Pozdrav kolege, pošto sam malo izašao iz sveta komponenti, kao što i sam naslov kaže potreba mi je pomoć oko izbora konfiguracija za SW, ptorebno mi je najbolje za uloženo, konfiguracije tj komponente se kupuju preko firme. Iz dosadašnjeg iskustva išao bih na Intelovu platformu.. Kad sam rekao konfigurace mislio sam na jednu oko 600-700e drugu 800-900e i trecu do 1200e mada maxx bi bio 1500e pod uslovom da tih 300 daje osetno vise u odnosu na 1200e... Potrebno je sve monitor miš tastatura... Hvala unapred... Sve je na nama, da li pobednik ili gubitnik...
Intel integrated graphics and gaming cards (Nvidia GeForce and ATI Radeon) are not certified and not recommended.
A SolidWorks certified OpenGL workstation card with 2GB of RAM – recommended. • A SolidWorks certified OpenGL workstation card with 1GB of RAM – minimum. • Visit http://www.solidworks.com/sw/videocardtesting.html for a list of certified cards and drivers. • Nvidia Quadro or ATI FirePro.
Meni obican AutoCAD brljavi sa tim Quadro kartama...
Sve nesto leluja kad se radim pan komandu konretno ne pomera u isto vreme model i papir... Kad se zumira recimo ispod milimetra nestanu sve linije sa ekrana... smehotresno...
To mi se sa crvenim kartama nikad nije desilo...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Meni obican AutoCAD brljavi sa tim Quadro kartama...
Sve nesto leluja kad se radim pan komandu konretno ne pomera u isto vreme model i papir... Kad se zumira recimo ispod milimetra nestanu sve linije sa ekrana... smehotresno...
To mi se sa crvenim kartama nikad nije desilo...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Najbitnije jak CPU jer je skoro sve na njemu, grafika sa 2 GB rama, sklon je brljavljenju sa obicnim kartama ali sta sad, ja sam terao na gt9800 po 150 partova (najveci sklop mi je imao, na poslu, 256 delova, pa puta ponavljanje pozicija), zavisi i koliko su komplexni delovi, koliko paterniranja ima u samom delu sto ce reci svaki rebuild ti ide preko CPU, animacija ti ide samo preko CPU, render frejm po frejm, iskreno Daumova konfa je dobra samo mi je ploca preskupa, nema razloga za to.
EDIT: skoro sam sklapao kolegi za Catia-u i ove quadro se cekaju po mesec dana, svaka firma mi je to rekla, niko nije imao na stanju!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.