Danas sam se malo igrao sa konfiguracijom: MBO Asus M5A97 R 2.0 CPU AMD FX8350 RAM KHX 4X4GB 1600 Beast GPU MSI GTX670PE HDD WD150GB Raptor X 2 + Hitachi 2TB PSU LC Power Metatron Prophecy 750W CAS Thermaltake Xaser Wingo
Tacnije hteo sam da malo poradim na hladjenju cele konfiguracije. Na kucistu sam otvorio 4 otvora i stavio 12-ice ventove i umesto fabrickog CPU hladnjaka stavio sam aftermarket h.adnjak Titan Vanessa L-type. Sve sam lepo spakovao i kada sam startovao racunar on nije hteo da podigne system. Prvo je izbacio kao da sam stavio nov processor i dao mi da preko F1 udjem u BIOS sto sam i ucinio. BIOS vidi sve komponente. Zatim sam setovao default podesavanja i restartovao racunar. Ni drugi put racunar nije hteo da podigne system vecmi je izbacio CPU Fan error uz jedan dug pisteci zvucni signal. Ugasio sam racunar kablic od CPU venta sam `ukacio` na drugi prikljucak na ploci i restartovao racunar. Prica se ponovila. Jos jednom sam promenio mesto napajanja CPU venta i restartovao komp. Racunar ponovo nije hteo da podigne system i izbacio mi je dve mogucnosti` 1. Lunch repair 2. Start Windows normally Ni sa jednom opcijom nisam uspeo da podignem sistem vec me komp iznova vraca na te dve opcije. Molim za pomoc.
:: Danas sam se malo igrao sa konfiguracijom :: MBO Asus M5A97 R 2. :: CPU AMD FX835 :: RAM KHX 4X4GB 1600 Beas :: GPU MSI GTX670P :: HDD WD150GB Raptor X 2 + Hitachi 2T :: PSU LC Power Metatron Prophecy 750 :: CAS Thermaltake Xaser Wing :: :: Tacnije hteo sam da malo poradim na hladjenju cele konfiguracije. Na kucistu sam otvorio 4 otvora i stavio 12-ice ventove i umesto fabrickog CPU hladnjaka stavio sam aftermarket h.adnjak Titan Vanessa L-type. Sve sam lepo spakovao i kada sam startovao racunar on nije hteo da podigne system. Prvo je izbacio kao da sam stavio nov processor i dao mi da preko F1 udjem u BIOS sto sam i ucinio. BIOS vidi sve komponente. Zatim sam setovao default podesavanja i restartovao racunar. Ni drugi put racunar nije hteo da podigne system vecmi je izbacio CPU Fan error uz jedan dug pisteci zvucni signal. Ugasio sam racunar kablic od CPU venta sam `ukacio` na drugi prikljucak na ploci i restartovao racunar. Prica se ponovila. Jos jednom sam promenio mesto napajanja CPU venta i restartovao komp. Racunar ponovo nije hteo da podigne system i izbacio mi je dve mogucnosti :: 1. Lunch repai :: 2. Start Windows normall :: Ni sa jednom opcijom nisam uspeo da podignem sistem vec me komp iznova vraca na te dve opcije :: Molim za pomoc :: ::
:: Plav ekran :: :: Da nije mozda sistem instaliran na AHCI, a bios se vratio na IDE :: http://postimg.org/image/b4btltos9 :: :: :: Danas sam se malo igrao sa konfiguracijom :: :: MBO Asus M5A97 R 2. :: :: CPU AMD FX835 :: :: RAM KHX 4X4GB 1600 Beas :: :: GPU MSI GTX670P :: :: HDD WD150GB Raptor X 2 + Hitachi 2T :: :: PSU LC Power Metatron Prophecy 750 :: :: CAS Thermaltake Xaser Wing :: :: :: :: Tacnije hteo sam da malo poradim na hladjenju cele konfiguracije. Na kucistu sam otvorio 4 otvora i stavio 12-ice ventove i umesto fabrickog CPU hladnjaka stavio sam aftermarket h.adnjak Titan Vanessa L-type. Sve sam lepo spakovao i kada sam startovao racunar on nije hteo da podigne system. Prvo je izbacio kao da sam stavio nov processor i dao mi da preko F1 udjem u BIOS sto sam i ucinio. BIOS vidi sve komponente. Zatim sam setovao default podesavanja i restartovao racunar. Ni drugi put racunar nije hteo da podigne system vecmi je izbacio CPU Fan error uz jedan dug pisteci zvucni signal. Ugasio sam racunar kablic od CPU venta sam `ukacio` na drugi prikljucak na ploci i restartovao racunar. Prica se ponovila. Jos jednom sam promenio mesto napajanja CPU venta i restartovao komp. Racunar ponovo nije hteo da podigne system i izbacio mi je dve mogucnosti :: :: 1. Lunch repai :: :: 2. Start Windows normall :: :: Ni sa jednom opcijom nisam uspeo da podignem sistem vec me komp iznova vraca na te dve opcije :: :: Molim za pomoc :: :: :: ::
Kada odaberem opciju `Start Windows normally` OS kao krene i onda se samo delic sekunde pojavi `plav ekran` a zatim se racunar restartuje i prica se ponavlja.
instaliran ti sistem bio na IDE pa bios prebacio na ACHI vrati na IDE pa probaj
:: Kada odaberem opciju `Start Windows normally` OS kao krene i onda se samo delic sekunde pojavi `plav ekran` a zatim se racunar restartuje i prica se ponavlja :: :: ::
U medjuvremenu sam to vec uradio. Cak sam vratio i BOX cooler na CPU ali ista prica. Sada sam ponovo upalio problematicni komp i odmah je usao u BIOS. Sta mi je dalje ciniti?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.