Ja bih to sve manjao..Aj reci do koje love zelis komp,za sta ces ga koristiti i da li ces ga klokovati??Kad to budes odgovorio ima da ti napravim dobru konfiguraciju..pozz
Odabrao si baš komponente koje su najpopljuvanije ovde na forumu (dobro, ne baš popljuvane.... već, navedene za izbegavanje, iliti, kao lošiji izbor ili najlošiji izbor). Gledam redom... ajd` kućište i pacov sa tastaturom... a i ti cooler-i, nešto me mrzi da ih razmatram šta to beše, ali, sve ostalo.... jedino ako ti to neko daje veooooma džaba.. `Ajd` iskoristi Dycu kad već nećeš da pronjuvaš po forumu gde su ljudi opisivali best buy, best peformance, best for the rest of money komponente, kombinacije i cele konfe, i, ZAŠTO je to tako....
Ma i ja kad sam pogledo teo sam da padnem u komu...kupuje dosta jeftinu plocu i kvalitetan procesor,i kuciste koje je odlicno provetreno i tu nabacuje jos nilion kulera,kao da ce mu se komp nesto grejati sa 8500 grafikom..Mislim lol...Reko necu odma da ga popljuvam kako je neucen i kako nema pojma posto je nov,pa cu mu lepo sklopiti nesto kad bude napisao sta mu je potrebno...
Jel hoces da se igras ili ne.Ova graficka je los izbor ima 512 mb a to gpu nemoze da iskoristi da bi igrao u nekim rezolucijama za tu karticu je najvise 256mb naravno sto brze a ovo je bacanje para,javi zasta ti treba pa da ti kazemo.
:: :: Zlo !! :: Nemoj taj PQI - leba ti. (alternativa Kingston, Apacer, Geil :: Nemoj taj Maxtor - leba ti. (Seagate, WD :: Nemoj taj 8500GT - leba ti. (8600GS, ATI2600 :: Nemoj taj LG rezač - leba ti. (Pioneer, Optiarc (Sony-Nec) :: :: Konacno jedan odgovor koji ima nekakvog smisla...Sve obuhvaceno bez ikakvih dodataka.
Inace uzasavam se ovih odgovora `salzem se sa tobom`...itd,ali stvarno da niko ne primeti Maxtor,PQI i grafiku.A da odma ide na klokovanje i menjanje cele konfiguracije,ajmo na Intela....Ljudi,molim vas...
Pa ajde coveka totalno da zbunimo...i da mu ispricamo pricu o c2d i klokovanju... Covek je krenuo na AMDa...nije kraj sveta ako ne klokuje.
oni su navikli da uzimaju (posteno zaradjen) novac od neiskusnog sveta...
ta tvoja konfa je `pixar`-ov san snova...
zemi ti to i vozi dok ne stignes do endles kontinuuma,,,
pa kad prodje neko vreme da svi oni na miru mogu odgovarati na svaki tvoj post///
a zasluzni gradjani nepostojane drzave pcberze, ce za svakih 20 postova od vlasika maloprespomenute firmodrzave dobijati po jednu hi-tech komponentu - jer bez njih drzava ne bi ni postojala
:/
ljudi, citam nesto ovih dana (strucna razmatranja o etici) dolazim do armirano-betonskog stava da je sve ovo nalik keru koji juri svoj rep
p.s. batodvajes, menjaj konfu - ima boljeg izbora za srodne pare
:: :: :: oni su navikli da uzimaju (posteno zaradjen) novac od neiskusnog sveta.. :: :: ta tvoja konfa je `pixar`-ov san snova.. :: :: zemi ti to i vozi dok ne stignes do endles kontinuuma,, :: :: pa kad prodje neko vreme da svi oni na miru mogu odgovarati na svaki tvoj post// :: :: a zasluzni gradjani nepostojane drzave pcberze, ce za svakih 20 postova od vlasika maloprespomenute firmodrzave dobijati po jednu hi-tech komponentu - jer bez njih drzava ne bi ni postojal :: :: : :: :: ljudi, citam nesto ovih dana (strucna razmatranja o etici :: dolazim do armirano-betonskog stava da je sve ovo nalik keru koji juri svoj re Dobro zapazanje i nisi prvi.
:: p.s. batodvajes, menjaj konfu - ima boljeg izbora za srodne par Klasika. :: p.p.s. gle, i ostali isto kaz
:: p.p.p.s. citaj t :: :: p.p.p.p.s. primenju :: :: veliki brat te posmatr :: :: (bacam peglu, upravo Preduhitrio sam te. :: siemens-nixdor :: :: Cudna si ti biljka Krkube...Ali ovaj forum bi bio mnogo dosadniji bez tebe:))
Ploca M2N-E ... SLI ili SLI Deluxe .... poshto ovu prvo..teshko da cesh da je nadjesh... Memorija..GEIL ili GEIL Ultra.>mala razlika....graficka... 7600GT ili 8600GT to mu dodje tu negde....Po nekom tvom budzetu..koji sam odprilike skontao napamet!....Hard ko Hard po MENI .... Ja imam MAXTOR i radi mi extra..... Uzeo bi ASUS rezac....Al to je isto tvoja stvar...Bitna ti je ploca..memorija..i grafika...Ostalo....Kako god zelish.>po meni..AJ uzdravlje.
Ja mislim uzeti novi kom. samo za igranje,slusanje muzike i gledenje filmova... Mislim da pazarim do nekih 800 eura... Ja sam pronaso novu konfiguraciju pa vi kazite da li je dobra:
Maticna ploca-Asus M2N32-SLI Deluxe Wi-Fi ili GIGABYTE GA-M59SLI-S4 Memorija-GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Ultra Dual Hard disk-Western Digital Caviar WD3000JS 300GB 7k 8MB SATA300 E sad graficka kartica dvoumim se izmedu dve-ASUS Extreme N8600GTS/HTDP/256MB DDR3 ili GIGABYTE GV-NX86S256H 256MB DDR3
I sad nerzume kako na maticnoj ploci pise ddr 2 a na grafickoj kartici ddr3 da li ce to raditi!!!
Sve je ok..ali koj ces procesor da utaknes na nju??Sto se tice memorije koju maticna podrzava i koju grafa ima,to nema nikakve veze jedno sa drugim..Na grafama sada imas i ddr4 memorije,dok su RAM memorije sada tek stigle do ddr3 koja je preskupa..znaci radice..Moj predlog je da ne bacas lovu na 8600gts modele,vec kupi ili 8600gt i klokuj(tako dobijas isto sto i 8600gts,samo jeftinije) ili dodaj jos love pa kupi 8800gts...
Testatura i mis-Microsoft Wireless Optical Desktop 5000 Cd Dvd-rw-LG GSA-E40N
Testatura i mis po meni su dobri za te pare ja neznam dali ima bolji a imao sam od prehodnog racunara microsoftovu testaturu i mis i sasvim sam zadovoljan... Cd dvd-rw-Neki kazu da uzmem Pionnir a ovaj LG dvd-rw reze na 18 x dok PIONEER DVR-110D reze na 16 x tako da cu uzeti LG....
Fino..sto se tice grafe,kako oces..ako imas love da bacas na tu grafu,samo napred..ne mogu te ja zaustaviti..Sto se tice tasature i misa,mislim da je to nepotrebno..to su dosta skupa tastatura i mis,a ako uzeo neku jeftiniju mogao bi da kupis 6000+ procesor,koj je bolja investicija od tast. i misa...razmisli...pozzz
Za 275 eura imas da kupis LG 225wt koj ima 22` i DVI ulaz..ako bi dao malo vise para za 290 eura ima jos bolji mode, LG l226wtq koj je brzi..Ako nemas vise od 250 eura,onda gledaj neki 20` model...ima ih dosta,ali probaj da nadjes neki sa DVI-jem...
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5200+ / 2.6GHz ovaj je 105 e a Athlon 64 X2 6000+ 3.0GHz je 140 e pa cu da dodamjos 35 eura da kupim bolji procesor !!! E sad me interesuje da li ce to sve dobro da se uklapa da li je dosta 450 w ?
Uzmi malo jace napajanje,nesto tipa LC 6550gp,ne kupuj 8600gts vec neku hardverski klokovanu gt,jer ti dodje na isto..Sve ostalo je prva liga..ali ti predlazem da umesto Samsung monitora od 19`,kupis LG od 22` i to LG 225wt(275 eura) ili LG 226wtq(290 eura) koji su mnogo bolji od tog samsunga...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.