Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
`must to have` konfiguracija...
STRANA 1 OD 1
bobikrofna `must to have` konfiguracija... 28.09.2007. 10:15 T5799

status: user
broj poruka: 3

molim upucenije za komentar oko sledece konfiguracije...

procesor Intel E6320, box
maticna ECS P4M 890T - M
graficka Leadtek PCI -E GF 8600GT 256Mb DDR3
nenorija 2 x 1GB Kingston na 800
hard drive - preporuka
napajanje Sweex 650W Gold
kuciste - preporuka

sve komponente sam gotovo `prinudjen` da uzmem, jedino oko kucista i harda mogu malo da `improvizujem`...mozda i oko napajanja ako je, ovo, bas `katastrofa`...molim za vase komentare i sugestije i da vidimo sta je najslabija tacka ovog sistema...hvala...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni .... 28.09.2007. 10:50 #28815

broj poruka: 4518

Iskren da budem ne svidja mi se apsolutno nista a pogotovo bih promenio maticnu, memoriju, napajanje pa onda mozda i graficku.HDD neka ti obavezno bude seegate baracuda ili hitachi a kuciste...mozemo mi da nagadjamo i da ti pricamo ali kad ne znamo koliki ti je budzet...evo ja bih ti preporucio odlicno je Candalf kucista, vodeno hladjenj ..200 jevreja .)....reci nam koliko para mozes da izdvojis za te komponente.Sto se tice napajanja...cooler master ...pa lc power...pa onda chieftec.....nesto izaberi od toga.
Equinoxe Re: 28.09.2007. 10:57 #28817

broj poruka: 12057

ECS - nemoj prijatelju.
Sweex - samoubistvo iz zasede.
HDD - Može WD1600AAJS
Kućište: ako si odlučio da uzmeš posebno napajanje, možeš varijantu Cheiftec (koji ti odgovara) + CoolerMaster, Antec ili TermalTake ispravljač

Equinoxe Re: 28.09.2007. 10:58 #28818

broj poruka: 12057

Ostalo
CPU - OK
Memorija - OK, ali ako može uzme GEIL
Grafička - OK

-ShonE- Re 28.09.2007. 11:41 #28820

broj poruka: 3529
Matcinu menjaj, kao sto kolege kazu!
Memorija Ok, moze neki corsair, gail, mada i ne moras, pogotovo ako neces da se igras sa klokovanjem.
Grafiku bih ti preporucio 8600GTS.
HDD Seagate Baracuda.
A sto se tice napajanja, uzmi lepo nekog chieftec-a(kuciste+napajanje) LBX, veliko prostrano.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bobikrofna re... 28.09.2007. 12:17 #28822

pa, za kuciste mozda moze i neki Codegen Breeza ili Unitec jer oni vec imaju, kako cujem, dobra napajanja a nisu skupa...ili da zadrzim moje kuciste (no name kanta) i da uzmem neko dobro napajanje, samo da je sto tise...ovo oko memorije moram da proverim da li mogu da menjam, maticnu cu uzeti drugu, samo dajte predlog...na kraju, graficka, koliko vidim nije losa, za GTS nemam mogucnosti a vidim da svi hvalite neku Goes Like Hell ali ne znam ni koja je u pitanju ni cenu...hvala...

-ShonE- Re 28.09.2007. 18:31 #28840

broj poruka: 3529
Goes Like Hell ti je serija karti od Gainward-a, tako da sad znas pa potrazi koje su cene(extra su karte)!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: re... 28.09.2007. 19:00 #28841

broj poruka: 7769
Codegen ima napajanje i radi valjano...
Unitek je dobro osmisljeno ali nema napajanje, gledajuci njega kupuh CM Centurion 5.
Tvoje staro ne zadrzavaj jer je dosta bitna kontstrukcija samog kucista zarad dobrog protoka vazduha unutar njega, a ja cisto sumnjam da navedeni beizmenko to ima.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

::
:: pa, za kuciste mozda moze i neki Codegen Breeza ili Unitec jer oni vec imaju, kako cujem, dobra napajanja a nisu skupa...ili da zadrzim moje kuciste (no name kanta
bobikrofna re... 29.09.2007. 13:58 #28907

nudjeno mi je i Unitec kuciste sa napajanjem od 400W, juce sam ga nesto `gledao` ali ne znam kako se pokazalo u praksi...

od maticnih mi je ponudjena sledeca alternativa

Asus P5B - MX
Gigabyte Ga-945P-s3

od kucista jedino kvalitetnije koje imaju je Chieftec DX 01 B DU pa dajte komentar...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs