Treba mi pomoc,savet kako god,nisam pratio odavno desavanja pa iskreno ne znam ni sta je dobro itd.Uzeo bih novu konfiguraciju pa me interesuju vase preporuke,a sto se tice zahteva-igrice ne igram,Ali Photo Shop i DreamWeaver u kombinaciji non-stop.Konfiguraciju koju sad posedujem je q6600,3gb ddr2,P5Q-pro i HD3870,navodim da znate sta mi nije dovoljno,prevashodno je memorija u pitanju,ovo dvoje navedeno gore mi pojede ova 3gb kao od sale.Unapred Vam se zahvaljujem na odgovorima.Pozdrav! RazoR_89
Preporucio bih ti platformu odgovarajucu za i5 procesor (1155 socket recimo), grafiku mozes da zadrzis, a i ne moras, za zamenu mozes uzeti neku nvidiju/ AMD, kako god, ne igra preteranu ulogu, sem ako je u pitanju neki monitor sa visokom rezolucijom. Sto se memorije tice, rado bih ti preporucio Sabba koja je jedina sa chipovima koje jos uvek ni Micron nije razvio, ali nazalost dobavljiva je jedino do Male Mostanice. Kao zamenu preporucujem Kingston koji se lako nalazi i kompatibilan je sa svim plocama, tebi bi bilo dovoljno 2x 4GB za to sto radis.
:: Treba mi pomoc,savet kako god,nisam pratio odavno desavanja pa iskreno ne znam ni sta je dobro itd.Uzeo bih novu konfiguraciju pa me interesuju vase preporuke,a sto se tice zahteva-igrice ne igram,Ali Photo Shop i DreamWeaver u kombinaciji non-stop.Konfiguraciju koju sad posedujem je q6600,3gb ddr2,P5Q-pro i HD3870,navodim da znate sta mi nije dovoljno,prevashodno je memorija u pitanju,ovo dvoje navedeno gore mi pojede ova 3gb kao od sale.Unapred Vam se zahvaljujem na odgovorima.Pozdrav :: RazoR_89
Prva stvar koja suma je u igri? Druga stvar isao bih na Hasswel znaci 4670k, MINIMUM 8GB PS meni vuce do 14GB kada radim panorame, jos kada ga upraris sa DW, pocepas svu RAM. Ploca Naravno neka 1150 Koja moze da OC-uje Z87 cipset se podrazumeva, SSD od nekih 120GB uparen sa recimo 2TB HDD, mada to je vec stvar potrebe. Grafika, Uzmes GTX 750-non ti mozes i TI to je isto do tebe,Hladnjak CPU moze stock, dodaj u kuciste jos jedan , napajanje za sve to , zavrsava i 500W kvalitetnog ali ako planiras jacu GPU uzmi i jace KVALITETNO NAPAJANJE!
Skoro sam uzimao napajanje,imam 650 w.Tako da to ce biti oky nadam se.Sto se sume tice,nema ogranicenja,ali nema ni potrebe da bacam pare na nesto sto mi ne treba,kao npr grafika.Dakle i5 procesor rama sto vise to bolje svakako,ploca z87 chipset...Ako jos neko ima nesto da poruci,samo izvoli te.U svakom slucaju veliko Hvala na odgovorima.Pozdrav! RazoR_89
Ne preporucujem napajanja NN prizvodjaca nikako pogotovo za zver koju sam gore napisao... Grafika GTX 750 ce sjajno da ti odradi posao , mozes i 650 ako ti ne igra ulogu, ali ono sta znam manje trosi 750... Sve u svemu Sklopi sto bolje mozes da ne mislis posle i kazes sto ne uze to kada sam mogao... :D
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.