcemo, ali sa low-medium segment grafickama ne moze da se ocekuje tecan gameplay!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.