Nisam siguran gde da postavim ovu tema pa sam izabrao ovu koja je mozda najbliza mom pitanju. Majka mi danas javila da je od udara groma riknuo komp koji nije bio u radu kada se to desilo a nisam trenutno kuci pa ne mogu da proverim sta je sve otislo. Nije mi jasno kako je riknuo ako nije bio u radu tako da mi jedino pada na pamet napajanje a ako nije samo napajanje interesuje me da li je jos neko imao slicno iskustvo pa da me uputi sta da radim i cemu da se nadam. Sve komponente su narucene preko kurirske sluzbe od emmi-ja pre nekih godinu i po dana, uglavnom kvalitetna oprema cak i napajanje nije bilo lose ako se secam lc od 600w moguce bas model lc600h-12. Sve ovo cu pitati njih ali tek kada dodjem kuci kroz par dana do tad bi mi znacilo ako je ko imao ovakav problem pa da me uputi sta da radim, da li da im nosim celu masinu ili ako utvrdim do cega je problem samo taj deo ili da skupljam pare za novu opremu?
Mogao je da proleti strujni udar kroz napajanje, mrezni kabl, wifi opremu ako imas.... Biraj. Najcesce se deci da proleti kroz napajanje a zatim preko mreznog kabla ako je komp kablom vezan za ruter a ruter na adsl ili kablvoski net ciji su kablovi vazdusno kaceni (od bandere do bandere). Rizik je izrazeniji ako je u pitanu kuca naravno, u zgradama se to redje desava ali se desava.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Da, vezan mi je adsl preko kabla, a ruter je sprzen, komp u kuci... To verovatno znaci da mi je sve komplet sprzeno ili ploca ima na sebi neku zastitu? Cini mi se da sam dokacio najgori scenario. Da li mi vredi garancija u tom slucaju?
Udar groma ne pokriva garancija. U najboljem slucaju, moguce da je geknuo samo LAN chip. Najcesce je u kratkom spoju i neophodno ga je odlemiti sa ploce i onda pokusati startovati komp.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Garancija ne vredi u slucaju strujnog udara / udar groma Ali odnesi u Em*i ako mozes i pravi se lud kao sto je Dex rekao, mozda, ali mozda ti uvaze garanciju ako nema vidljivih tragova strujnog udara (pregoreo cip ili neka komponenta), samo je bitno da se pravis lud i blesav pa ako prodje, prodje...
@offtopic: p.s. nadam se da neke firme ne citaju nase postove, svasta se ovde moze videti :D
:: Udar groma ne pokriva garancija :: U najboljem slucaju, moguce da je geknuo samo LAN chip. Najcesce je u kratkom spoju i neophodno ga je odlemiti sa ploce i onda pokusati startovati komp :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.