POz svima. Planiram da uzmem komp, opis je sledeci ploca: assus blitz formula procesor: Intel core 2 duo e6850 memorija: Kingston hyper X, DDR2, 9600, 1200 mhz, 4gb grafika: assus geforce 8800 GTX Hard: 2 X Seagate Baracuda 750 Gb 7200 16cashe napajanje: Corsair 620 w.
Sada zanima me da li je memorija ok, Da li je bolje uzeti navedeni procesor ili core 2 quad 6600 cena oba je oko 250 e, da li ce napajanje biti dovoljno za ovu konfiguraciju i koji monitor za oko 400e?
Da li je ovo u opste dobra gaming konfiguracija ili imate neki bolji predlog. Ova konfiguracija ce me izaci oko 2500e, ako imate nesto bolje za taj kes recite molim vas.
Za divno cudo nisi planirao DDR3 memoriju. Kakav propust. Dodaj lepo jos malo para, pa uzivaj u svim prednostima letenja na DDR3 raketama.
Salim se, naravno.
Zar zaista mislis da vredi dati tolike pare za racunar?
Tvoj racunar za godinu dana nece vredeti ni pola ulozenih para. A moci ces da ga iskoristis u celini, brat bratu, za godinu i po. Do tada ces, kada izadje neka nova igra, pisati na forumu poruke tipa `e, valjda je ovo najzad nesto da isprobam moj racunar`...
Za upola jeftiniji racunar pusticemo sve igre u full-i radice isto, veruj mi. Jedino ako planiras monitor u vidu bilborda, pa da komsiluk preko ulice gleda kada raspalis nesto u bezbroj x bezbroj rezoluciji i sa zilion boja.
I naravno, fali ti volan za simulacije voznje, onaj veliki kokpit za simulacije letenja, gumena lutka za simulacije nevaljalih filmova...
Ja prosto ne kapiram svrhu ovakvih tema...Mislim dodjes ovamo i pitas nas da li je konfiguracija od 2,5k eura dobra...ma jok,prosecna je...:) Iako su sve to vrhunske komponente,ja cu morati malo da ti prepravim to..Ovako,trenutno za igranje ti je bolji e6850 procesor,ali ubrzo ce q6600 da ga nadmasi(cim izadju igre koje podrzavaju quad core)..Moje misljenje je da ako ne mozes da cekas sa kupovinom racunara,da lepo sada kupis e2160(da,bas njega)..a za koj mesec da se castis sa nekim mocnim Intel penryn procesorm u 45nm izradi...Razmisli o toj opciji...Ploca je vrhunska,ali ako ti nisi neki okoreli kloker koj trazi najjaci 3d mark ili najbrzi SuperPi test..,onda ti ova ploca nije potrebna,sem ako neces da se ku*cis kako imas najskuplju plocu..Znaci moj predlog bi bila neka jedtinija ploca.jer blitz kosta oko 400 eura..a ti za upola manje love mozes da nadjes isto odlicnu plocu...Memorija je ok..ali opet,mozes da kupis GEIL Ulta Plus koj ima bolje (zategnutije) latencije i po meni je bolja kupovina od KKingstona..naravno mozes pogledati i marke tipa OCZ.Mushkin,Crucial,Corsair i sl...Graficka kartica je ok,u sustini sve 8800 kartice se proizvode kon nVidia-e,pa proizvodjaci tipa Asus-a,Gainward-a i sl. samo lupaju svoje nalepnice..Znaci to ostvaljamo..Hard diskovi su ok,ali kad vec imas love za bacanje,moj predlog je da pored ova dva harda ubacis i jedan WD Raptor na 10,000rpm da bi ubrzao sistem koliko-toliko...Napajanje je vrhunsko i sigurno ce izguranti ovu masinu..Corsair ne pravi svoja napajanja,vec lepi svoje nalepnice na seasonic napajanja sto je ok,jer su to vrhunska napajanja...Sto se tice monitora,ne znam koliku dijagonalu bi hteo,pa cu ti predloziti vise monitora..ovako:Samsung 226cw-22` wide,odlican,ali kosta 390 eura..Samsung 071p-19` normal sa PVA matricom koja je bolja od TN,znaci daje najbolju sliku,ali kosta 380 eura...Samsung 204b- 20` normal,veliki a ima odnos stranoca 5:4,kosta 350 eura..i na kraju po meni najbolji odnos kvalitet cena ima LG l226wtq koj je 22` wide,ima odlicne karakteristike i sliku, a kosta oko 290 eura..Ti razmisli o svim modelima,ali je moj glas za LG-a...I na kraju mogu da ti kazem da ce sa prepravkama koje sam naveo,ovo biti vrhunska gaming konfiguracija...
Pa ljudi...ne znam sta da vam kazem, ja sam trenutno u americi i zaradjujem te pare na interexhange programu, a oduvek sam zeleo dobar komp koji nikad nisam mogao da priustim. Ja trenutno kuci imam AMD sempron 2600+, ge force 6600gt 256mb, 512 hyper X. I neku plocu jbm li ga. A ovakva masina koju planiram da kupim ce mi sasvim lepo sluziti po mojim procenama jedno 4god. Slazem se da mogu da dam duplo manje para i da mi radi sve. Ali da li ce raditi sve na primer za 2 godine na takvoj konfiguracij koju sam platio duplo manje. razumite me,ljudi. a gledao sam neke Corsair memorije i za oko mi je zapao dominator ddr2 ali skuuupo. a Blitz formula kosta oko250 e a moze da se nadje i za 230E mozes da pogledas bas na ovom sajtu. ja sam u ostalom sve moje komponente trazio na Pc berzi, A za memoriju ako ne planiram da dam 550e za kit od 2 giga, ko sto ne planiram ja nisam uspeo da nadjem bolju memoriju od KHX9600D2K2/2G latencije 5.5.5.15 1200mhz koji me ovde u americi kosta 180 dolara kit, dok u srbiji nisam uspeo da ga nadjem ni kod jednog prodavca koji ima on line ponudu.
Pa sto ne rece da si u Americi..tu imas mnooogo veci izbor komponenti nego kod nas..Aj mi rezi koliko bi dolara potrosio,pa cu ti ja sklopim nesto..pozz
Kapiram da je bolje da jednom uzmem komp visoke klase pa da sam miran mnogo duze nego da svakih godinu i po 2 kupujem novi komp srednje klase. moji sadasnji komp sam uzeo pre dve godine i sada bas imam problema sa nekim igrama kao npr tiberium wars koji mi radi na low/mid detaljima dok ako hocu da ga igram on line nema teorije, moguce da je problem samo u memorij posto imam samo 512 MB kingston hyper X. A o Oblivion ne smem ni da sanjam da probam. A taj sadasnji komp sam platio oko 500 E tada pre 2 godine.
Pa razmatrao sam tu opciju da ovde uzmem vise komponenti Cak Sam razmisljao i o nekom MACu ali fora je u tome sto sve sem memorije ima da se nadje i kod nas a i cene su priblizno iste sto se grafickih i procesora tice. ma svega sem memorije. Ali recimo lap topovi su mnogo jeftinij, I phone je 399 dolara uzeo sam neki I pod klasik160GB za 350$ Dok kod nas za te pare ima da se uzme 40 giga isti .. i tako. Memoriju sam vec porucio sa kingston sajta i sa shipingom ce me kostati 400$ 2X 2giga kit. a i problemi su sledeci sto ako uzmem nesto fizicki krupnije od memorije, bice zajebano da prosvercujem jer ovi nasi pavijani carine sve preko 100 dolara. Tako da sam odlucio da ovde uzmem samo memoriju a ostalo cu tu . za nekih mesec dana. jedino sto ima vezano za komp a kod nas nema to je ovaj novi core 2 extreme procesor qx 6850 i ima veci izbor core 2 extreme procesora koji znate koliko kostaju.... kao kod nas samo u dolarima 1000+ - 100$
U tom slucaju kupi sve ovo sto sam ti naveo..Kupi i ovu Asus plocu ako imas love jer je super,ali ja da sam na tvom mestu nikada ne bih bacao pare na nju..
ASUS P5K Premium (WIFI-AP)__________________________________200 e NTEL Core2Duo E6850 3.00GHz 4MB 1333MHz BOX_________________250 e Corsair 1GB DDR2 800MHz____________________________________4x70 e
Za manje para, a prakticno isto: Geil Ultra 2GB (2x1024MB) DDR2 800MHz________________________2x70 e
:: ASUS P5K Premium (WIFI-AP)__________________________________200 :: NTEL Core2Duo E6850 3.00GHz 4MB 1333MHz BOX_________________250 :: Corsair 1GB DDR2 800MHz____________________________________4x70 :: :: Za manje para, a prakticno isto :: Geil Ultra 2GB (2x1024MB) DDR2 800MHz________________________2x70 :: :: Ostalo po izboru, Dyca je detaljan
Sto se tice maticne..ova blitz formula je malo skuplja,a cini mi se da je kvalitetnija..Mada kako hoces obe ploce su vrhunske..Za procesor uzmi q6600 jer ces da korsitis komp u narednih 4 godina,a za to vreme ce quad postati standard..Posto si memoriju narucio,nema svrhe duziti pricu..Hyper X je jedina dobra stvar iz Kingstona,i nisi pogresio..Sve ostalo sam ti vec objasnio pa se odluci...pozz
Hvala vam ljudi, jos samo da odaberem kuciste, I ako mozete da mi malo objasnite sta je taj novi intel penryn 45 nm tehn, kad se od prilike planira njegov izlazak, i koliko bi mogao da kosta po izlasku.
Na ovom asjtu pogledaj temu i na drugoj strani ces naci listu procesora i njihove cene..Jesu malo vise,ali takve su i bile za c2d kad se pojavio..zaci pasce ima cena..A kazu da ce biti oko 20% brzi od sadasnjih c2d procesora..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.