CPU: Intel Core i5-3470 Quad 3.2Ghz s1155 Box MB: Gigabyte GA-B75-D3V RAM: Kingston 4GB DDR3 1333MHz HDD: graficka integrisana WD Cav.Blue 1TB 7200 64M sata3 WD10EZEX DVD: Samsung DVD-RW SH-224DB/BEBE Kuciste: Blueberry BC-G51-560 560W napajanje Za kes 43999 dinara plus monitor: Samsung 23` 14990 dinara za kes
Toliko mi nudi jedan lik koji se bavi racunarima, i kaze da je to ispod cene za ovakvu konfiguraciju, posto sam ja laik, prosto i jednostavno pitam da li ovo vredi 44 soma. Hvala svima koji pomognu.
Klasicni vacaros, naravno da ne vredi te pare. Cak je skupo i 10.000din manje. Ono sto sam ja izracunao ugrubo i sa realnim cenama (ali obavezno sa garancijom) vredi oko 28k, i to sam malo i isao preko, znaci to je maksimum. Ako nema garanciju, znaci smanji tu sumu i to je to.. duplo manja cifra maltene. Za monitor ne ulazim koji je, ali sudeci po ceni ostalog, mora da je i on precenjen.
:: Pomoc :: :: CPU: Intel Core i5-3470 Quad 3.2Ghz s1155 Box :: MB: Gigabyte GA-B75-D3 :: RAM: Kingston 4GB DDR3 1333MHz HDD: :: graficka integrisan :: WD Cav.Blue 1TB 7200 64M sata3 WD10EZEX :: DVD: Samsung DVD-RW SH-224DB/BEBE :: Kuciste: Blueberry BC-G51-560 :: 560W napajanje :: Za kes 43999 dinar :: plus :: monitor: Samsung 23` 14990 dinara za ke :: :: Toliko mi nudi jedan lik koji se bavi racunarima, i kaze da je to ispod cene za ovakvu konfiguraciju, posto sam ja laik, prosto i jednostavno pitam da li ovo vredi 44 soma :: Hvala svima koji pomognu.
napajanje je od kucista/komplet, veoma zalosno - 0 din
UKUPNO GLANC SVE NOVO IZ RADNJE SA GARANCIJOM: 40 000 din
To je on mozda platio pre oj ha vremena i kad je i pdv bio manji, i to garant negde gde su ga odrali po nekoj suludoj ceni pa on sada to ceni malko jeftinije nego sto je on platio glanc novo... U prevodu oce da te odere drugarski. Maximalna cifra za taj komplet je 30 000 din
Monitor ti je garant isto tako zacenio jer imas jako lepih glanc novih 23 za lepe cifre:
Uz i5 3350P i ako clock nije opcija,a nije cim je u pitanju non K model,ploca je odlicna :) Meni ispunjava sve zahteve,full ATX je i sto je jako bitno u ovom cenovnom rangu ima 4 slota za ram,sto veoma mali broj ploca za 55-60e za intela ima.Po meni najbolja ploca za intel do 60 jura koju mozes kupiti kod nas. Kome treba nesto vise sto se ulaza tice,uzece H77 ili H87(zavisi da li je IVy ili Haswell u pitanju),za ono osnovno,odlicna.
Tako da ploca nikako ne moze biti srednje zalosna,bitno je sta ti treba Za prosecnog korisnika,ne treba nista vise.
Nevezano za plocu,taj oce da te odere 10k minimum.Ne uzimaj to ni ludilu,nego reci lepo ovde za sta ti treba racunar i koliko imas novca(koliko vidim i monitor ti treba).
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ma ploca je bombona, moze i za i7, nego nije u tome poenta, vec sto kosta nova ~6k.. a ovde se radi o 43.999din.. dobijes i kusur 1din
:: OC za 60e nemoguc,tako da to i nije minus :: Hladnjak je po meni sasvim ok,42 stepena i to na onih 35 stepeni,od pre neki dan :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Dobro, ajde sad, ako cemo realno.. al` necemo da baksuziramo, neka samo ona tebe dugo sluzi.
:: Realno ploca je odlicna,za 6k dinara :: A ovih prevaranata,pa verovatno najcesca pojava kod trgovine racunarima kod nas :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
aaa...hvala ljudi, ja malo prilego popodne ustanem a ovde skupstina :D pa evo onda konkretno. da li neko moze da mi kaze gde i sta kupiti za 40 soma? bez monitora. Da mi da konfiguraciju...voleo bih da bude intelov procesor npr. ... uostalom, da bude kao za sebe da sastavljate, verujem da ste ovde objektivni.
Sto, jel amd-ov ne ume da racuna? Intel se voli kad se uzima i7 i punokrvni i5. Amd ce u ovom rangu da ti ostavi kusur da pridodas za neku drugu komponentu.
:: :: :: :: aaa...hvala ljudi, ja malo prilego popodne ustanem a ovde skupstina : :: pa evo onda konkretno. da li neko moze da mi kaze gde i sta kupiti za 40 soma? bez monitora. Da mi da konfiguraciju...voleo bih da bude intelov procesor npr. ... uostalom, da bude kao za sebe da sastavljate, verujem da ste ovde objektivni.
Ako sastavljam za sebe ne bih uzeo intel ako ne mogu da uglavim i5 u budzet, a ti ne mozes...
Treba ti malo veci budzet i to za AMD, za pristojnu masinu trenutno, pod pristojnu ne mislim da teras sve na max i ultra nego da imas fps izmedju 45 i 60 na medijum detaljima uglavnom.
- UKUPNO BEZ GRAFICKE = 32.256 din i ostane ti malo, 8 000 za graficku. A sa tom cifrom nema nista da valja i realno neces se igrati ni priblizno pristojno...
Najisplativije mu je da kupi neki od onih ponudjenih gotovih konfiguracija, ima i mogucnosti za customize..
:: Ako sastavljam za sebe ne bih uzeo intel ako ne mogu da uglavim i5 u budzet, :: a ti ne mozes.. :: :: Treba ti malo veci budzet i to za AMD, za pristojnu masinu trenutno, :: pod pristojnu ne mislim da teras sve na max i ultra nego da imas fps izmedju 45 i 60 :: na medijum detaljima uglavnom :: :: - Procesor AMD fx 6300 - http://goo.gl/4jxlL - 10.249 di :: - Ploca giga AM3+ 970 - http://goo.gl/q8ctxa - 6.899 di :: - Kuciste+napajanje LC power komplet 600w - http://goo.gl/OCTsS - 5.86 :: - RAM 4 gb kingtone hyperX 1600 mhz cl 9 - http://goo.gl/Tf08l - 4.59 :: - Hard disk - 7200 500GB Toshiba 32mb - http://goo.gl/A9frG - 4.649 di :: :: - UKUPNO BEZ GRAFICKE = 32.256 din i ostane ti malo, 8 000 za graficku :: A sa tom cifrom nema nista da valja i realno neces se igrati ni priblizno pristojno.. :: :: Uzmes ovu za ove pare (ako mozes) AMD 270 http://goo.gl/KZHCSY i peva :: :: Ako je nestane a oce sigurno juris nesto oko 15 000 din +- :: e tu i mozes da se igras relativno ko covek :: :: gtx 750 http://goo.gl/omFXc :: ili AMD 260x http://goo.gl/WWfXw :: odokativno poredjenje http://goo.gl/PT3ZN :: :: ali i tu krece veselje jer imaju samo 1 gb rama.. :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
Za šta ce ti kompjuter? Možda mu zasebna graficka karta i ne treba nit neka `besna` mašina vec što manja potrošnja tiši stabilniji kompjuter za internet i slicne stvari.
Pa komp bi služio prvenstveno za multitasking..što bi podrazumevalo minimum sledeće da radi istovremeno
word, excel, nekoliko web stranica, pdf fajlovi uz pretpostavljam uobičajene aplikacije koje stalno rade kao što je skajp, audio/video player, a sve to da je uključena aplikacija paragrafa (baza propisa), koja iz nekog razloga mnogo koči sve žive računare
poenta je da sam savetovan da obavezno uzmem intel i dobru ploču, a koji stav i ja delim..a suština je da se otvore opcije za upgrade u smislu RAMa i dobre grafičke u dogledno vreme, a jer sam trenutno limitiran finansijski..znači dobra baza da bude
igrice fala bogu bih voleo da mogu da pokrenem većinu, ali kako trenutno jedino CS mogu da pokrenem sa svog tetrisa, a koji najviše i igram, ozbiljnije igrice bi morale da sačekaju definitivno kupovinu grafičke i dodatnog rama
i da, ova ponuda je za nove proizvode, iz prodavnice, pod garancijom, tako da bih iskreno molio one koji su pomenuli da takva konfig može da se nađe i za 30k, što ja nigde nisam našao, da slobodno kažu gde toga ima :D
suma sumarum, komp mi treba da narednih 5 godina ne mislim dal mi treba upgrade,uz naravno grafičku i ram što sam već rekao :D
Onda ili ovo što ti je Dexter reko ili umesto amd-a ideš na i3 4130 (4 jezgra) plus h81 plocu asus za 4200 din ali si opet limitiran za graficku. Naravno možeš neku jeftiniju i s tom jeftinijom ceš igrati sve igre nemoj da se plašiš ili ideš na slicnu konfiguraciju ko gore što si dao znaci i5 4440 sa h81 il b85 polocom za 4200 ili 5300 dinara i kucištem sa napajanjem lc power 600w 925 za 5600 dinara 500 gb hdd 4 gb ram-a i sve ti to izlazi 40.000 dinara pa onda sakupiš novac za 270x (15.200) ili 260x (11.500). Taj i5 procesor je za veoma jage graficke karte i to ti generalno ne treba. Možeš proci mnogo jeftinije a da ti sve to otvara bez problema i sa nekim procesorom od 2 jezgra (intelov neki od 4000 dinara ali ceš onda u nekim igram imati problema jer ce praktivno biti neigrive. Imaš opciju da ideš na neki amd sa 4 jezgra recimo athlon II 750 za 7000 dinara sa 4 ezgra i onda bi uz odgovorajucu plocu napravio komp sa grafikom odmah. Ili na ono prvo (f 6300 i možda nekom g760 plocom koja košta 4000 din ili intel i3 napravio odmah i komjuter sa solidnom grafikom. Jasno ti je nadam se :) Mislim da si prosecan korisnik koji nema potreba za bilo šta posebno i da bi ti cak i komjuteri od 35.000 dinara završili poso a za 40.000 -45.000 bi imao sve što ti treba cak i više. Daj tacnu sumu koju imaš i dali ti je potreban i monitor i dobiceš ono što bi ja za sebe uzeo bez da idem na kasnije dodavanje grafike. Ostavio bi jedino da se dodoa memorija. 50.000 dinara je sve što ce ti trebati sad i sledecih 5 godina 45.000 dinara bi bilo dovoljno za odlicnu gejmersku mašinu.40.000 za solidnu.35.000 bi mogo vecinu stvari da igrš osim nekih najzatevnijih ali budunot možda donese sve takve igre. 30.000 dinara ti je osnova za bilo kakvo igranje sa velikim ogranicenjima posebno u buducnost.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.