Pozdrav svima, evo u ovo vreme krize (mada mi se cini da od kada sam se rodio je bilo vreme krize) uspeo sam da skupim neke pare da ovaj moj ubogi komp posaljem u zasluzenu penziju. Budzet mi je u principu do 50 iljadarki i time treba da obuhvatim, procesor, plocu, napajanje, kuciste, graficku i memoriju. Komp bih koristio za igre, multimediju, filmove (igre ne moram da teram na ultra giga podesavanjima, samo u principu da teraju lepo). Iz price ljudi sam provalio da je najbolji odnos cene i performansi za ove pare kod AMD, pa sam za plocu, procesor i memoriju mislio da uzmem sledece:
Ono u cemu stvarno skripim je sto se tice graficke i napajanja, jer tu sam totalno ispao sto se tice odnosa performansi i cene. Mislio sam mozda ASUS Radeon HD7750 1GB GDDR5 - HD7750-1GD5-V2, gde bi mi ostalo oko 9 crvenih za napajanje i kuciste.
Naravno, ovo su neki moji predlozi, pa ako imate na umu neku bolju konfiguraciju,molim vas recite i unapred hvala na odgovorima.
Mozes komotno LC power 925B u njemu je LCH-600 napajanje koje ce ti odraditi super posao.A kosta oko 6k ukupno,grafiku gledaj da ne ides ispod r7 260x.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Nema trol ikonica, stavio sam onu koja namiguje, ali je ipak neko shvatio bukvalno. Koja komponenta ce da radi bre 15 godina? Ko normalan nece nista da upgraduje 15 godina?
Jer to neko ko ce pobiti sve oko sebe i da im iscedi kintu ako zivi s svojima i ne radi ili ako radi da se stisne toliko da zivi na puteru i hlebu da bi imao komponente koje guraju 60 FPS svaku igricu...
Ili neko kome ko oce samo da uziva u igrici bez obzira da li je na low ili hig samo da je tecno igriva...
Posto u zadnje vreme ona prva teorija je sve vise prisutna..
dex, imam racunar kupljen pre 12god. savrseno radi i koristim ga za cs. zamenjen samo hdd za veci i ram dokupljen (ddr1) tako da ti teorija nije bas na mestu :) sto kaze pile, mozda ce jos samo dve god da izgura.
suludo je uporedjivati te komponente sa kvalitetom danasnjih.
priznajem, ne moze na njemu da radi neka ovogodisnja igrica, ali sve ostalo od obicnih operacija sto ljudi koriste danas - radi.
:: Nema trol ikonica, stavio sam onu koja namiguje, ali je ipak neko shvatio bukvalno :: Koja komponenta ce da radi bre 15 godina :: Ko normalan nece nista da upgraduje 15 godina? :: :: :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.