Trebalo bih u skorije vreme da pazarim nov komp, stari je mucenik poceo da popusta pred teretom posla.
Generalno uvek sam sastavljam konfe ali sam sad bas u stisci sa vremenom. Uspeo sam malo da bunarim po forumima oko komponenti i generalno znam sta mi treba.
Ova konfiguracija mi je em u cenovnom rangu em pokriva sve moje prohteve. (kolicna memorije, ssd, proc itd.)
Od posla radim sa dosta velikim fajlovima u PS , 3d modeling a neretko i u AffterEffectsu tako da mi nije cilja da ustedim na nekoj od komponenti (jer mi je podjednako bitno i proc i grafa i mem) vec me zanima, da li se ispati sada traziti sam komponente i sklapati nesto custom za ovaj iznos? Da li bi ste nesto ovde menjali?
Undapred zahvalan na odgovorima :)
Sve najbolje, Nemanja
*greskom je bila stavljena pogresna konfa. sad je prava
Znam zato i generalno zazirem od kupovine tih sklopljenih konfa jer znam da trpaju slj komponente da bi ucarili svaki dinar. Al kazem bas duze vremena nisam cekirao sta ima na trzistu i kakve su cene, pa bi mi zato svaka pomoc i predlog dobro dosli od vas upucenijih. Inace imam obicaj da provedem po metar dana kopajuci po forumima za svaku komponentu ,gledajuci uporedne testove i sl kada kupujem (tj sastavljam) komp al sad sam bas u skripcu sa vremenom zbog posla.
ova gotova konfiguracija ti je oko 6000-7000 skuplja u odnosu na sklapanu, znaci sklopi ovo negde i izaci ce te jeftinije, a dobra je konfiguracija, samo dodaj i cpu hladnjak posto ces cepati cpu i vozi!
EDIT: ram sam stavio hX 1866, napajanje CM 630w i kuciste ti je TT urban T21
Evo da ne bude da me je mrzelo sam da procackam ovo sam sa pc berze sklopio, onako odokativno. Ispada 3k jeftinije ali kapiram da su komponente bolje nego u konfi. Svaki komentar je dobrodosao.
Intel Core i7-3770, 3.40GHz Box, LGA1155 31.650 (276,35€) Atom Computers
4790 ne treba uzeti jer je zakljucan. Procesor ne moze da pregura ni 4Ghz.
4770K lako mozes da poguras na 4.4 Ghz-4.5 Ghz i preko a kao takav je osetno brzi od 4790 dok su na defaultu poprilicno blizu. Neznatno je brzi 4790.
Ja sam ti napravio izmenu komponenti koje znam da su vrhunske jer sam sklapao dosta istih i slicnih masina. Pogotovu sam izmenio ono sto si ti postavio, sve sto nije dobro.
:: Ako ne planiras da bas silujes OC ne moras da dajes boga oca para na plocu.. :: Tu mozes da ustedis posteno :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
Ako nisi vican i da bi izbegao eventualne probleme (a i da bi uzivao postovanje kod prodavca zbog cifre) uzmi u jednoj prodavnici i kazi da ti sklope i testiraju.
S obzirom za sta ces koristiti PC, mozda nesto ovako: (emmi)
i7-4770 29.950 Gigabyte H97-D3H 11.200 2x8GB 1866MHz Kingston HyperX 16.900 GTX760 ASUS OC 2GB DDR5 28.300 650W Fractal Design Integra R2 6.300 Fractal Design Define R4 10.000 480GB Crucial M500 25900 1TB WD Green 6000 Total 134.600din / 1165Eura PS: Ostalo je jos 35Eura, i mozda moze da se ustine na kucistu i da se uzme bolja grafika.
ja bih umesto tog i7 stavio Core i5-4670K jer realno razlika je tako mala tu cenovnu razliku, dok bi za razliku u ceni uzeo mnogo bolju grafičku karticu, to će ti više značiti.
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mhz Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H...
:: ja bih umesto tog i7 stavio Core i5-4670K jer realno razlika je tako mala tu cenovnu razliku, dok bi za razliku u ceni uzeo mnogo bolju grafičku karticu, to će ti više značiti :: :: btw preporučujete li mx1000 u odnosu na 840evo :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
quna koliko ja znam GPU mnogo bolje odradjuje rendering nego bilo koji CPU, čak i u mom laptopu koji ima i7 i ovaj bezvezni gpu, gpu je malo brži kad renderujem u vegasu
Ne radi se o tome sta je brze vec koji on render engine koristi, a mogu da se kladim da je jedan od klasicnih cpu biased. to mu je onda bitnije od video rendera jer je video render uglavnom dosta brzi. Zato i treba da nam prvo kaze koji paket i engine koristi.
:: quna koliko ja znam GPU mnogo bolje odradjuje rendering nego bilo koji CPU, čak i u mom laptopu koji ima i7 i ovaj bezvezni gpu, gpu je malo brži kad renderujem u vegas :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Koristim XSI i Sketchup. Vray za render u oba. Mada mi je realno to sekundarno. Najveci deo posla obavljam u PS ( do duse zbog toga i uzimam komp jer su projetki poceli da budu po 10kx10k piksela sa stotinjak lejera)
Kapiram pricu oko dowgrada proc. i jace grafe (kada sam uzimao ovaj komp takav neki kompromis je napravljaen C2D 7400 i Asus DarkKngiht 4870 koja je bila mosnstruozna karta u to vreme)
E sad ne znam, zaista sam otvoren za sve predloge, ono sto me brine da li ce se napraviti neko usko grlo sad uzimanjem slabije proc. Da li je losija investicja ``vremenski`` jer i ovu masinu kao i prethodnu planiram da jasem 4-5 godina?
Koju verziju vray-a koristis u XSi-u, kako te sluzi, jel radi stabilno? Ja sam jos kad je izasla beta probao i svidelo mi se sto su workflow i integracija skoro isti kao za mental ray, kao i brzina, ali je pucalo cesto i otad nisam ni pokusavao.
:: Hej ljudi! Kao prvo hvala svima na komentarima. :: :: Koristim XSI i Sketchup. Vray za render u oba. Mada mi je realno to sekundarno. Najveci deo posla obavljam u PS ( do duse zbog toga i uzimam komp jer su projetki poceli da budu po 10kx10k piksela sa stotinjak lejera :: :: Kapiram pricu oko dowgrada proc. i jace grafe (kada sam uzimao ovaj komp takav neki kompromis je napravljaen C2D 7400 i Asus DarkKngiht 4870 koja je bila mosnstruozna karta u to vreme) :: :: E sad ne znam, zaista sam otvoren za sve predloge, ono sto me brine da li ce se napraviti neko usko grlo sad uzimanjem slabije proc. Da li je losija investicja ``vremenski` :: jer i ovu masinu kao i prethodnu planiram da jasem 4-5 godina :: :: Hvala! : ::
1.6 nisam imao nekih problema ali ne bih uzimao sebe kao neki reper, jer nikad nisam ni radio neke full rendere sa teksturama, uv mapama i kojecime jer meni ti renderi sluze kao osnova za neke stvari koje posle radim u PS (ilustracije uglavnom) tako da mi je sasvim dovoljno da izbacim neke scene ono u lambertu ili phongu fazon samo zbog perspektive, genralnog osvetljenja itd. U vr glave zadam boje materijalima i to je to.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.