Sta ce ti toliko rama na ovakvu masinu??Jel ces sa njom da guras neke najnovije igre i programe pa ti toliko memorije treba??Suludo je dodavati vise od 512mb na tu konfiguraciju...pozz
Na tu konfiguraciju mogla bi da dodas jos 256 RAM-a i graficku 9600XT. Preko toga je besmiselno. Procesor ti je usko grlo i preko pomenutog ne moze da iskoristi.
Maximum maximuma ti je ukupno 1GB RAM-a i 9800XT na taj procesor i plocu. Nije neka razlika u parama, pa probaj. Izvuci ces maksimum iz procesora, ali ces imati neiskoristene rezerve memorije i graficke.
Inace, savet je da kad budes menjala, menjaj sve. Naravno, zavisi sta zelis da radis sa kompjuterom.
komp mi treba za graficke programe npr illustrator cs3 guta 1gb rama dok radi tako da mi treba vise od 1gb ako zelm da mi radi i photoshop i joj nesto u isto vreme
prihvatam sve predloge o poboljsanju konfiguracije
ako ne natrpaj koliko god moze rama i kupi malo niviju nvidia graficku, s obzirom da ti treba za graficke programe a za neki ozbiljniji multitasking ipak treba noviji procesaor sa vise kesa ja recimo imam takav cpu jos uvek samo malo brzi i 1.5 GB i 7600gt vise rama ce ti ubrzati sva ucitavanja (pogotovo ako iskljucis pagefile, ali mozda neki od tih programa koje koristis zahtevaju postojanje istog), a ti ga trenutno imas mizerno malo noviji gpu ce ubrzati sve ostalo ja nisam mogao da verujem kad sam skoro drugaru ubacio puno rama i noviju graficku koliko se pc ubrzao, sad mu radi bar duplo brze i jos nesto pokusaj da podignes takt magistrale sto je vise moguce, verovatno radi sada na 133, bar na 166, a ako moze i fise, onda jos bolje, to ce takodje dovesti do primetnog poboljsanja
Prvo nam reci koliko imas evrica na raspolaganju .) za upgrade...posle toga moja preporuka je prodaja celog kompa i onda za te pare kupovina novog jer je apsolutno bacanje para/ulaganje u ovaj trenutni
Pa posto ti je sadasnja ploca sa AGP slotom..morala bi da uzmes agp grafu..a to te dosta ogranicava..Sto se tice memorije tu mozes da uzmes i brzu memoriju nego sada,ali ce raditi sporije..pa kada je prebacis na novu maticnu radice brzo kako je propisano..Reci koliko novca trenutno imas za grafu i memoriju...
Tacno je da treba sve da menjas kad ti dodje prilika, u medjuvremenu to sto imas je vise nego upotrebljivo. Procesor nije usko grlo za memoriju, pogotovu za tvoje graficke potrebe, 256MB nije dovoljno ni da windows XP glatko radi. Svakako uzmi 1GB RAMa pa onda procenjuj dal ti treba vise. To ces proceniti ovako: u trenutku kad imas zastoje pogledaj da li HDD intenzivno drlja. Ako je tako verovatno ti treba jos RAMa. Graficku nemoj da menjas, ona sasvim fino radi programe koje ti koristis, sem ukoliko nisi zadovoljna kvalitetom prikaza (neke nebrendirane GF MX400 su cuvene po losem kvalitetu u kojem slucaju proporucujem bilo kog Radeona). Ipak, trebalo bi da overklokujes taj procesor ako imas prilike. Ako je Tbird serija ide lako na 2.2Ghz - tu moraju jos neki uslovi da ispune tj. ploca i napajanje moraju da ogovaraju. Evo ti moj primer -XP 1700(1467@2200 Mhz), ABIT NF7 2.0 -1GB -matrox g450 16MB.
Uglavnom teram ACad 2007, Mathcad, Photopaint, Acrobat i par inzenjerskih programa (najcesce sve ovo i jos ponesto radi istovremeno) i sve radi lepo i glatko. Obrati jos paznju i na programe u pozadini i fragmentiranost diska.
:: a dali postoji neka mogucnost (posto nemam pare sada za nov komp :: da povecam ram i graficku naprimer a da za nekoliko meseci kupim ostatak :: hm... :: :: sta bis te vi radili :: :: ::
Dok budes davala pare za nadogradnju izcice te isto kao i da si prodala sve to i dodala te iste pare za nov komp. Kazi koliko para imas pa da ti se iskombinuje neka masina. BTW kakva god da bude ta nova, bice neuporedivo brza od te koju imas.
Ma sta ko pricao svaki XP je skoro uvek gladan memorije, ja sam do pre par meseci imao slican racunar i primecivao sam razliku kad je u racunaru bilo 512 ili 768mb memorije, ko guza i oko. Jos kad bi promenila graficku a moze da se nadje vise nego upotrebljiva ATI agp grafika za 30-40â¬.
Tu ti je zeznuto sto je CPU usko grlo,mozes da guras rama koliko god hoces a da masina i dalje bude spora.Trenutno stanje ti je verovatno samo pri upgrade-u tako da ti jedino preostaje u svakom slucaju da stavis koliko god rama ploca podrzava,rasteretis sistem i eventualno pojacaj graficku.POKUSAJ DA U SKORIJE VREME UZMES NOVU MASINU PA SE TAD VRATI PONOVO ZA SAVET OKO KOMPONENTI.Srecno i sve najbolje.Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.