koja ja bolja konfiguracija sa intel ili amd procesorom?
STRANA 1 OD 1
volimteba
koja ja bolja konfiguracija sa intel ili amd procesorom?
02.04.2014. 15:40
T57282
status: user broj poruka: 25
Pozz svima,
planiram kupovinu jednog racunara koji ce sluziti iskljucivo za surf,gledanje filmova i slusanje muzika pa me zanima koju bi mi od ove dve konfiguracije preporucili:
1. AMD A4-4000 3.0GHz RAM memorija 4GB DDR3 1.333MHz Hard disk 500GB SATA II Grafička kartica AMD Radeon HD 7480D 1GB
2. Intel G1620 2,7GHz RAM memorija 4GB DDR3 Hard disk 500GB Grafička kartica Intel HD
Ali ja bi uzeo A4-5300 i razlika bi bila jako mala u korist Intela, ali APU ima mnogo bolju integrusu i bitno je da uzmes brzu memoriju i da je memorija obavezno u dual-channel tj. da uzmes dva modula(stapa) zbog memorijske magistrale integruse. A ako ces posle da igras igrice pa kupis dobru grafu onda ti je svejedno zbog toga sto je taj APU brzi kada se iskljuci integrusa.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.