Skoro sam otvorio temu oko havarije na kompu misleci da je od strujnog udara riknulo napajanje ali kako sam oduvek bio baksuz otisla je ploca pa me sada interesuje koliko vrede delovi, sve je pod garancijom i verujem da sam sacuvao i racune ali otom potom, mozda uspem da nadjem resenje za plocu... da ne duzim.
Kuciste BitFenix Merc Alpha + jos jedan hladnjak BitFenix Spectre 120mm - black
Napajanje 600W LC Power
SSD SATA3 90GB Mushkin Chronos 550MB/s
Znam da nije bitno za temu ali masina mi je bila baksuzna od samog pocetka, jedva sam nabavio sve delove koje sam eto, bas te hteo da sastavim, sem napajanja (nemam fetis za njih), a samo nakon 15ak dana dobijem posao u drugoj drzavi a masina ostane ovde da je keva koristi za skype i te pizdarije sto moze masina i od 100e da joj obavi.
:: Skoro sam otvorio temu oko havarije na kompu misleci da je od strujnog udara riknulo napajanje ali kako sam oduvek bio baksuz otisla je ploca pa me sada interesuje koliko vrede delovi, sve je pod garancijom i verujem da sam sacuvao i racune ali otom potom, mozda uspem da nadjem resenje za plocu... da ne duzim :: :: CPU LGA1155 Intel® Core™ i7-3770 :: :: Memorija DIMM DDR3 4GB 1600MHz Mushkin Blackline x :: :: Kuciste BitFenix Merc Alpha + jos jedan hladnjak BitFenix Spectre 120mm - blac :: :: Napajanje 600W LC Powe :: :: SSD SATA3 90GB Mushkin Chronos 550MB/ :: :: Znam da nije bitno za temu ali masina mi je bila baksuzna od samog pocetka, jedva sam nabavio sve delove koje sam eto, bas te hteo da sastavim, sem napajanja (nemam fetis za njih), a samo nakon 15ak dana dobijem posao u drugoj drzavi a masina ostane ovde da je keva koristi za skype i te pizdarije sto moze masina i od 100e da joj obavi.
Zapljujemo sake pa da padne dogovor, naravno ja tebi prodam kolt i municiju pa drhtavih ruku pravac u whiskey saloon po flajku da umirim savest.
nije moj procesor star 5 godina, ima garanciju jos godinu i po. ssd je sto jest jest 90 gb pa ne moze da se na primer instalira na njega wow sa svim ekspanzijama a mozda i moze, nisam bas u toku ali za win i programe koji traze brzinu i multitasking je sasvim dovoljno a i da ne pominjem da je retko koji ssd 550/515 od 2.5` uz dodatnu futrolu moguce naci polovno za 35e.
nisam mozda shvacen, definitivno mi se ne igra cenkanja na ovom odeljku foruma, samo trazim malo objektivnosti jer sam i ja jbg covek, prirodno ne objektivan pa bi voleo da se nadjem na sredini uz pomoc saveta ljudi kojima idealno ovo sto ja imam ni ne treba. da ne duzim stvar stoji ovako, nosim komp, tj sve sem sprzene ploce, koju mi se ne isplati sada da kupujem, lokalnom trgovcu pa da se nadjem sa njim na nekoj sredini a ne ko sweredom mu je sve jedno te isto, naveo, koliko sam ja shvatio ponudu a ne procenu ne potrudivsi se da proceni ostale delove vec....samo delove koji bi savrseno pasali u onom njegovom linku cpu validator.
Zasto pitas ako ako vec znas u glavi sta bi prihvatio? Ne vidim sta je to sweredom pokusao,kao sto ti kazes?Covek je realno sve napisao.E sad to sto pojedinci hoce da prodaju nesto polovno kao da je novo(kp i bench puni istih)to je druga stvar. Inace takav ram sa 3/5 godina garancije nov kosta 70e,eto cisto da znas.Za ssd su ti kolege vec rekle.A sto se cpua tice,nov je 300e,realno 230-240e bih ga ja platio.
i to sam je sastavljao sam, sto bi znacilo da bi da sam imao para za bacanje platio bi min 1k evra. jbg ja pitao za procenu ovih komponenti koje bi prodao dok neke koje nisam stavio na popis zelim da zadrzim jer ko zna u krajnjem slucaju mozda kao sto reko xenox kupim jeftiniju plocu pa sledeci put kad navratim u rodnu grudu pokupim masinu a kevi nesto polovno pa nek prica na skajpu do mile volje.
ovako u delovima mi se izgleda nikako ne isplati.
bio sam spreman max dati sve delove sa popustom od 20% jer jebe se meni sto bi neki nakupac ili bilo ko zainteresovan polovnu stvar voleo da kupi upola cene.
ssd od 120gb na primer Samsung 840 EVO 120GB 2.5-Inch SATA III je 72$ a ovaj moj model od 120gb 90$....
razlika u ceni ne ide derasticno sa povecanjem kapaciteta ssda ,njemu kapacitet je tek na drugom mestu a write/read odnos na prvom, jebem ga valjda je svrha ssda brzina.
jbg ne gine da se strpim jos jedno 3-4 meseca pa da uradim ovo sto xenox predlozi. u svakom slucaju hvala ljudi.
i da @nisavci... napajanje mi je kao sto sam rekao bio najslabiji fetis, kupio sam ga jer mi je toliko vati trebalo a da imam makar nekakvu sigurnost. po meni sasvim zadovoljavajuce za masine koje nemas nameru da budzis sa svakojakim kerefekama.
i da dodam napajanje je izdrzalo zveket groma dok je eto preko rutera elektricni udar preko kabla vezan na plocu zveknuo u lan pa sad mogu da je bacim ili da se jebavam sa odlemljivanjem cipa sto mi onda znaci da zaboravim na mogucu garanciju i zamenu iste.
Ti znas najbolje sta ces da radis,za napajanje sam ti rekao iz licnog iskustva zato sto nema nikakve zastite(ovp,uvp itd...) i spalilo mi je jednu plocu kad je bio strunji udar...
Pozdrav,sve najbolje...
:: napajanje mi je kao sto sam rekao bio najslabiji fetis, kupio sam ga jer mi je toliko vati trebalo a da imam makar nekakvu sigurnost. po meni sasvim zadovoljavajuce za masine koje nemas nameru da budzis sa svakojakim kerefekama
@troglod u vezi tvoje poslednje recenice: Kad mi se desio slican slucaj kao tebi, nije podizao window posle grmljavine, iskljucio sam integrisanu lan karticu u bios-u i ubo pci lan karicu u slot i eno racunar i dalje radi. Mozda sam samo imao vise srece
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.