Pozdrav, imam procesor Q6600 i maticnu Asus p5k premium..i do sada GF 8800gtx koja je crkla.. Procesor nije overclockovan.. Koja bi graficka najbolje isla.. na ovu kombincaju.. sve su nove..pa nisam bas u tokku..do 15000din hvala na pomoci
Hvala na preopurici...Nisam znao da mogu do te da idem..mislio sam da ne moze da podrzi moj procesor..koliko sam shvatrio ovde citajuci do gtx650ti je maksimalno
Imao sam taj procesor koji je bio clock na 3.0ghz i kad sam menjao graficku max sto sam isao je sto i sad imam je 7850, cini mi se da se malo preteruje sa predlozima, posto ja na ovaj moj proc ne bi mogao vise od r9 270x i gtx 760. pa eto da znas. A ova 7950 bi ti bila usko grlo.
Pozdrav
MB Asus P5Q deluxe/XEON E5450 @ 3.0Ghz+CM TX3 noctua/3x2GB Kingston HyperX Black Edition/ Sapphire 7850/WD Black 500gb/Thermaltake V6/ViewSonic 22`/Altec Lansing VS4621
Ne znam sta vi to igrate, ali ja sam sa Q6600 clockovanim na 3.4ghz picio 280x bez da mi je ikad procesor bio na 100% a grafa zvrljila prazno. Doduse ja ne igram FPS-ove osim mechwarrior online-a koji je crytek engine (zahtevan za CPU) cak i tamo ne vidim neku razliku otkako sam presao na 4690k, par frejmova.
i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
I jos mu izmedju redova provuce savet da mu je bolja 750Ti za 15K nego 7950 za 14K Ne znam po kojoj logici, pa sve i da mu bude usko grlo :) No, ognjeni je (verovatno) mislio na polovnu - rudarsku 7950, jer nova ne znam da li bas moze da se nadje, pogotovo po toj ceni. Za te pare ima samo nova 7850 i to je cak i nesto malo jeftinija od 14K. Imao sam je, super je karta za te pare.
:: Ne znam sta vi to igrate, ali ja sam sa Q6600 clockovanim na 3.4ghz picio 280x bez da mi je ikad procesor bio na 100% a grafa zvrljila prazno. Doduse ja ne igram FPS-ove osim mechwarrior online-a koji je crytek engine (zahtevan za CPU) cak i tamo ne vidim neku razliku otkako sam presao na 4690k, par frejmova :: :: :: i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: ::
:: Izgleda je ovaj moj Q6600 radio duboko grlo. Ovde vidim sve neka uska :: :: :: i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: ::
1. nisu sve amd karte rudarile. 2.normalno da je polovna ali ima na oglasima modela sa 2 god garancije za 14-15k 3. nek i bude `usko grlo` , cisto sumnjam da ce grafa koja je brza 40 % od 750 ti raditi losije od nje na q6600 4. pa menjace i procesor nekad, jel isplativije da menja posle i graficku jer ste ga zajebali da uzme sporiju i losiju za iste pare.
Upravo tako. Jedino sto covek nije napomenuo da razmatra polovnu, onda se izbori dodatno otvaraju (tipa 270X za manje od 100€ i sl.). Sve zavisi od njegovih potreba, ali eto da rezimiramo: Novo: Za 15K najbolja je 750Ti Za 17K je neuporedivo bolja 270X
Polovno: Za 15K 7950 i da peva :) (licno ne bih isao na to, ja polazim od toga da su sve rudarile)
:: 1. nisu sve amd karte rudarile :: 2.normalno da je polovna ali ima na oglasima modela sa 2 god garancije za 14-15 :: 3. nek i bude `usko grlo` , cisto sumnjam da ce grafa koja je brza 40 % od 750 ti raditi losije od nje na q660 :: 4. pa menjace i procesor nekad, jel isplativije da menja posle i graficku jer ste ga zajebali da uzme sporiju i losiju za iste pare. :: ::
Cika Soad prodaje Asus 270X, vidi sa njim da li je rudarila, ako nije uzimaj, mada i ako jeste imas preko dve godine garancije. Ako uopste planiras polovni AMD..
Ljudi hbvala na pomoci..Procitao sam pazljivo vase odg. i citao okarticama
Moj procesor nije overcloc. da mislio sam na novu karticu..
Znaci 750ti, bolja varijanta 270x i najbolja varijanta 7950..To su krajnje granice za moju konfiguraciju? One ce sve da rade bez problema na ne OC procesoru q6600 , 6GB memoriji i asus P5k premium
Sve zavisi od tvojih potreba koliko i od budzeta a to ti je objasnjeno u postu : #572119
Koje napajanje imas? P.S. Ako se odlucis za ove jace karte procesor moras overklokovati bar malo jer ces usko grlo svakako imati mada zavisi i od toga kakav je tvoj standard, sta ti ocekujes? Na koliko fps-a si naucio da funkcionises.
Svakako bilo koja karta od ponudjenih ce biti znatno jaca od 8800 GTX te ces skok neminovno osetiti. Zavisno od budzeta tako ce se i performanse povecavati.
Nema mnogo filozofije. To ti je to. Svaka ce da radi stim sto ces sa odredjenim imati usko grlo, sa nekim kartama manje a sa nekim vise pa se taj procenat u performansama smanjuje izmedju one sa kojom ces imati ili neces imati usko grlo i one sa kojom ces imati osetno usko grlo.
Zbog 99% matorog i slabog napajnja idi na gtx 750 ti. 750 ti je daleko slabija karta od 270x i 7950 ali zato trosi kao upaljac, a sve tri da izvines, siluju tu tvoju pokojnu kartu.
A ako gresim i imas krsteno napajanje uzmi 270x ili 7950, svejedno bolje karte daleko od 750 ti, menjaces komp kad tad pa ces imati bar jacu kartu koju neces morati. A sobzirom sta si terao do skoro, bice veselo.
To ti je dovoljno za bilo koju osim 7950 ( a mozda i za nju :P) Znaci, ako planiras kasniji upgrade masine i posto hoces strogo novu kartu (podrzavam), onda idi na R9 270 (bez X, a moze i sa X ako se uklapas u budzet), a ako neces i ako su ti dve crvene problem, onda 750Ti. Licno bih isao na 270icu bez razmisljanja.
U tom slucaju nikako 7950 jer ona povuce ako ne i celih 100w vise od tog GTX-a. Ovo sto ti je Dexter rekao je tacno samo sto je permutovao, nije rec o 270X vec je VMARC predlozio bez X a tu i nije bas tako daleko brza. Cak u nekim naslovima su veoma blizu.
Kad je rec o TDP-u, 270-ka bi trebala negde da trosi kao taj tvoj umrli 8800 GTX za onoliko koliko je vidjeno po review-ima mada kada se optereti malo jace posrce i ona fino.
Ne znam, opet ti izaberi, ja se ne bih dvoumio, Maxwell GTX 750 Ti je odlicno optimizovan i bar zbog tih stabilnijih drajvera i sl. je uvek za jedan korak u prednosti. A i gde da predjes u Djavoljski klan posle karti koje imaju dusu. Ipak je to nVidia :D :D :D
Pozdrav i sa srecom.
:: Okhvala razumeo sam sada..500w napajanje chifte :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.