Od win wina, emmi, gigatrona itd..sve zive sam zvao. G1610 konfe su jeftinije po 2-3 000 od tih nazovi quad procesora novije generacije koji su utom i sporiji .
Ja imam Semprona 3850 i Celerona 1820, bukvalno ga Celeron kida. To su neozbiljna media i office resenja. Jedina prednost im je, sto se ne greju uopste, mozes praviti tihu media masinu sa pasivnim hladjenjem. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Imao sam ranije konfiguraciju sa 5350, imam test mašinu sa G1620, G1620 je bolji, ali troši više struje i teže ga je ohladiti ako koristiš ona baš mala itx kućišta tipa LC-Power 1340mi.
Inače Celerona 1610 imaš po oglasima koliko hoćeš, uglavnom box varijante sa 2,5g garancije, nalazio sam ih po cenama 1800-2500 din.
Kuler od 5350 se ne čuje, nema potrebe za aftermarket rešenjem.
Doduše, nisam ni video da ima aftermarket kulera za AM1, verovatno zato što i nema potrebe, procesor troši smešno malo.
:: :: Znaci, kuler za x4 5350 ne urla kao na primer onaj za 955. Ne mora aftermarket :: :: :: Jedina prednost im je, sto se ne greju uopste, mozes praviti tihu media masinu sa pasivnim hladjenjem :: ::
Thanks ali novu konfiguraciju uzimam za poklon a ostale komponente su uglavnom iste na svim low budget konfama
I mimo ovog g1610 uglavnom nude te quad core celerone ili athlon koji su skuplji . Pa mi nije bilo jasno ( u nedostatku testova ) da li je moguce da su losiji a skuplji .
Ognjeni, tebe davno nisam čitao... Faco, ako kojim slučajem imaš ili uspeš da iskopaš neku polovnu X58 ploču (1366 soket), javi se imam Core i7 920 i jedan šestojezgreni Xeon koji mi skupljaju prašinu... Dogovorićemo se nešto.
zato što je grafička na AMD procesoru bolja, zaboravljate da sada novi procesori sastoje od dve stvari, procesora i grafičke. Kupio sam jedan x4 5350 pre 4 - 5 dana. Nije loš, ali sam blago razočaran. Mada, ja nakon iskustva sa G1610 i X4 5350, bih išao na G1820 :) Grafička na G1820 je primetno bolja od one na G1610.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.