Došlo vreme da se vadi 5 godina star lc420H-12 iz kompa za svaki slučaj. Koje napajanje bi dobro došlo kao zamena za nekih 35e, 40e? Da li je pametno kupovati polovna napajanja? očuvana sa malo radnih sati...
e da, trenutna konfa je e3300, 2x2GB DDR2, ATI3850, Hitachi 750GB. Ova grafika bi letela uskoro i došla bi neka druga tipa 7750 ili tako nešto.
Mozes da ga proveris da li ima naduvene elektrolite, i da li je zapeo ventilator mozda, ako je sve to u redu, zatvaraj i nek radi. A zamena uvek za novo napajanje, polovna napajanja nikako ne valja kupovati, pogotovo jeftinija i verovatno bez garancije.
:: Došlo vreme da se vadi 5 godina star lc420H-12 iz kompa za svaki slučaj. Koje napajanje bi dobro došlo kao zamena za nekih 35e, 40e? Da li je pametno kupovati polovna napajanja? očuvana sa malo radnih sati.. :: :: e da, trenutna konfa je e3300, 2x2GB DDR2, ATI3850, Hitachi 750GB. Ova grafika bi letela uskoro i došla bi neka druga tipa 7750 ili tako nešto.
Zajebi polovna napajanja, ne prodaju ih tako bezveze nego sa razlogom, jedino ako naletis da neko prodace celu komplet masinu i ima garanciju i racun, tako znas i koliko je staro i sta je teralo. A u oglasima uvek pise da je teralo neki dual core i integrisanu graficku sve na defaultu nikad OC, jedva par meseci radilo, a napajanje je od 100e / 800w, da , vazi...
Uzmi lc power 600w-H, ako te je taj od 400w sluzio 5 godina ovaj ce takodje + imas i mesta za upgrade graficke ili jos bilo cega kasnije, a cena je oko 30e.
Dosta sam gledao po netu, analizirao sta bi mi bila najbolja kupovina i na kraju sam pazario Super Flower SP500P12 za 4120 dinara u Monitoru. Napajanje je dosta lepo uradjeno, tiho je, ima dosta kablova pristojne duzine, stabilno sa mojom ne tako zahtevnom konfiguracijom. Videcemo kad dodje neki q6600 ili Xeon umesto e3300. Pocastio sam se i sa LC-CC-95 kulerom i kloknuo jos malo CPU - na 3.75GHz. Sve je stabilno i temperatura procesora je tu negde oko 56, 57 stepeni max. Cak je i temperatura graficke sa 100 pala na 80 stepeni...
Sad dok zadovoljno kuckam ovaj post, prosto ne mogu da verujem sta sam ja godinama drzao u kucistu :)
Da, Saphire 3850 256MB. Crveni sa budjavim malim bucnim ventilatorom...i meni cudno. tamo negde oko 80% obrtaja urla i greje se do 100 stepeni. Ne znam sta da mu radim.
Nesto druze nije u redu sa tom kartom, proveri napon, a veoma moguce je da je i pasta debelo zapekla. Ako nastavis da je drzis na 100c nece ta karta jos dugo.
Ako je verovati open hardware monitoru voltaza je 1.214V. Pasta nije zapekla. Na svaka tri meseca je cistim od prasine i stavljam novi sloj Thermaltake TG-2 paste...
Otvori side panel kucista i kupi neki kineski ventilator da ti duva unutra hahahah
Lele 100 stepeni...
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: Ako je verovati open hardware monitoru voltaza je 1.214V. Pasta nije zapekla. Na svaka tri meseca je cistim od prasine i stavljam novi sloj Thermaltake TG-2 paste... :: :: ::
Sad sam odigrao tri, cetiri partije WOT-a, nabio temperaturu na oko 75, 80 stepeni (vise nece), zvao komsiju i komsija kaze da nije nesto preterano vrela...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.