Juce me je uvece zvao ortak i postavio mi pitanje da li je bolje da uzima 2 x 280x (vec ih je nasao) i razocarao se sto me ranije nije zvao,ili jednu 290x koja kombinacija je bolja?
Moram da ga zovem da ga pitam on je inace kupio i maticnu i nov procesor i ram nisam ga pitao koji,samo smo pricali o grafickoj i pitao sam ga isto o napajanju rekao je da ima 850 W ali nije mi rekao koje,reko mu da cu danas da mu javim da vidim.. Sada cu mu sibnem poruku da mi kaze sta je sve uzeo sve... :: :: http://www.anandtech.com/bench/product/1058?vs=105 :: :: Jeste ali takodje postoji pitanje da li ostatak konfiguracije moze da isprati obe graficke. Prvenstveno mislim na CPU, PSU i maticnu :: ::
Za igre je najbolja jedna 290x, ova druga kombinacija je besmislena, ako je za igre.
:: Juce me je uvece zvao ortak i postavio mi pitanje da li je bolje da uzima 2 x 280x (vec ih je nasao) i razocarao se sto me ranije nije zvao,ili jednu 290x koja kombinacija je bolja? :: :: Ja sam mu rekao dve 280x ali ipak bi da pitam.. ::
Za te pare koliko kostaju FX 9370 i Asus Crosshair v formula-z, bolje da je isao na i7 4770K i Z97 plocu, recimo ASUS Z97-A. Kad imas ~47000din na raspolaganju za cpu+ploca ne uzimas amd, jer jednostavno imas bolju stvar za iste novce...
I ja delim tvoje misljenje.. Mada kada sam malo bolje pogledao cene (posto ih nisam znao) video sam da se ispucao previse para pa sam mu rekao da je bolje uzeo intela bilo mi je malo krivo sto me nije pitao , mada posle sam ga blagosiljao kada mi je rekao da je Maticnu ,Procesor i ram memoriju nabavio za 230 eura sve zajedno :) Napajanje je sam dokupio jedino to kuciste i rezac vec ima i HDD :)
Tako da je sa moje tacke gledista prosao super :)
Rekao sam mu da pogleda ovu temu poslao mu link pa neka odluci za graficke...
Neka ti kaze koji monitor ima i do koje rezolucije ga zanima gaming. Ako je prica na 1080P onda mu ne trebaju nikakve 290-tke niti dve 280x. Plus ako je uopste raspolozen za CF (podrzavam ono sto je Djokosrb rekao), onda mu i dve 270-tke u CF za 1080P zavrsavaju posao....
Ja ni u ludilu ne bih pravio CF na platformi koja prosto guta struju i koju ce zaista tesko da ohladi (mislim pre svega na CPU), tako da opet ostaje na njemu da odluci.
U svakom slucaju, cak mu ne treba ni 290x, moze da komotno pazari 290 i lepo ustedi, a sve ce da fercera u full-u.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.