ako neko igra ovu igru bio bih zahvalan da pomogne meni i mom drugaru za koga je i namenjena konfiguracija.Igra je procesorski zahtevna i koliko sam ja iskopao po net-u odnos cpu-gpu je 75%-25%.Koristi jedno jezgro,e sad me zanima ima li svrhe uzimati I7 ili je sasvim dovoljno ici na i5 sa K pa ga kloknuti na 4,5Ghz i pevati.
Znaci samo Intel Nvidia dolazi u obzir,ja sam mislio da ide sa I5 4670 k , ge force 760(2 gb rama), sad koja ploca da trpi OC ,koji ssd od 120 Gb,hdd 1 Tb, napajanje mozda neki termaltake ili CM nesto oko 600 w memoriju cemo uzeti kingston, a kuciste neka bira sam
Kolko se secam sve je radilo super sa PII 955 i 560ti kad sam je poslednji put igrao, nisam instalirao poboljsane teksture, mozda one podignu zahtevnost, ali graficku pretpostavljam...Inace sam igru igrao i 2006. kad je izasla sa 7900GTO i AMD64 Athlonom i radila je dosta dobro...sa 8800 i C2Duo mislim da sam skoro sve drzao na max... U skorije vreme treba da je obrnem ponovo, uz tutorijal za pilote :) http://eu.wiley.com/WileyCDA/WileyTitle/productCd-0764588222.html
Starija je to igrica iz 2008 DX 9 za danasnje uslove nije hardverski zahtevna ,Cpu moze nivo P4 prescot.2Ghz.
Grafike koje nisu kompatibilne.: Intel 845/910/945/965 series sis650_651_740, or via s3g unichrome igp
support.microsoft.com/kb/925724
:: ako neko igra ovu igru bio bih zahvalan da pomogne meni i mom drugaru za koga je i namenjena konfiguracija.Igra je procesorski zahtevna i koliko sam ja iskopao po net-u odnos cpu-gpu je 75%-25%.Koristi jedno jezgro,e sad me zanima ima li svrhe uzimati I7 ili je sasvim dovoljno ici na i5 sa K pa ga kloknuti na 4,5Ghz i pevati :: :: Znaci samo Intel Nvidia dolazi u obzir,ja sam mislio da ide sa :: I5 4670 k :: ge force 760(2 gb rama) :: sad koja ploca da trpi OC :: ,koji ssd od 120 Gb,hdd 1 Tb :: napajanje mozda neki termaltake ili CM nesto oko 600 :: memoriju cemo uzeti kingston :: a kuciste neka bira sa ::
:: ako neko igra ovu igru bio bih zahvalan da pomogne meni i mom drugaru za koga je i namenjena konfiguracija.Igra je procesorski zahtevna i koliko sam ja iskopao po net-u odnos cpu-gpu je 75%-25%.Koristi jedno jezgro,e sad me zanima ima li svrhe uzimati I7 ili je sasvim dovoljno ici na i5 sa K pa ga kloknuti na 4,5Ghz i pevati :: :: Znaci samo Intel Nvidia dolazi u obzir,ja sam mislio da ide sa :: I5 4670 k :: ge force 760(2 gb rama) :: sad koja ploca da trpi OC :: ,koji ssd od 120 Gb,hdd 1 Tb :: napajanje mozda neki termaltake ili CM nesto oko 600 :: memoriju cemo uzeti kingston :: a kuciste neka bira sa ::
jeste da je matora igra ali ima vazda nekakvih add-on-ova,mnogo je zahtevnije nego sto izgleda na prvu loptu,i ja sam mislio da ce to sve lepo da se iskombinuje sa ali se na kraju iskomlikovalo .Inace decko profi pilot i hoce da tera sve na max.Na netu sam nasao uglavnom konfiguracije sa I7 sa ili bez K, 16 gb rama itd itd.Da li je to nekakvo prose...anje ili sta vec nemam pojma. E sad ako ima neko ko koristi doticni procesor i neku lepu plocu za njega da je stabilna pri OC-u , i neki dobar SSD ,a ostalo cu gedati sa sto duzom garancijom.Sta mislite o ovakvoj ploci : ASUS Gryphon Z87, ili MSI Z87-G45 Gaming
Posto je profi pilot, i ako hoce bas sve na max, onda se ja tu ne bih zezao. Tu ipak mora da se ide na LGA 2011 i neki 4930K. Grafika je nebitna, moze slobodno neki GTX 770.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Seckace mu na tom procesoru. Bolje da doda jos malo pa da ide na i7-3960X. :D
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Posto je profi pilot, i ako hoce bas sve na max, onda se ja tu ne bih zezao. Tu ipak mora da se ide na LGA 2011 i neki 4930K. Grafika je nebitna, moze slobodno neki GTX 770 :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Profi piloti rade ili za vojsku ili za JAT i slicno (zeljka mitrovica) i cisto sumnjam da igraju FSX... Takodje sumnjam da bi bilo kom `profi pilotu` bio presudan graficki prikaz i 100+FPS-a, vec fizika uticaj vremenskih uslova/vetra i realno odradjene mape u smislu pozicioniranja objekata... Jedino ako nisi mislio da je tvoj drug stekao dozvolu za letenje u nekom aero-klubu ili skoli letenja pa moze da prska komarce i baca letke iz cesne ili nekog starijeg `dvokrilca` pa hoce da vezba malo na kompu posto nema pristup pravom simulatoru leta... Inace ti sto se proseravaju sa i7 i 100GB rama verujem da nisu ni usli u avion i samo filozofiraju...Kao sto sam vec rekao, igra je super radila 60+FPS-a sa C2Duo i 8800 grafikom...
@Vmarc & Gilopile Izgleda da ce morati da nabavi Weckerson procesor sa Omicron hladnjakom da bi mu radilo bez seckanja....
decko radi kao instruktor letenja u pilotskoj akademiji u Vrscu ,to je ono gde se oni silni likovi sa bliskog istoka skoluju za pilote (samoubice ) pa kad vas locira poslace vam neke od njih da vezbaju gadjanje u zivu metu.Sto se tice aviona skoro pa svaki dan je u njima i ne prska komarce!salim se naravno.Nemam pojma nista o tom hebenom simulatoru ,niti me zanima takav vid igara.Covek mi trazio da mu skockam nesto,a gledajuci kakve konfiguracije ljudi imaju samo za taj FSX ja se jel te iznenadio.Zanm da su svi oni previse ludi za avionima i letenjem pa reko bolje da se posavetujem sa drugarima ovde .Kad ono samo sprdacina!!!
on je cak isao na opciju sa I7 ali i sa I5 ce da sljaka.Ajde ljudi dajte neku pristojnu plocu i ssd
Medjutim, njemu ocigledno nije problem da se ispuca za i7, pa cemu onda dalja rasprava? Covek time kupuje svoj mir, prema tome i7, Z87 ploca od preko 150€, SSD sto skuplji to bolji i svima dobro... I tebi, i njemu i prodavcima... :) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.