Ovako treba mi neka budzet konfiguracija do 50.000 ima vec jedna tema ispod isto za tolko ali meni ne treba iz radnje ili na cekove uzimam za kes. A moze i polovne stvari ako neko ima nesto ili zna nesto. Ovako kao budzet konf onda ide: amd processor neki kako sam gledao fx 6300 je budzetas sa 6 jezgra neka maticna za njega 970 tu nemogu da se oprdelim jer bi kasnije mozda cloknuo 6300 pa neznam koja bi bila dobra? ram 8 gb neki 1600 mgh to je lako naci e tu sam mislio na kit 2x4 kazu da je to bolje nego samo da je 8gb to je istina? Graficka gledao sam neki r9 270 msi gaming 2gb polovno za 140 evricha sa garanciom jos god dana e tu isto postoji mogucnost da je graf koriscen za minig bitcoina ili sta vec da li to moze da upropasti graficke kartice? Kuciste sa napajanjem izgled i takve gluposti me ne interesuju samo da imam gde sve ovo da upakujem i da ima dovoljno W da izgura konf. Dwdrw mi ne treba ne koristim ga ni za sta. Kao sto sam pre pominjao moze i polovno i sve to samo da bude sto bolja koristio bi ga za igrice. Moze i drugi komponenti ne samo to sto sam napisao. Hvala unapred na pomoc!
Sto se tice graficke za 140e mozes da uzmes i R9 280X polovan u garanciji od barem godinu dana. Bas te briga dal je rudarila, imas garanciju. Memorija isto ti dodje, ako uzmes jedan stap od 8gb kasnije lepo dokupis jos jedan kad bude bilo potrebno. Bilo koji modul 1600mhz, gledaj da bude sto jeftiniji. (cesto ih imas po oglasima sa nekoliko godina garancije)
dakle moze i polovna r9 280 ili 280x ali moze i ploca polovna sto da ne, ali ako je u garanciji i 100% ispravna, isto tako od tog kog uzimas da ti da vreme da proveris da li je sve ispravno.
Od novih bi ja uzeo PSU i HDD(HDD pod obavezno), zabidji WD Green i Seagate, i gledaj sa sto vise garancije, i to je to!!
Isti procesor, samo fabricki overclockovan. Sto bi placao za nesto sto mozes i sam da uradis u roku od 3 minuta.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: :: :: :: Za PSU sam morao da koristim google: Power supply unit. :: A ako nadem neki fx 6350 umesto 6300 da li da uzmem to ako nije mnogo veca cena?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.