koliko ova konfiguracija moze da me izadje,gledao sam komponente ali sta vredi kad ja neznam da sklopim vec moram da kupim gotovu,ako neko sklapa......
Skini sa Gigiatronovog sajta Konfigurator pa pogledaj..Mislim da oni imaju jednu od najpovoljnijih ponuda..kad se pogleda u globalu..Takodje mozes da pogledas i u Eurolik-u jer oni na cele konfiguracije daju 2% popust..tako da to moze da bude jos jedna opcija..pozz
Hoces li da ti neko od nas sklopi drugaciju konfiguraciju i da ti izracuna koliko ce to da te kosta a ti posle vidi jel se uklapas u to?U ovoj kombinaciji treba da se izmeni dosta toga!
:: koliko ova konfiguracija moze da me izadje,gledao sam komponente ali sta vredi kad ja neznam da sklopim vec moram da kupim gotovu,ako neko sklapa..... :: :: PROCESOR: Intel Core 2Duo E6550 2.3 hz , 65 nm, LGA775, FSB 1333MHz, 4MB L2 Cache, 64 bi :: :: MATIÃNA PLOÃA: GIGABYTE / GA-P31-DS3L/ S-775/ P31+ICH7/FSB1333/ 4*DDR2/ SATA :: :: RAM MEMORIJA : :: 1 GB, DDR2, 800 MHz /1024 MB 800MHz :: :: GRAFIÃKA KARTICA : PCI-E GeForce 7300 GT â 256/12 :: :: HARD DISK: WESTERN DIGITAL, 320 Gb SATA2, 16 Mb, 7200rp :: :: DVD RW: Nec ili PIONEER, DVDRW, DualLaye :: :: ZVUÃNA KARTICA: 7.1 SURROUN :: :: MODEM: Fah Modem Voice 56K int.PCI V90/V9 :: :: KUÃIŠTE: Midi tower Wito Blade ATX 420W , 2XUSB, 4X5.2 :: :: MREŽNA KARTICA: Network card 1GB, 10/100 bi :: :: TV KARTICA: LEADTEK, Winfast TV 2000 XP Exper :: :: TASTATURA I MIŠ: Po izbor ::
Procesor: sjajan Ploca: odlicna Memorija: malo i za obicne stvari otvori se bar za 2gb, ja imam 2x1gb pa se dvoumim da li da uzmem jos toliko. Graficka: znaci to ti je jedino ostalo iz starog racunara, ako nije kako su uspeli da te ubede da je dobra samo Svevisnji zna, HDD: Vrlo dobar, DVD RW: preporucio bih ti da zaboravis na te dve marke ali je LiteON u SATA izdanju daleko slabiji od onog u PATA varijanti, te ti stoga preporucujem Liteon LH-20A3H black, LightScribe. Zvucna: klasicna integrusa, meni je bila melem za usi posle AC97 sa VIA chipseta najjeftinija koja se ubada u PCI je bolja, zasto nemam pojma ali je bolja. Modem: prijatelju zaboravi na tu vrstu interneta jer je najskuplja varijanta to ti je kao ono sa inkjet stampacima oni jeftini ali su ketridzi ko nov stampac. Stalno zauzete veze racun za telefon sam nakon uvodjenja ADSL-a ucetvrtinio sa prosecnih 1500 dinara mesecno sad je 400, kad tome dodas i mesecni internet vidis da je ADSL daleko povoljniji pogotovu sto mozes da proturis kroz zicu do 160gb sadrzaja (teorijski) sto je skoro 100x vise nego kroz modem. Kuciste: smejurija to uvaljuju onima koji ama bas nista ne znaju, tj onima koji racunare kupuju u tempu, merkatoru ili ideji. Mrezna karta: integrisana za ADSL ti ni ne treba bolja. Tv karta: i ja se meracim da je kupim. Tastatura i mis: za tastaturu uzmi neku sa dodatnim tasterima cisto da mmediju kontroslises bez misa, a za glodara bih ti od sveg srca preporucio A4tech Office 8k RF bezicni. Skoro sam uzeo neki laserski Trust Z7900 i mogu ti reci da mu nije ni prineti a cenovno su tu negde 22-25â¬.
Ako ti se nesto nije dopalo u analizi sta da se radi, svako ima svoje misljenje .
Zavisi za sta ti i treba, ako hoces da drndas igrice mozes i AMD da uzmes, ako hoces ozbiljnijim stvarima da se bavis tipa 3D animacija, onda Intel. Mada AMD i Intel su ti u fazonu ovaj moze sto ovaj drugi ne moze. Neki su zagrizeni za jedan, neki za drugi. E sad prvo reci kesh pa da ti se ovde sklopi nesto i koji oces CPU (AMD ili Intel) pa sve ostalo ide povodom CPU-a. Inace integruse su super, HD audio ovo-ono, ali bolje je da se nabudzi neki Sound Blaster X-Fi Extreme oko 50tak evra je.
U pravu si za napajanje,imam isto a zaboravio sam na njega (u toj klasi stvarno nema bolje).Za plocu bas i nisam siguran,jeste noviji model-mrsko mi da gledam spec.,nisam znao da ima grafa za te pare 8800 GTS?To je jeftino!Malo si napravio neke inverzije ali iz moje i tvoje konfiguracije bi mogla da se napravi jedna bas dobra masinica,male su oscilacije u predlogu.I onako sam sve na brzinu pisao iz glave,sigurno je da mozda moze i bolje.Kakav je to Chief?Nisam siguran da ni jedan ima bolji od GX-01BW?!
:: Intel e6550 - 150 eur :: Asus P5KC - 110 eur :: Geil 2x1GB Ultra 800MHz - 70 eur :: Asus 8800GTS 320mb - 265 eur :: Seagate 320GB,16MB - 70 eur :: Corsair 520w - 100 eur :: Chieftec GH-01 - 50 eur :: :: To kosta oko 815 eura i mnogo je bolje od ove gore konfiguracije,ne znam da li ti jos nesto fali..ti reci pa cemo videti da uklopimo..poz ::
Da-da,sad mi je jasno koje je kuciste,nisam mogao po oznaci da prepoznam.Pa isto je koje sam ja stavio samo manje,vec sam sebi jedno uzeo zato i predlazem ovo GX-01BW,stvarno je kvalitetno kuciste a i nije mnogo skupo.
Procesor ostaje Intel Core 2 Duo E6550 Za plocu ne bi bacao tolike pare,slazem se da je ploca bitna ali 170 ⬠mnogo je za plocu memorija ok ali za 70⬠neverujem da ima Geil 2x1GB Ultra 800MHz Hdd ok Kuciste i napajanje,kuciste cu uzti neko lepo na oko a napajanje mislim da je Chieftec 450 w uz neku slabiju graficku sasvim dovoljno(ispravite me ako gresim) Graficka mi treba da cisto da mogu da igram igrice nemora na max rezoluciji znaci neku do 100⬠plafon Nisam ogranicen sa kesom ali mislim da mi netrba bolje
Uzmi P5K plocu,uzmi neko malo jace napajanje,za svaki slucaj..a za grafu ti preporucujem 8600gt Goes Like Hell jer je bolja od svi 8600gt modela,a klokuje se odlicno..ako pak ne zelis dx10 karticu onda uzmi ili 7900gs(ako klokujes) ili 1950pro(ako zelis default)...pozz
Uzimaj Gigabyte kopmonente zato što možeš za male pare da dobiješ i više nego odlične performanse,kvalitet i dugotrajnost (alu kondenz. ploča i grafika! Dok Asus ima taj feature samo na skupljim modelima)
I obavezno P35 chipset,P31 je noviji ali osiromašena ver. P35!!!
A za sklapanje...lako ćemo!!!
@ Dyca Mašina goes like hell :) Bioshock 2 sata bez prestanka i temp. čitsvog sistema ne prelazi 50C (razlog silent grafika)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.