Treba mi savet oko uklapanja grafičke, odnosno pravljenja neke optimalne konfiguracije... Naime, dobio sam dve Gigabyte GV-NX85T256H grafičke karte sa pasivnim hlađenjem i konektorom kako bi obe radile istovremeno pa sada hoću da napravim neku polovnu konfiguraciju (matičnu ploču, procesor, memoriju) koja mi neće praviti probleme za neke osnovne funkcije (osnovni rad u corel-u, photoshopu, gledanje filmova, igranje starijih igrica) Budžet u skladu sa situacijom u zemlji .)
2x Gigabyte GV-NX85T256H u SLI? Da li nas ti zezas? Neces nista dobiti. Bolje kupijednu 8600GTS i radice duplo bolje od te dve:D
Drugim recima, zaboravi da ih uparujes.
Koliko para bi dao za komp, pa mozda nesto sklopimo. Recimo neka jeftinija varijanta APU-a.
Ako se nema para, najbolje sto sada mozes uzeti, a da nesto vredi je 775 ploca, 2-4GB RAM-a + neki C2D E8200, E8400, E8500. Sada su jako jeftini, a i dalje nisu za baciti, rade sasvim pristojno. Za te p[otrebe sto si naveo, sasvim dovoljno.
Ovo mozes naci za nekih 50-70E sto je stvarno sica....
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
CPU : intel c2d e8400 moze da se nadje za 15e mobo : bilo koja s775 koja podrzava procesor 20-35e ram : 2GB je oko 2000 din graficku imas, ali ne vidim poentu SLI istih, posto kako je gilopile napisao, te graficke cak i kada su izasle nisu bile ni za minesweeper...
Ako ti je budzet veci od gore navedenog, mozda da nadjes nekog ko prodaje xeon e54xx mod sa s775 plocom, to mu dodje kao nesto na malko duze staze u odnosu na dual core, na xeonima ( c2q 9550 ) ce moci da se igra, uz odgovarajuce graficke, i u periodu od barem 2 godine ( toliko bi trebalo da traje kao neki minimum system req ). Taj 8500 GT koristi dok se ne snadjes i uzmes nesto bolje, mozes jedan i da probas da menjas za ram, i to je pametnije nego da ga guras u SLI.
AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Slzem se sa kolegom. To ti je najbolja solucija za sada. Uvek mozes nakaciti i tog Xeon-a, na kraju krajeva. Sve u svemu, za malo para sasvim solidan kompic.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.