pri bootovanju win7 na novoj masini razne boje se pojavljuju :(
STRANA 1 OD 1
Radovan4
pri bootovanju win7 na novoj masini razne boje se pojavljuju :(
25.07.2014. 18:10
T58205
status: user broj poruka: 10
kupio sam novi komp pre koji dan i kad probam da bootujem sa externim dvd-em pocne da menja boje crvena, zelena, plava, bela, crna i tako u krug probao sam da izbacim jedan stap memorije i nije uspelo
Komponente :
MotherBoard : Asus M5A97 R2.0 GPU : Asus R7 265-DC2 2GB CPU : FX-6300 RAM : HyperX Fury 8GB kit 1866MHz CL 10 240 PSU : Thermaltake SmarT Series 500W Modularno
primarni boot device je bio externi dvd i win7 ucitava i kad se pojavi znak windows-a ona pocne da menja boje pre nego sto se pojavi instalacija windowsa....
A sa hard diska se Win podize normalno? Ili tek pokusavas da ga instaliras, s tog eksternog dvd-a? Ako je ovo drugo, probaj sa usb-a ili sa internog dvd-a.
Voleo bih da kazem da mi nesto nije jasno, ali mi nista nije jasno.
Sto si dirao ako je vec proradilo? Gde nadje sa eksternog dvd-a da instaliras sedmicu. Ili ti ne valja disk, ili ploca ima problem sa eksternim uredjajem. Rekoh, probaj sa internog dvd-a, i vidi da li problem i dalje postoji.
Cek, cek, a jesi li probao sa nekog drugog diska da pokrenes install? Pokusaj i da spojis monitor na drugi izlaz na g. kartici, mozda je nastavio instalaciju ali ne vidis...inace cesto se desava da primarni bude na dvi, ako ides preko vga ili HDMI
Mada ne bi trebao da vidis nikakve boje i sl. ali ko zna vise...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Radovan, vidi da sam disk na kome je win nije ostecen, i probaj neku drugu verziju. Za vezivanje sa monitorom koristi dvi izlaz na karti i vga ulaz na monitoru (dvi-vga adapter koji treba da si dobio uz kartu). Nemoj HDMI. HDMI nekada ne radi dok se windows ne instalira.
Pa to. Nek proba drugi instalacioni win7 i da proba da prikaci monitor na drugi izlaz na g. kartici kada dobije ono sljastilo boja, jer je mozda nastavak instalacije vidljiv na drugom izlazu kada pocne da instalira genericke drajvere za g. karticu...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.