e pa drage koleze doslo vreme da i ja iskoristim vase obilno znanje. sastavio sam ortaku sledecu konfiguraciju: CPU LGA1150 Intel® Core™ i5-4670K = 23k MB Gigabyte GA-Z97P-D3 = 10.2k RAM DDR3 8GB 1600MHz Kingston HyperX Fury Blue CL10 = 9.1k GPU GeForce GTX770 ASUS OC 2GB DDR5 = 38k CASE Thermaltake V3 BlacX Edition = 4.8k PSU Thermaltake Smart SE SPS-730M = 8k
U totalu suma je oko 93k. Primarne igre koje zeli da igra su WoW i LoL,al planira da cepa i Witcher-a,Dead space,Hitman,Dragon age i ostale nam drage igrice stare,nove i buduce naslove. Sve ovo zeli da igra u 1080p rezoluciji sa sto visim detaljima( lomili smo se da uzme 280x od asusa zbog prednosti od 3gb vram al on ipak gravitira ka nvidiji i resen je da uzme bas nvidia gpu). Anyway moje pitanje za vas je: Sta bi ste vi promenili od ovih komponenti,tj sta je po vasem misljenu bolje za njega u ovom skupu za 93k( mozda neka druga maticna il napajanje il eventualno i sam cpu( ja sam licno predlagao fx6300 il i5 3570 al on se zalepio za ovaj)) Hvala vam unapred na svakom inputu.
Lično bih odabrao ploču sa barem 6 faza. Taj GB ima svega 4, što će samo da komplikuje OC, a već si odabrao K procesor. Takođe, kao što kolega Peki već reče, trebaće vam i neki aftermarket kuler, posebno ako se odlučite za OC. Neko ovde reče da je ASUS-ov R9 280X 35 evra jeftiniji od GTX770, tako da eto 4000 dinara za kuler i eventualno nešto bolju ploču. I kućište bi moglo da bude bolje, jer po meni ne ide takva mašina u neko niskobudžetno kućište od 40€. Ali, kućište je najmanje važno. Posvetite pažnju kuleru i ploči.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
cena oko 93k + normalno neki krsteni kuler recimo CM 212 hyper
:: e pa drage koleze doslo vreme da i ja iskoristim vase obilno znanje. sastavio sam ortaku sledecu konfiguraciju :: CPU LGA1150 Intel® Core™ i5-4670K = 23 :: MB Gigabyte GA-Z97P-D3 = 10.2 :: RAM DDR3 8GB 1600MHz Kingston HyperX Fury Blue CL10 = 9.1 :: GPU GeForce GTX770 ASUS OC 2GB DDR5 = 38 :: CASE Thermaltake V3 BlacX Edition = 4.8 :: PSU Thermaltake Smart SE SPS-730M = 8 :: :: U totalu suma je oko 93k. Primarne igre koje zeli da igra su WoW i LoL,al planira da cepa i Witcher-a,Dead space,Hitman,Dragon age i ostale nam drage igrice stare,nove i buduce naslove. Sve ovo zeli da igra u 1080p rezoluciji sa sto visim detaljima( lomili smo se da uzme 280x od asusa zbog prednosti od 3gb vram al on ipak gravitira ka nvidiji i resen je da uzme bas nvidia gpu). Anyway moje pitanje za vas je: Sta bi ste vi promenili od ovih komponenti,tj sta je po vasem misljenu bolje za njega u ovom skupu za 93k( mozda neka druga maticna il napajanje il eventualno i sam cpu( ja sam licno predlagao fx6300 il i5 3570 al on se zalepio za ovaj)) Hvala vam unapred na svakom inputu.
kuler ce doci naknadno iako nece raditi OC bar mi je tako rekao(iako je zapeo za k procesor ostace na default taktu),ssd od bar 120gb je takodje u planu al to ce od prodaje starog kompa da finansira uz doplatu naravno. @DmasteRNo1 : slazem se za plocu al posto nece ici OC onda je i ova ok, ja sam licno pre birao ploce po ovome http://sinhardware.com/images/vrmlist.png al posto on govori da nece OC onda u budzet uklapamo ovu plocu. slazem se za r9 280x trenutno je razlika oko 4k sto bi dobro doslo za kuler al on je resen da proba nvidia(ja sam licno kroz godine koristio gf mx440,ati 9250,gt 9600 i sad gtx 660ti i sve je uvek dobro radilo, za procesor sam imao amd duron,athlon 64 x2 ,phenom x3 i sad i5 3570k i imam samo pohvale i za AMD i Intel). I za kuciste se slazem,njemu licno se svidlja ovo sto ja imam http://goo.gl/E0YZIL al posto ne moze da stane u budzet onda ce ovo odabrano biti privremeno resenje(naravno ubacicemo jos koji ventilator posto ovo mislim da ima samo prednji i zadnji).
Intel i5-3570k@3,4GHz CM Storm Enforcer ASUS Maximus V Gene MSI GTX660Ti PE OC PATRIOT IEM 8GB @1600MHz COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W INTEL SSD 520 Series 120GB
Ja onda ne vidim svrhu ovog tvog posta sa pitanjem `procena konfiguracije` ako ste vec odlucili sta cete da uradite.Ne uzima se bolja ploca samo zato da bi se nesto kloknulo vec zbog stabilnosti,kvaliteta,grejanja,kompatibilnosti, ..itd
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: :: :: :: Ja onda ne vidim svrhu ovog tvog posta sa pitanjem `procena konfiguracije` ako ste vec odlucili sta cete da uradite.Ne uzima se bolja ploca samo zato da bi se nesto kloknulo vec zbog stabilnosti,kvaliteta,grejanja,kompatibilnosti, ..itd
zato sto mozda promeni misljenje na osonovu vasih komentara,to sto je on gravitirao ka necemu ne znaci da je zapisano u kamenu i da mora tako da bude. svaki input je koristan zao mi je ako sam dao pogresan utisak svojim odgovorima ovo mi je prvi put da nesto postujem pa nisam pro u ovome, vidim da napajanje niko nije komentarisao,a za cpu ste mi rekli isto sto i ja njemu pa mozda kad vidi ovo promeni misljenje i uzme neki ne K procesor i samim tim ostane mu para za bolju plocu,il ako se odluci za OC poslusa vas u vezi after market kulera i ploce sa vise faza sa stabilniji OC.
Intel i5-3570k@3,4GHz CM Storm Enforcer ASUS Maximus V Gene MSI GTX660Ti PE OC PATRIOT IEM 8GB @1600MHz COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W INTEL SSD 520 Series 120GB
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.