Ukupno 45000, budzet nije fiksan nego jurim najbolji odnos cena/kvalitet, znaci ako treba da se doda 2/3 hiljade za nesto drasticno bolje ili ako moze da se ustedi na necemu `nepotrebnom`, ne moze da skodi.
Koristio bi se uglavnom za internet, ali i povremeno za novije igre na 1080p, low/mid podesavanja, casual igranje...
Nisu blesavi saveti, ali, dešavaju se trenuci (neplanirani) kada ta čuvena integrisana grafika biva potrebna. Npr. prodaješ jednog dana tu karticu - na brzaka, povoljna prilika, i, sa integrušom imaš rešenje i živiš bez pritiska do najpovoljnije kupovine. Ili i ostaneš na njoj, ako se uozbiljiš i ne igraš više ništa prezahtevno. Dalje, jel`te, ta dotična (buduća) grafulja, izvoli da rikne ili zajebava. Samo je izvadiš i probaš integružu i rešiš dilemu ŠTA je u pitanju, bar ugrubo.
CPU: Razmisljao sam o Intelu, al u dusi sam gedzovan pa mi duplo vise jezgara ipak zvuci bolje nego 2 + 2 virtuelna. Hvala na preporuci, ipak cu ici na FX 4300.
MB: MSI 970A-G43?
RAM: Ovde stvarno nisam pametan, znam samo da cu sigurno 4GB sad pa malo kasnije jos 4, da idem na Kingstonov HyperX 1600, ili pak na 1866, ili da tu ustedim i uzmem najjeftiniju?
GPU: Asusov R7 260, tu nije bilo nikakvih komentara, jel ima boljih sto se tice odnosa cena/kvalitet u tom cenovnom rangu ili je ova ok?
HDD: Opet nisam pametan, jel moze ovde neka preporuka, nije mi toliko bitan kapacitet, moze i 500GB, pa koji je najbolji za nekih 6000 otprilike, moze i manje slobodno ako ne bih osetio razliku, a opet 500/1000 dinara ne znaci ako je neki osetno bolji...
Kuciste/napajanje: LC Power 925B PRO sa napajanjem 600W LC600H-12, jel ovo napajanje dovoljno za ove gore komponente?
Gledao sam FX 4300 i radeona 260X, pa 8GB rama, ali malo po malo sam dosao do 50 i kusur hiljada, a toliko ne bih bas da izdvajam, pa sam resio da se zakucam na 40000 i da oscilujem za mozda hiljadu/dve preko i da za te pare uzmem najbolje moguce...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.