Prvo i OBAVEZNO izbaci PQI memoriju...Nista ne optercuje procesor i memoriju kao render,a PQI je NAJGORI moguci izbor za to!!!Kompjuter mi sluzi uglavnom za 3D modelovanje i render i imao sam mnogo problema sa PQI memorijom kao i dosta mojih kolega.Za render ti treba kvalitetan ram: Corsair,Geil,Super Talent,OCZ,Patriot....Ako ne klokujes mozes da uzmes Kingston,Kingmax,Transcend,Apacer....A nikako ne tereba stavljati 1.PQI(dno dna),2.TakeMS,3.NCP.
HDD Maxtor NIKAKO.WD ili Seagate.
Mozda bi mogao da razmislis i o malo jacem napajanju posto je 400W neka granica za tvoju konfiguraciju.
Pretpostavljam da ti je ovu konfiguraciju sklopio neki prodavac koji nije mogao da proda taj hard i ram.I vrabci znaju koliko je to lose,a Maxtor je zbog katastrofalno losih hard dikova i propao(kupio ga je Seagate).
Na uz pomoc ortaka sam sastavljao konfiguraciju. MGledao sam neke testove za ram memoriju u svetu kompjutera i imala je najbolje performanse al ako ti kazes suprotno ok.
:: Na uz pomoc ortaka sam sastavljao konfiguraciju. MGledao sam neke testove za ram memoriju u svetu kompjutera i imala je najbolje performanse al ako ti kazes suprotno ok. Mozda je dobra u nizoj klasi,ali stvarno mi je neverovatno da PQI moze da bude dobar unecemu.Ovo je test dobrih memorija koje mozes naci kod nas: http://www.benchmark.co.yu/print.php?sid=13814
Ovde je jedino izostavljen Super Talent koji sigurno ulazi u klasu najkvalitetnijih modula na nasem trzistu. Najisplatljivije(kvalitetne) memorije kod nas su: Geil Ultra 800MHz 2x1GB........65e SuperTalent 800MHz 2x1GB....75e
Bas tako, nema se sta dodati, sve je DSS (ne mislim na stranku) rekao
- R a v e n L o r d -
:: Prvo i OBAVEZNO izbaci PQI memoriju...Nista ne optercuje procesor i memoriju kao render,a PQI je NAJGORI moguci izbor za to!!!Kompjuter mi sluzi uglavnom za 3D modelovanje i render i imao sam mnogo problema sa PQI memorijom kao i dosta mojih kolega.Za render ti treba kvalitetan ram: Corsair,Geil,Super Talent,OCZ,Patriot....Ako ne klokujes mozes da uzmes Kingston,Kingmax,Transcend,Apacer....A nikako ne tereba stavljati 1.PQI(dno dna),2.TakeMS,3.NCP :: :: HDD Maxtor NIKAKO.WD ili Seagate :: :: Mozda bi mogao da razmislis i o malo jacem napajanju posto je 400W neka granica za tvoju konfiguraciju :: :: Pretpostavljam da ti je ovu konfiguraciju sklopio neki prodavac koji nije mogao da proda taj hard i ram.I vrabci znaju koliko je to lose,a Maxtor je zbog katastrofalno losih hard dikova i propao(kupio ga je Seagate) :: :: :: DaSickSyste :: ::
:: Pa mislio sam i ja da stavim jos 2gb rama ali mislim da cu da sacekam jos jedno pola godine da uzmem jos 2gb ddr3
Nista ti nece vrediti da dodas jos ddr3 memorije jer ce ona raditi na taktovima ddr2 koje ces imati u kompu..I samo uradi kako ti je DaSick rekao i neces imati problema..Ja sam mislio da si vec kupio komp,pa sam ti preporucio jos 2gb..da sam znao da nisi,i ja bih ti rekao isto sto i DSS...pozz
Pogresno sam napisao. Hocu da zamenim 2Gb DDR2 sa 2Gb DD3 za jedno pola godine. A jel graficka ok za ovaj posao!!!??? A za Bax-a sta ti znaci ovo CPU-persu.
:: :: Pa mislio sam i ja da stavim jos 2gb rama ali mislim da cu da sacekam jos jedno pola godine da uzmem jos 2gb ddr3 :: :: Nista ti nece vrediti da dodas jos ddr3 memorije jer ce ona raditi na taktovima ddr2 koje ces imati u kompu..I samo uradi kako ti je DaSick rekao i neces imati problema..Ja sam mislio da si vec kupio komp,pa sam ti preporucio jos 2gb..da sam znao da nisi,i ja bih ti rekao isto sto i DSS...pozz
Nemoj da menjas memoriju jer neces dobiti neko ogromno ubrzanje..a i tesko da ce ddr3 biti jeftin i pristupacan za pola godine..Bolje dodaj jos 2GB memorije..vise ce ti znaciti 4GB sporije memare,nego 2GB brze..
:: Pogresno sam napisao. Hocu da zamenim 2Gb DDR2 sa 2Gb DD3 za jedno pola godine. A jel graficka ok za ovaj posao!!!??? A za Bax-a sta ti znaci ovo CPU-persu Dobra je grafika...Za modelovanje je nvidia bolja od ATIja zbog boljeg OpenGLa,a ako ne ides na render kartu onde je sve jedno koju ces nvidia kartu uzeti odprilike sve imaju manje vise iste performanse u 3D aplikacijama..Normalno ako hoces da igras igre onda gledaj da uzmes jacu kartu... PS. Gde si iskopao tu 7800 to je prilicno stara karta i nisam je vidjao duze vreme...Ako se ne varam ona je povucena iz prodaje jos prosle godine.
:: PS :: Gde si iskopao tu 7800 to je prilicno stara karta i nisam je vidjao duze vreme...Ako se ne varam ona je povucena iz prodaje jos prosle godine :: :: :: DaSickSyste
Das zbog nje sam pomislio da je vec kupio komp..Milim da toga nema da se kupi,sem neka polovna..
Pa to su mi preporucili preko foruma. ali su takodje preporucili BP8600 GTS ali ja sam isao na jeftiniju varijantu, a mislim da mi ne treba toliko jaka graficka za modelovanje! Imate li neku zamenu?
:: :: PS :: :: Gde si iskopao tu 7800 to je prilicno stara karta i nisam je vidjao duze vreme...Ako se ne varam ona je povucena iz prodaje jos prosle godine :: :: :: :: :: :: DaSickSyste :: :: :: Das zbog nje sam pomislio da je vec kupio komp..Milim da toga nema da se kupi,sem neka polovna..
:: Pa to su mi preporucili preko foruma. ali su takodje preporucili BP8600 GTS ali ja sam isao na jeftiniju varijantu, a mislim da mi ne treba toliko jaka graficka za modelovanje! Pa 7800GS (256 bitna) je jaca karta od 8600GTS (128 bitna) samo nema podrsku za za DX10 i starija je tako da mozda imas problema sa drajverima.Koliko se secam to je uvek bio problem te kartice.Neka me neko ispravi ako gresim. ::Imate li neku zamenu Za modelovanje ti ne treba jaka karta...Mozes cak da ides na 8600GT ona je oko 110e sasvim pristojna cena za noviju karticu sa kojom ces moci i da odigras i po neku noviju igru.Zavisi koliko si para spreman da das...Ja imam Gainward 7600GT golden sample/silent FX....sasvim solidna kartica za CAD i MAX,cak moze sasvim solidno da gura i novije igre na nekim razumnim rezojucijama.Nemam nameru da je menjam u skorije vreme.Ostatak konfiguracije mi je slican tvojoj:C2D E6600,GA P965-DS3,3x1GB Corsair XMS2 800MHz procesor ti nadoknadjuje to sto grafika ne moze.
... i pazi da nije AGP varijanta jer ne mozes da je iskoristis sa ovom plocom (inace Gainward 7800gs = 7800gtx za Agp ) ,sto se tice i memorije meni je dobra ,`al sam ja jedan od retkih koji je vole ,ali posto ti treba za ozbiljan posao uzmi bolje sto ti kaze DaSickSyst , jer on svoje masine brzo otplacuje pa shodno tome i zna sta je konj , a sta magare... P.S. Zar ti za ovaj posao nije malo2gb? Obrati paznju da na ovoj ploci imas samo 2 ddr2 ili 2 ddr3 slota...`Ajd u zdravlje!
:: ... i pazi da nije AGP varijanta jer ne mozes da je iskoristis sa ovom plocom (inace Gainward 7800gs = 7800gtx za Agp ) ,sto se tice i memorije meni je dobra ,`al sam ja jedan od retkih koji je vole ,ali posto ti treba za ozbiljan posao uzmi bolje sto ti kaze DaSickSyst , jer on svoje masine brzo otplacuje pa shodno tome i zna sta je konj , a sta magare.. :: P.S. Zar ti za ovaj posao nije malo2gb? Obrati paznju da na ovoj ploci imas samo 2 ddr2 ili 2 ddr3 slota...`Ajd u zdravlje :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.