Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
POMOC pri odabiru komponenti za komp.
STRANA 1 OD 1
keser POMOC pri odabiru komponenti za komp. 30.09.2007. 22:16 T5827

status: user
broj poruka: 1
Kupujem sledeci komp. Dvoumim se oko vaznih stvarcica pa bih zamolio za neki savet...

ploca: asus p5b intel p965 (broadwater)
procesor: c2d E4400
memorija: kingston 1024mb 667mhz
hard: wd 250gb wd2500js sata II 8mb cache
rezac: pioneer dvd-rw 16 double layer 212d

Sto se tice graficke uzeo bih asus 8600gt ili istu tu,samo silent, pa za sta od ove dve da se odlucim,cuo sam da se 8600gt silent greje prilicno,sta je po vama bolje,da li se to moze resiti itd...da li treba jos neki kuler da uzmem za graficku?
Sto se tice kucista da li mogu da umzem jedno od onih obicnih kucista i stavim napajanje antec bp-500 500w ili recimo, uzeo bih kuciste cooler master elite 332 ili cooler master centurion 534 i umesto njegovog napajanja od 350w stavio isto antec bp-500 ili posto ova druga varijanta dodje oko 100-110e, da uzmem neko kompletno kuciste sa napajanjem a po mogucstvu da nije chieftec....da li je uopste dobro ovo napajanje koje je meni zapalo za oko..

Hvala unapred:)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Re: POMOC pri odabiru komponenti za komp. 01.10.2007. 04:16 #29026

status: user
broj poruka: 2909
:: Kupujem sledeci komp. Dvoumim se oko vaznih stvarcica pa bih zamolio za neki savet..
::
:: ploca: asus p5b intel p965 (broadwater
:: procesor: c2d E440
:: memorija: kingston 1024mb 667mh
:: hard: wd 250gb wd2500js sata II 8mb cach
:: rezac: pioneer dvd-rw 16 double layer 212
Komponente su manje vise OK.Ako bi nesto promenio to je ram,uzmi neki na 800MHz,takodje vise cenim Gigabyte ploce od Asusovih narocito kad je upitanju P965 cipset.
:: Sto se tice graficke uzeo bih asus 8600gt ili istu tu,samo silent, pa za sta od ove dve da se odlucim,cuo sam da se 8600gt silent greje prilicno,sta je po vama bolje,da li se to moze resiti itd...da li treba jos neki kuler da uzmem za graficku
Zasto bi kupio grafiku bez kulera pa joj naknadno ugradjivao drugi...Zar ti nije jednostavnije da kupis grafiku sa kulerom...Gainward ima SilentFX serije koje imaju kuler ali je vrlo tih.

:: Sto se tice kucista da li mogu da umzem jedno od onih obicnih kucista i stavim napajanje antec bp-500 500w ili recimo, uzeo bih kuciste cooler master elite 332 ili cooler master centurion 534 i umesto njegovog napajanja od 350w stavio isto antec bp-500 ili posto ova druga varijanta dodje oko 100-110e, da uzmem neko kompletno kuciste sa napajanjem a po mogucstvu da nije chieftec....da li je uopste dobro ovo napajanje koje je meni zapalo za oko.
Od kucista sa napajanjem imas Codegen BRIZA Ultra Silent 400/450W.(moje omiljeno)
-Kuciste je celo aluminijumsko,
-Ima dva skoro necujna ventilatora napred koji uvlaci vazduh i na gornjoj strani koji izduvava vazduh,drugim recima odlican protok vazduha.
-Napajanje 400 ili 450W takodje Silent varijanta.
-Celo je oblozeno filterima i ima dosta rupica sa strane i odozgo.
Cena 45-50e
:: Hvala unapred:
Molim i drugi put.

DaSickSystem
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs