Mozda ce ovo biti najgluplja molba na ovom forumu, ali sta da se radi, hitno mi je, a nemam ni jednu ispravnu plocu trenutno za ovu rabotu.
Ploca je crkla, pola napona fali i polovicno radi, ali cu je iskoristiti za MikroTik za sada. Nema slike ni na AGP ni sa na PCI karticom, ne radi mreza...ali ipak ploca radi, tj. mikrotik radi bez problema sa ubacenim LAN i Wi-Fi karticama...
E sad, meni treba da podesim u BIOS-u Halt NO error - da mi ne zvoca ako nije prikopcana tastatura, mis.., a najbitnije da ne moram stiskati F1 kada nestane struje i kad se vrati.
Zatim treba da podesim u power management-u na `always on`, restore on AC power lost na ON/Enable -znate na sta mislim.
Ako neko ima pri ruci ovu plocu, pa da mi izdiktira dole, dole, levo, enter...da ja to mogu podesiti na slepo. Znaci jako je bitno da kada se udje u BIOS da mi kazete gde se tacno nalazim i kojim redosledom da idem da to ispodesavam. probao sam preko nekih slika sa googla, ali ne ide. Mozda sam i ubo neke opcije, ali se smotam kad treba da izadjem i snimim postavke...hehehe, uzas.
Neunistiv je ovaj Abit, jbt. Puko ga grom, a opet nekako radi
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ma jesam, skinuo sam manual. Podesio sam da mi startuje bez tastature i misa, ne moram F1, ali power management mi ne ide nikako. Imam pred sobom 2 slike - BIOS-a prvu stranu i Power management. Sve ispodesavam, cak se uredno vratim, na sve&exit i nista. Ne znam sta da stisnem kada dodjem do `Restore on AC power lost` isao sam desno, pa sam probao leveo, pa return + jednom dole, pa gore...Svaki put izadjem i snimim postavke i jok. Ne znam da li sam uopste dosao do tog podesavanja.
Mene sad interesuje, kad dodjem do opcije `Restore on AC power lost`, kako da menjam postavke? Samo levo - desno, ili return + dole gore - return? Hmmmmm Probavao sve zivo i jok.
Malopre nije mogla da startuje uopste, vrag zna sta sam u Power opcijama izpreturao... morao CLR CMOS, pa ponovo podesavao za HALT NO errors :) Njega sad iz prve ubodem, ali ovaj POWER me ubi.
Zao mi je da je bacim, a bas ce mi dobro doci za MT. Ne bih da stavljam na tavan ploce sa DDR2/DDR3 da mi trunu bzvz...imam i dva compaq desk pro PII, ali kao za inat ne radi mi ni jedna wi fi kartica u njima. Probao jednu TP linkovu wn551g, cm9 i RB r5h preko adaptera i jok, ne vidi ni jednu. Verovatno bi morao da prepravljam PCI slotove, ali me mrrrziiii do bmlga sad da se ebavam s tim.
Imao sam dve BX Master ploce, i radile su extra, ali obe mi crkose...Ma probao sam MT na milion ploca od PII-PIV i na svakoj mi je radilo, a na ovaj copaq nece, mamu mu...
Verovali ili ne, do sada mi se najbolje pokazala 6BX/VIA/ZX86. Ta je radila i po snegu i po kisi, ma cudo jedno. Na kraju sam je ja shebao. Po noci krivo okrenuo mini pci karticu sa adapterom i ode po qrc i ona i kartica.
Za taj compaq probaj da dovedeš +5v na pci slot,koliko se sećam te stare nisu imale.A možda si i probao .Mada ne vidim drugi razlog da ih ne vidi,pošto su kartice kompatibilne sa mikrotikom.Ja kod mene tako uradio i regularno ih prepoznao.
Edit:sad vidim da pominješ prepravku pci slotova,tako da znaš o čemu se radi,ali onda znaš da je to pet minuta posla
Da 3.3V a ne 5V,jbg znam da je jedan od ta dva,ali sam pogrešno zapamtio .Zašto je to tako ne bih znao,ali definitivno tag napona nema na pci slotovima.Verovatno ga u to vreme kartice nisu tražile?Bitno da radi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.