hocu da promeni ove 3 komponente i izbor je pao na sledece pa bih hteo da cujem misljenje drugih u vezi ove 3 stvari PLOCA gigabyte GA-P35-DS3 CPU intel 2160 MEM gail dragon 2x1gb 800mhz
da li bi trebao nesto da menjam ovde... (naravno 10-15e vise max)(grafiku zadrzavam gainward 7300gt glh posto igre i neigram)
Ako planiras da klokujes to je odlicna kombinacija i nema potrebe da menjas bilo sta.
-Ploca: odlicna i po meni nesto sto treba velikoj vecini ljudi: 1.izuzetno stabilna, 2.kvalitetna izrada, 3.fenomenalan kloker, 4.nije nabudzena svakakvim glupostima koje koristi manje od 0.1% korisnika tako da ima odlicnu cenu. -CPU: odlican kloker. -RAM: odlican.
i zaboravih da spomenem da klokovanje narvno dolazi u obzir posto ima hyper tx2 racunam bar da izvucem 2.8ghz a ako upali modovanje koje su dali u casopisu(dig..) onda ode 3ghz po difoltu
:: i zaboravih da spomenem da klokovanje narvno dolazi u obzir posto ima hyper tx2 racunam bar da izvucem 2.8ghz a ako upali modovanje koje su dali u casopisu(dig..) onda ode 3ghz po difoltu Nisam citao taj broj Digitala...ali sa ovim komponentama i DOBRIM NAPAJANJEM...3GHz bez problema... Na GA-P965 DS3 sam poterao E6600@3.6GHz i E4400@3.4GHz oba sa Cooler Master HyperTXom,a GA-P35 DS3 je jos bolji kloker. Na GA plocama ne treba da te brine temperatura CPUa posto se mnogo manje greju nego na drugim plocama i sa box kulerom mozes do 3GHz bez problema...normalno dobar kuler nikad nije na odmet.
...nisam uspeo da poteram preko 3,2ghz ,a imam hyper tx ,ali i takems 667...Kod tebe bi trebalo da bude malo bolje ...Hyper tx nije dovoljan za hladjenje ovog procesora na klokovima preko 3ghz , i to potpisujem ....ja moj drzim na 2,7 gde je po performansama slabiji od 6800,a jaci od 6700 na difoltu ,sto ce reci dovoljno...3Ghz nisam uspeo sa stok naponom ,vec sa visokih 1,425V sto i dalje nije kakastrofa imajuci u vidu pre svega cenu... Ne ocekuj ,dakle vrhunske rezultate,ali ces za male pare dobiti procesor koji na za c2d blagom (50%) overkloku ne stize ni jedan AMD ...Nije lose za male pare ,ali sto rece Mali Abner nije ni Wauuu...Ovo pisem da se ne razocaras...Inace ja imam p965-ds3 ,a tvoja ploca je malo bolja za klokovanje ,pa vidi...Sto se tice temp. imao sam negativno iskustvo sa ovim procesorom koji na 3,1 sa hypertx-om pod orthos-om ladno prelazi 65 stepeni i priblizava se 70 ... Dakle ako ti treba jeftin radnik da ti vrsi posao , to ti je ovaj procesor sigurno,ali ako hoces nesto preko 3ghz uzmi nesto od 6 - ice sa mnoziocem 8 pa na dalje... A uvek postoji mogucnost da se meni zalomio los primerak... Dok ne uzmem bolju memoriju necu znati ....`Ajd u zdravlje!
:: ...nisam uspeo da poteram preko 3,2ghz ,a imam hyper tx ,ali i takems 667...Kod tebe bi trebalo da bude malo bolje ...Hyper tx nije dovoljan za hladjenje ovog procesora na klokovima preko 3ghz , i to potpisujem ....ja moj drzim na 2,7 gde je po performansama slabiji od 6800,a jaci od 6700 na difoltu ,sto ce reci dovoljno...3Ghz nisam uspeo sa stok naponom ,vec sa visokih 1,425V sto i dalje nije kakastrofa imajuci u vidu pre svega cenu... Ne ocekuj ,dakle vrhunske rezultate,ali ces za male pare dobiti procesor koji na za c2d blagom (50%) overkloku ne stize ni jedan AMD ...Nije lose za male pare ,ali sto rece Mali Abner nije ni Wauuu...Ovo pisem da se ne razocaras...Inace ja imam p965-ds3 ,a tvoja ploca je malo bolja za klokovanje ,pa vidi...Sto se tice temp. imao sam negativno iskustvo sa ovim procesorom koji na 3,1 sa hypertx-om pod orthos-om ladno prelazi 65 stepeni i priblizava se 70 .. :: Dakle ako ti treba jeftin radnik da ti vrsi posao , to ti je ovaj procesor sigurno,ali ako hoces nesto preko 3ghz uzmi nesto od 6 - ice sa mnoziocem 8 pa na dalje.. :: A uvek postoji mogucnost da se meni zalomio los primerak... Dok ne uzmem bolju memoriju necu znati ....`Ajd u zdravlje :: :: Dragojlo,jel moze jedna sugestija???
Uvod u pricu: ...Brat je kupio P965-DS3,E4400+HyperTX.Kad sam mu overklokovao procesor na 3.0GHz pokazao je temperaturu 70*C...Normalno provalio sam da nesto strahovito nije uredu i otvorio komp da pogledam...`Strucnjaci` u radnji gde je pazario racunar su pogresno okrenuli kuler i on je uvlacio vreo vazduh sa graficke karte(silent kartica),uz sve to nije lepo nalego na CPU..Odmah sam mu to vratio na mesto,stavio novu termalnu pastu i temperatura je vracena na 45*C@3.3GHz...Ovo ti kazem zato sto nikad neznas mozda je tako neka glupost koju si ti ili neko drugi izostavio...Desava se svima. HyperTX treba da bude okrenut bocno,ventilator na kuleru treba da je okrenut prema slotovima za RAM.Proveri i da li je lepo nalegao....Ako je sve OK onda si stvarno lose srece i naleteo si na los primerak ploce ili CPUa,jer su meni na istoj ploci mnogo nize temperature sa box kulerom na 3.0HGz temp bila ispod 55*C sa HyperTXom jos nije dotaklao 40*C...Izvinjavam se ako si sve ovo vec znao i proverio,ali mi je stvarno cudno da dobijas te temperture na toj ploci. Pozdrav i `ajd u zdravlje :)))
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.