Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Big problem
STRANA 1 OD 1
perrakojot Big problem 18.02.2014. 18:32 T56788

status: user
broj poruka: 1029
Komp sam sklopio od raznih komponenti za drugara,radio je super par nedelja i onda pocinju problemi..... iNTEL c2d e6400,ram 1gb ddr2,hdd 120gb,graficka ati 5450 512mb,dvd,napajanje malo bolji kinez 400w,problem je veeeoma cudan....komp PROLAZI SVE TESTOVE,3DMARK,FURMARK,LINX 45MINUTA,TERA IGRICE,ali se sam iz cista mira ugasi kad uopste nije opterecen,znaci ni mis se ne pomera,on se ugasi,i sad najzanimljiviji deo,SAM OD SEBE SE UPALI!!!! Dakle stoji ugasen 2 sata i iz nevezanog se upali sam od sebe i radi normalno....gasenje se desi posle 45 minuta rada do sat vremena,upali se sam otprilike na sat do dva razmaka.... menjao napajanje,drugu graficku,potpuno isto se desava....sta jos da pokusam,imate li predloga za ove gremline....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
LinkIT Probaj 18.02.2014. 18:41 #542657

broj poruka: 5
Izvadi baterijicu iz maticne i vrati je opet..javi sta je bilo!

perrakojot nazalost 18.02.2014. 19:09 #542660

i to je bilo prvo sto sam uradio,nije pomoglo,samo sam zaboravio da napisem u prvom tekstu da sam resetovao bios..... imate li jos nekih predlogaq??? ajde da se komp gasi sam od sebe,cuo milion puta(prasina,stara pasta termalna./...) a ovde je svemenjano, 3 nedelje staro,kuler za cpu je ogromni neki hladi kao zmaj,tako da nije grejanje procesora...,ali jedino sto nisam nikad cuo je da se komp pali sam od sebe??????????? jel moze to od pregrevanja chipseta da se gasi??? ali sta bi se onda HLADAN SAM OD SEBE PALIO??? uf kakva dilema,pomagajte braco :)))

codeus ... 18.02.2014. 19:11 #542661

broj poruka: 4054
upali ga i raskaci power dugme sa ploce .. e sad cekaj da se ugasi

Dexter013 @perrakojot 18.02.2014. 19:19 #542662

broj poruka: 17093
Polu ispravno napajanje.

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vodos ili .... 18.02.2014. 19:39 #542666

broj poruka: 864
ako si menjao napajanje, a desava se isto, ako si resetovao bios, a desava se i dalje isto...

Onda ti se najverovatnije desava sledece...
napojna za CPU (neki njen deo, pasivan ili aktivan) je od starosti izgubio karakteristike, samim tim gasi plocu ako dodje do anomalija (napon za CPU ili memoriju, cipset)...
E sada, nakon sto se to lepo sve ohladi, bios sam ponovo upali plocu ( power options, pa proveri stavke sta je i kako podeseno ako prestane napajanje)...
Ako ti je aktivirana opcija da se povratkom napajanja (tu misle na AC napajanje) racunar pali, ti je iskljuci, pa probaj...
Takav bug postoji u mnogo biosa i nije ovo nesto sto se nije i drugima desavalo...

Dakle, pogledaj sve sto mozes na napojnoj (narocito `iscurele` elektrolite) pa ako nesto ima za zamenu - menjaj...

Inace komp moze da ti upali i mrezna karta kada dobije impuls na mreznom kablu, ako ti je ta opcija aktivirana...

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot ovako 18.02.2014. 19:42 #542667

codeus,uradjeno,sad cekam rezultate da vidim da li ce se ugasiti...

dexter,ali probao sam drugo napajanje,i potpuno isto se desava sa oba napajanja..tesko da su oba poluispravna.....

perrakojot Re: ili .... 18.02.2014. 19:44 #542670

ovde ima par stvari koje cu pokusati,ali prvo idem redom kako sam naveo....dobri predlozi,tnx.....kondenzatori su svi u super stanju inace,ni najmanje naznake nema da ce procureti.....

:: ako si menjao napajanje, a desava se isto, ako si resetovao bios, a desava se i dalje isto..
::
:: Onda ti se najverovatnije desava sledece..
:: napojna za CPU (neki njen deo, pasivan ili aktivan) je od starosti izgubio karakteristike, samim tim gasi plocu ako dodje do anomalija (napon za CPU ili memoriju, cipset)..
:: E sada, nakon sto se to lepo sve ohladi, bios sam ponovo upali plocu ( power options, pa proveri stavke sta je i kako podeseno ako prestane napajanje)..
:: Ako ti je aktivirana opcija da se povratkom napajanja (tu misle na AC napajanje) racunar pali, ti je iskljuci, pa probaj..
:: Takav bug postoji u mnogo biosa i nije ovo nesto sto se nije i drugima desavalo..
:: Dakle, pogledaj sve sto mozes na napojnoj (narocito `iscurele` elektrolite) pa ako nesto ima za zamenu - menjaj..
:: Inace komp moze da ti upali i mrezna karta kada dobije impuls na mreznom kablu, ako ti je ta opcija aktivirana..
:: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
LinkIT Signali 18.02.2014. 19:50 #542671

broj poruka: 5
Kad ti se ponovo upali komp..jel dobijas neke zvucne signale?
perrakojot ako 18.02.2014. 20:09 #542676

ako mislis kad se upali sam od sebe,onda je odgovor NE,nema neobicnih signala,pali se kao da sam stisnuo dugme za paljenje.....a u stvari nisam ni prisao kompu....evo vec 20 minuta se ne gasi kada je power dugme otkaceno sa ploce,ali cekam jos da prodje bar sat vremena....

perrakojot nov zaplet 18.02.2014. 20:47 #542689

kada je otkaceno dugme za paljenje sa maticne ploce,komp se vec vise od sat vremena nije ugasio,e sada ostaje da ga ugasim standardnom metodom,pa da vidim hoce li se sam upaliti.....

perrakojot i opet 18.02.2014. 22:07 #542713

kad je otkaceno dugme za paljenje sa maticne ploce,komp se sam ni ne gasi a ni ne pali??? da li to znaci da je dugme na kucistu kvar??? da prepakujem masinu u drugo kuciste i da li ce to resiti problem???

shortee jebes dugme 18.02.2014. 22:30 #542718

broj poruka: 570
za paljenje ....ja sam svoje namerno iscupao posto mi cerka drnda komp stalno I palim ga preko sifre na tastaturi,,,,ta tvoja ploca bi trebala da ima tako nesto.

Pozdrav,
jaga ... 19.02.2014. 08:56 #542776

broj poruka: 618
zameni prekidac(dve zice prelemis) ili probaj samo da ga isprkas wd-40 da ocistis kontakte i radice najverovatnije
moras da ga oslobodis skroz(prekidac) i skines plastiku)pazi na zabice da se ne polome pa ga iskljucenog iz struje naprskaj i pritiskaj jedno 10-15 puta

perrakojot POKUSACU 19.02.2014. 09:26 #542777

SA WD-OM,MADA ZA SKORO 24 SATA RADA NIKAKAV PROBLEM OD KAD JE POWER DUGME ISKLJUCENO IZ PLOCE....NEKAKO CU TO NABUDZITI,BITNO JE DA SMO OTKRILI U CEMU JE PROBLEM,JER JA SAM OVO NIKADA NE BI PROVALIO STA GA MUCI.....HVALA.....

codeus Re: ... 19.02.2014. 09:28 #542778

broj poruka: 4054

nemoj prskat :)

@pera , skini prednju plastiku sa kucista i zameni prekidace reset-power, nemoras kupovati novo kuciste zbog puknutog prekidaca

:: zameni prekidac(dve zice prelemis) ili probaj samo da ga isprkas wd-40 da ocistis kontakte i radice najverovatnij
:: moras da ga oslobodis skroz(prekidac) i skines plastiku)pazi na zabice da se ne polome pa ga iskljucenog iz struje naprskaj i pritiskaj jedno 10-15 puta
perrakojot HEHEH 19.02.2014. 09:32 #542779

IMAM PAR POLOVNIH KUCISTA,nebi kupovao nista,zamenio bih ja odavno reset i power dugme,samo sto reseta nema :)))) drugarov klinac ga odvalio olovkom prvi dan kad sam im doneo komp.....a sto ne prsnuti wd ,to moze da upali,wd je odlican za spojeve kontakte,na staroj Ladi sam komsiji bezbroj puta sredio gubljenje zadnjih svetala prskanjem wd-a u konektore.....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs