Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
pomoc!!
STRANA 1 OD 1
jeremijabg pomoc!! 04.10.2007. 23:51 T5879

status: user
broj poruka: 128
konfiguracija je sledeca:
amd barton 2500+
ecs k7vta3
512 mb ddr
ati 9200 le 128 mb

ovo je konfa koju sam pre nekog vremena prodao prijatelju i od juce se desava sledece:
sistem pocinje da se dize (windows 98) i proverava drajvove u potrazi za greskom zato sto nije poslednji put ugasen kako treba....kada zavrsi sa tim,slika se zacrni i vise se nista ne vidi....zna li neko sta moze da bude problem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Dve-tri mogućmosti. 05.10.2007. 00:12 #29379

broj poruka: 729
Probaj da podigneš u SAFE modu. Ako to ne uspe, onda je krepao sistem.
Instaliraj XP na tu mašinu, šta traži Win98 na tome?!! Da li ti je neko objasnio da Win98 vidi samo 8GB diska (koliko se sećam) a i da je ipak preslab za tu konfiguraciju??
Ako ništa od ova dva ne pomogne, imeš teži problem koji ipak mora da se vidi na licu mesta.

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
American Grafitti

jeremijabg 2-3.. 05.10.2007. 00:21 #29381

kako se dize u safe modu>?

Equinoxe Re: 05.10.2007. 00:24 #29382

broj poruka: 12057

Ne ynam šta traži 98-ica na toj mašini ali...

Verovatno problem sa drajverima za grafičku. F8-safe mode, instaliraj neki standard VGA adapter, pa kad ti se sa ovim podigne win normalno, onda regularno instaliraj drajvere za tvoju grafičku. Ako ni tad ne radi, prbaj drugu grafičku, da odbodeš to đurbre on win-a.

jeremijabg ipak! 05.10.2007. 00:25 #29383

ipak je xp,izvinjavam se

jeremijabg eee 05.10.2007. 00:35 #29385

mislim ipak je xp u pitanju ali kako se startuje komp u safe modu(ako moze korak po korak da objasnim coveku preko telefona posle sta da uradi)

Stripy Najverovatnije 05.10.2007. 01:01 #29392

broj poruka: 4163
drajver za grafiku. Probaj sledećim redosledom:
1. Pokušaj da podigneš win u safe modu. Iz safe moda obriši drv za grafiku. Restart. Trebalo bi da ti se win normalno podigne i traži drv za grafiq. Daj mu da posiše drv. Restart. Sve bi trebalo da radi. (nadam se). Ako ne, kreni dalje
2. Posle instalacije drajvera ponovo isto (najverovatnije vrisnula grafika), onda
3. Reinstaliraj win. Instaliraj drv za grafiku. Ako ponovo dobiješ mrak grafika ti je vrisnula 100%

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

DaSickSyst xe xe 05.10.2007. 02:18 #29399

broj poruka: 2909
Pre nedelju dana se kod druga na slicnoj kofiguraciji javio identican problem,jedina razlika je u ploci on ima neku GA plocu,a CPU,GPU su isti,cak i ista kolicona rama...Problem sam resio tako sto sam mu reinstalirao win i instalirao ATI Omega drajvere.
Obrati paznju ako odlucis da ides na Omega dajvere sve preko verzije 3.9 ne podrzava 9200 seriju...Mislim da sam mu instalirao Omega 3.82.

Ono sto je vrlo cudno je da kartica nije htela da radi sa njenim originalnim drajverima(ATI Catalist) ni nakon reinstalacije Wina.Kartica je radila sa Microsoftovim i Omega drajverima,a sa Catalistom nije hteo ni da podigne sistem.Dok je prethodnih par godina radila sasvim normalno sa istim tim Catalist drajverima....jel ima neko bilo kakvo logicno objasnjenje za ovu pojavu???

...Ne prihvatam za odgovor:`TO TI JE ATI SA NJEGOVIM DRAJVERIMA.`...to objasnjenje sam dao prijatelju,pa ako moze neko drugo.

PS.
BIOS je OK.Proverio sam ima zadnji apdejt i nije menjan vec neko vreme.

DaSickSystem

Equinoxe Re: DaSickSyst 05.10.2007. 07:51 #29416

broj poruka: 12057

Jel možda drugar čistio registry sa nekim `Advanced registry speed-up` đubretom. Ja sam davno probao neki takav krš, i posle reseta sam od Catalysta dobio pruku da ne mogu da se korektno aktiviraju drajveri jer nemam admin privilegije ??!!

Posle toga 17 puta samninstalirao drajvere (+ Driver cleaner) i večito ista glupa poruka. Sve sam moguće tutorijale na netu probao, isto. Probao sam i XP da reinstaliram, ništa.

....press F6 if you have SCSI or .....Format, nažalost.

Ognjeni Re: xe xe 05.10.2007. 10:17 #29422

broj poruka: 4518

::
:: ...Ne prihvatam za odgovor:`TO TI JE ATI SA NJEGOVIM DRAJVERIMA.`...to objasnjenje sam dao prijatelju,pa ako moze neko drugo
:: DaSickSyste

Hahahahah :))..you are killing me .....:)

Hakuna matata :)
DaSickSyst Re: Re: DaSickSyst 05.10.2007. 13:53 #29443

:: Jel možda drugar čistio registry sa nekim `Advanced registry speed-up` đubretom. Ja sam davno probao neki takav krš, i posle reseta sam od Catalysta dobio pruku da ne mogu da se korektno aktiviraju drajveri jer nemam admin privilegije ??!
:: Posle toga 17 puta samninstalirao drajvere (+ Driver cleaner) i večito ista glupa poruka. Sve sam moguće tutorijale na netu probao, isto. Probao sam i XP da reinstaliram, ništa
:: ....press F6 if you have SCSI or .....Format, nažalost
Nismo se razumeli.
Sveze instaliran Iks Pe es pe dva.Instalirani samo drjveri za plocu,pa restart(radi sa Majkrosoftovim drajverima),pa instalacija Katalista,pa restart,sledi blek skrin of det
Restart,ef osam,ef osam,ef osam,ef osam....Sejf mod...aninstal ati drajvers...Restart,start normali...faund nju hardver...inastal ATI omega drajvers,restart...radi normalno.

Nije bio instaliran jos ni jedan program,a sa Katalistom nije hteo da radi.
Tako da opcija o reg.klineru otpada.I to je ono sto mi je neobicno,jer kao sto rekoh taj kompjuter je prethodnih par godina radio sa tim drjverima s kojima sada nije hteo ni da podigne sveze instaliran iks pe.

DaSickSystem
DaSickSyst Re: Re: xe xe 05.10.2007. 13:56 #29444

:: ::
:: :: ...Ne prihvatam za odgovor:`TO TI JE ATI SA NJEGOVIM DRAJVERIMA.`...to objasnjenje sam dao prijatelju,pa ako moze neko drugo
:: :: DaSickSyste
:: Hahahahah :))..you are killing me .....:
:: Hakuna matata :

Hakuna matata prijatelju :))))

DaSickSystem
jeremijabg probo... 09.10.2007. 20:35 #29796

digao sam sistem u safe modu ali ne dozvoljava da se instaliraju drajveri za graficku..sad sto je najgore neke igrice i u safe modu rade normalno(heroes3) ali ostale(novije) ne rade(cas javlja problem sa direkt x-om,cas nesto drugo)a ne dozvoljava ni njemu da se instalira...ako ovo zezanje ne uspe(a svi su izgledi da nece),koju graficku kartu preporucujete za ovu konfiguraciju(za igranje igrica kojiko je to moguce)???
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs