Postovani, neophodna pomoc prilikom kupovine novih komponenti.Trenutno posedujem q6600,p5Q-pro,4gb ddr2 1066.I nedovoljno je.
E sad,ja sam potpuno ispao iz fazona,pa ne znam kako to sad funkcionise,kapiram da je memorija jako bitan faktor,ali koliku ulogu ima procesor u svemu ovome,da naglasim da nisam dizajner,photoshop koristim usputno ,za neke kratke dorade slika,radim na web-u,ali zelim da ta dva programa u kombinaciji rade bez problem-a,budzet i nije ogranicen ali ako nema potrebe za neku komponentu,ne zelim ni da bacm novac! :)
Ja sam gledao nesto ovako:i7 4970k,maticna neka koja ide s njim,16 gb rama,ssd samsung.
Pitanje,da li da idem na slabiji procesor,a da dodam negde drugde?Vasi predlozi svakako dobrodosli,za sve komponente.Unapred hvala.Pozdrav,
Ja radim front i back end, photoshop isto usputno, uglavnom se bavim programiranjem. Na overclockovanom Q6600 sam bez problema sve furao instant. Najveci boljitak performansi je bio dodavanjem SSD-a, on je apsolutno must have. 8 Giga rama je takodje preporuceno. 4790k jedino ako hoces da se igras sa video obradom, ne vidim razlog sto bi uzimao tako jak procesor, jos K model za overclock.
Bolje uzmi non k verziju, i dodaj na SSD i uzmi neki najbrzi moguci tipa neki m.2 ako hoces bas da ides u extreme ili uzmi npr samsung 850pro i miran si.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Znaci kolege,ista stvar :: Pa zato sam i pitao,kakva su iskustva :: Znaci bez problema neki i5 sa 8gb i dobar ssd..: :: Hvala ti na brzom odgovoru :: Pozdrav :: :: :: RazoR_8 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.